One

CRISAR
Регистриран: 14 окт 2011, 23:57

Re: HTC One

Мнение от CRISAR » 27 фев 2013, 23:16

Balgarin htc one x kakto i samsung s3 kakto i mn drugi telefoni sa po dobri ot apple iphone 5 no apple-a e poveche pari taka che nqma zna4enie s kakvi parametri e telefona i sony xp Z e 1200 leva v momenta. 1199lv. s to4nost bez nikvi abonamenti

kiroo
Регистриран: 20 сеп 2006, 18:41

Мнение от kiroo » 28 фев 2013, 08:28

Еми щом работиш в бранша, значи скоро ще си безработен с този начин на мислене...

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 28 фев 2013, 08:45

Колкото и да се пенявиш никой няма да ти даде 1500лв за нещо, където ти струва 1100-1200лв и то в търговската мрежа! Плюс това предполагам си онлайн магазин, където стойността на гаранцията е под въпрос. Не искам да се обиждаш, нямам такива намерения, но съм леко предубеден към онлайн търговците и ако купувам нещо то е от големите търговски вериги, като ТМ, ТП, Плесио и т.н.т. Знам, че ги вкарвате предимно от Англия и въпреки, че са нови в някои случаи подчертавам в [B]някои[/B] са с недоказан произход! Един съвет ако искаш да ти върви търговията трябва да продаваш с една идея по-ниска цена от тази при големите търговци, защото не се печели от цената а от клиентите!
Samsung GALAXY S22 Ultra

David_Jr
Регистриран: 27 сеп 2012, 10:53

Мнение от David_Jr » 28 фев 2013, 15:29

Остави го човека да си дерзае, щом и търговия развива, нещата са трагични. Онзи ден му четох изцепките под една друга тема. Ползва интересен алгоритъм за ценообразуване, подобен на този на \"Топлофикация\" :)

П.С. Не съм много убеден, че ХТЦ-то е по - добро от Сонито. Дайте да излезнат, дайте да ги пипнем, пък тогава да слагаме етикети на нещата. Мене примерно разни стерео колонки и \"революционна\" камера не ме блазнят особено. Да не се окаже накрая, че С3 - ката ми е на едно ниво с този \"космически\" флагман на Тайванците, че ще счупят тъпомера.......отново.

Balgarin
Регистриран: 13 ное 2012, 16:02

Мнение от Balgarin » 28 фев 2013, 16:16

Няма да коментирам повече за цени и ценообразуване. Повечето хора тук се изживяват все едно че живеят на заад, а не в БГ. Тук цените и ценообразуването винаги са били и ще бъдат според особеностите на нашия си пазар, така както ни харесва и както е редно. Някой ден може и операторите ни да започнат да предлагат последните модели за $100 с договор като на запад и като в щатите, но този ден очевидно е далеко.
Иначе, по въпроса, HTC One е с по-добър хардуер от XperiaZ, говоря за процесора и чипсета, следващо поколение е, така че определено има разлика.

David_Jr
Регистриран: 27 сеп 2012, 10:53

Мнение от David_Jr » 28 фев 2013, 16:29

Процесорът е една идея по - нов, но какво от това. Това са голи цифри, които засега не са облечение в никакво впечатление от първо лице. Ако потребителският интерфейс на Сони е олекотен (както си личи от клиповете в тубата), няма да има никакво значение, при положение, че са с еднакво GPU. И следващият Самсунг ГС4, гледам в , че в някакъв бенчтест е почупил всичко живо. И какво от това - докато не го пипна, не ме интересува въобще, въпреки че съм им фен, като цяло, и притежавам Самсунг. Затова ти казвам да не се изхвърляш предварително. Пък и алуминиевият корпус няма кой знае какво предимство перд горила стъклото - пипал съм Ябълка 5, пипал съм и Нексус 4 на приятели, и да ти кажа, няма кой знае каква разлика в \"усета за гъзария и солидност\"...

sirgeorge
Регистриран: 13 сеп 2006, 12:07

Мнение от sirgeorge » 28 фев 2013, 17:49

Само за сравение HTC One (Snapdragon 600) на Quadrant около 12 000 т., а на AnTuTu близо 23 000 т.
Друг флагман Sony Xperia Z (Snapdragon S4 Pro) - Quadrant около 8 000 т., а на AnTuTu близо 21 000 т.
Някои притежатели на Xperia Z се оплакаха от лаг в стоковия лаунчър, но в Nova Launcher липсвал лага.
Алуминия е топлопроводим, докато стъклото не. Имаше случаи на пукнати предпазни стъкла на задния панел при N4 в резултат на силно загряване на устройството при голямо натоварване.

the7one
Регистриран: 06 май 2009, 23:48

Мнение от the7one » 28 фев 2013, 23:01

Тези точки на бенчмарковете няма абсолютно никакво значение. Те са супер относителни... на моето хтц съм изкарвал много повече точки от преди, след като смених рома, но производителността не беше на ниво. Двата телефона са на едно ниво- ако някой иска по-добър звук и инфраред , да взима хтц, а тези, които искат водоустойчивост, прахоустойчивост, уникален дизайн- сони. Другите неща са горе-долу еднакви- идвете си има + и -,

sirgeorge
Регистриран: 13 сеп 2006, 12:07

Мнение от sirgeorge » 01 мар 2013, 00:12

Точките ги остави, но при One имаме по-нов и производителен процесор. Двата модела са близки като ниво, но флагмана на тайванците превъзхождата в повече пера японския "борец" - дисплей, камера, звук, процесор, IrDA, WiFi технология. И все пак както ти каза единия притежава едно, другия друго. Дизайна е субективно понятие - едни харесват този на Z, други този на 1. Преди да се появи HTC One смятах, че японците са създали най-уникалното бижу, сега не съм толкова убеден в това (не че 1 предлага нещо невиждано, но просто тайванците са се постарали в дизайнерско отношение акцентирайки върху материалите и детайлите придаващи завършеност не просто на устройство от висок клас, а на премиум модел).
Добрата конкуренция е хубаво нещо, нека всеки си вземе такъв апарат, какъвто най-много го удовлетворява.;)

PLaMbaTa.88
Регистриран: 06 юни 2011, 15:11

Мнение от PLaMbaTa.88 » 01 мар 2013, 11:25

Все повече се убеждавам, че камерата за нищо няма да я има... От тестовите снимки, тези с HDR са още по-не ясни. Дори на тъмните сцени нищо не помага, уж 300% повече светлина влиза, а шумът си е доста. Ако се снима от близо най-вероятно ще се справя добре. Язък, мене ме губят... А наистина дизайна, високоговорителите и всички други екстри са на ниво, но аз съм човек, а на човек все нещо не му достига... Според мен, ако бяха вместили 8 МР с тия ултра пиксели, е та тогава щяха да избият рибата.
[Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Y7fEhMS--Ig[/Youtube]

Отговори