One X

milanov84
Регистриран: 30 сеп 2005, 12:13

Re: HTC One X

Мнение от milanov84 » 22 апр 2012, 19:44

До колкото знам HTC не могат да се заключват...
Имам Hero на почти 3 години - HTC са уикални телефони...
Но в момента съм в дилема между ONE X i новата Xperia... Все пак новото сони е с уникална камера и си има HDMI...
Ако някой може да помогне в избора, ще съм благодарен...

milen888
Регистриран: 15 ное 2006, 15:50

Мнение от milen888 » 22 апр 2012, 20:53

Най- долу в офертата на Глобул пише- при взимане на телефон с плащане в брой, задължително двегодишен договор. Така че 5x24=120 лв.+800=920 лв.

Към @milanov84: Гледах ревюта и сравнения между камерите на двата апарата. HTC ONE X е категоричен победител, по мое мнение (yes) Има си HDMI изход, само че е през USB-MHL. връзва се без проблем към ТВ и безжично също. Процесора на Сони е стар и двуядрен- въобще не е актуален. HTC-то е с нов 4-ядрен процесор Тегра 3, за който ще има много игри и приложения, специално оптимизирани за него, със страхотни ефекти, без аналог. Това е моето мнение, ти си решаващ.

rado243
Регистриран: 07 фев 2006, 11:30

Мнение от rado243 » 22 апр 2012, 21:33

Може би сонито трябва да се сравнява с HTC One V:|
П.П.- Цъ, и там се разминават,дисплей и други(blush) То за това няма еднакви за да има нещо в единия което го няма в другия та да върви алъш-вериша:D

milen888

Мнение от milen888 » 22 апр 2012, 21:42

Съгласен (yes)
Аз като стар фен на Сони ми е болно, че все не могат да уцелят правилната политика. Миналата година прочетох изказване на шефа на Сони, че потребителите не искали двуядрени процесори, по времето по което Самсунг реализираха най- рекордните си продажби в цялата си история от едно устройство с двуядрен процесор- S 2. Тази година всички с 4- ядрен, Сони пак на опашката. И като им гледам продажбите, клиентите добре ги оценяват- на последно място по продажби от всички големи Андроид производители. Залязва старата слава на Сони и това си е... при телевизорите същата работа...помним едно време Trinitron... Сега 90 % от продадените ТВ-та са Самсунг и ЛГ.

rado243
Регистриран: 07 фев 2006, 11:30

Мнение от rado243 » 22 апр 2012, 21:54

Аз също преди години бях фен на сони,но те от доста време са на вълна музикална и филмова индустрия,другите клонове са леко пренебрегнати.
Преди много години в зората на демокрацията мои познати моряци акостирали в Япония и решили да си напазаруват Hi-Fi техника и когато продавача ги видял казал'О руснаци(тогава руснаците нямаха като сега пари) комунисти-за вас сони,панасоник,пайнер:D Ами да- казали моите -нали искаме най доброто. Тогава продавач им казал,че най доброто е онкио и данон,та единия се върна с цял комплек данон дето бе по скъп от колата му:D:D:D:D Та и за мобилните телефони,мои колеги които са били в Япония за по дълго са забелязали,че почти 80-90% са с някакви GSM-и дето не сме ги чували тук:D:D

milanov84

Мнение от milanov84 » 22 апр 2012, 23:17

Относно Sony, като марка... Най-добрата... Каквото и да си купя и (woo)... Дори в момента TVтата им са най-приятни за гледане... много здрави... Цветовете на Сони са уникални това е... Любителските фотоапарати пак са най-добрите... Матрицата на лаптопите им пак е най-добрата... Просто се прецакаха с Ericsson... И сега като са сами... мисля, че ще тръгнат нагоре... Ако потърсят тази ниша де...
Проблема, е че имам познати в операторите... И всичките казватлл "не взимай" Xperia... Явно бъгясва... Иначе процесора си му е супер... и ако сте гледали сравнения ще видите, че отваря приложенията по-бърза...
Но от друга страна съм с HTC и за мен това е най-добре замисления телефон... Имам само една забележка... Камерата ми е ужасна... А и за камерата на One X няма хубави отзиви... Та де да знам...
Явно Фотоапарата ми "7 годишно Сони... Още е недостижимо... Дори на дневен режим...
И ще взема HTCto... Защото от Samsung получавам алергия :P... А всичко без Андроид, за мен не струва...
Но излезна по-голям проблем... Тези микро-сим карти... не ми се нравят... Тъка нямам заменяемост на GSMите...

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 22 апр 2012, 23:21

[Quote]Защото от Samsung получавам алергия :P[/Quote]

Доста ще се изприщиш след като разбереш кой е произвел матриците на телевизорите ти.

[Quote]Просто се прецакаха с Ericsson...[/Quote]

По - скоро прецакаха ericsson.

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Мнение от Sage » 23 апр 2012, 00:05

[Quote]Аз като стар фен на Сони ми е болно, че все не могат да уцелят правилната политика. Миналата година прочетох изказване на шефа на Сони, че потребителите не искали двуядрени процесори, по времето по което Самсунг реализираха най- рекордните си продажби в цялата си история от едно устройство с двуядрен процесор- S 2. Тази година всички с 4- ядрен, Сони пак на опашката.[/Quote]Аз пък въобще не съм съгласен, че едва ли не смартфоните с 2-ядрени процесори били остарели. Та дори десктоп машините и лаптопите с 2-core все още са 100% актуални. Аз не виждам изгледи в близките минимум 18 месеца да излезе достатъчно полезен, адекватен и ефективен софтуер, който да впрегне що-годе оптимално 4-те ядра на HTC One X или кой да е друг като него. Казвам го не за първи път. Позачетох се тази вечер в ревюта и обще взето спецовете са на същото мнение. Получаваш някакъв минимален пърформънс бууст, фойерверки в синтетичните тестове и по-кратък живот на батерията. След 2 години нещата сигурно ще се променят, но телефонът ще си остане телефон и той не може да бъде ползван за тежка многозадачност. Просто защото е мобилно средство за комуникация и компютинг главно за социална, бизнес комуникация, документи и забавление. Не се очаква да пускаш сървъри, виртуални машини, видеоконвертиране, генериране на 3D анимация, торент клиенти и т.н.
Поне не и в близките 3-4 години, докато не се оптимизира на още един порядък консумацията и издържливостта на батериите.
Виж, 2-ядрените смартфони имат практически смисъл, защото така или иначе има достатъчно моменти, в които нещо се обработва фоново, или се чака резултат от услуга, а през това време нещо трябва да се случва с потребителския интерфейс и да има интерактивност с потребителя. Наличието на 2 ядра винаги е по-добро и стабилно реализиране на многозадачност от това на ОС.

Колкото до телевизорите, да ме извиняват Samsung, ама освен с много бройки и леко подбиване на цените, с нищо не са по-добри от Sony. Това, че изоставали в продажбите, не е основание да смяташ, че марката ТВ е станала по-лоша (yes)
Друг е въпроса, че за мен марката там е само една - пак японска, но съвсем друга 8)

milen888

Мнение от milen888 » 23 апр 2012, 00:24

Не си прав, не може да сравняваш двуядрените процесори за компютри и за сматфони, те нямат нищо общо!! Процесорите за телефони са ARM базирани, много по слаби са от компютърните си събратя и понеже производителноста им тръгна от много ниска база, там още много години всяка следваща ще се удвоява или учетворява производителноста. Според Nvidia към 2014 г. Тегра процесорите ще са със 75 ПЪТИ по-висока производителност от Тегра 2. Така че при този огромен скок Сони да си позволяват да бъдат на опашката със стар процесор още в момента на излизането си... Продажбите говорят сами- на последно място от големите Андроид производители...Хората не са слепи...
За батерията също не си прав. Тегра 3 е специално оптимизирана да пести батерията чрез 5-тото си по-слабо ядро. Мой приятел с който заедно миналата година си взехме LG Optimus 2X с тегра 2, сега е с HTC ONE X и батерията му държи повече, при положение, че екрана е по-голям и с по-висока резолюция!!!

milanov84

Мнение от milanov84 » 23 апр 2012, 00:31

В същност и Ericsson и Sony загубиха облика си...
Относно LSDто до колкото знам... Sony и Samsung имат обща компания...
Но пък Sony... прави матриците на Canon, Nikon...
А заедно с Philips, правят първите СДта... Та тез гиганти, както са конкуренти, така са и бизнеспартньори...

Отговори