Desire 816 Dual SIM

mikince_
Регистриран: 25 окт 2008, 01:11

Re: HTC Desire 816 Dual SIM

Мнение от mikince_ » 03 юни 2014, 12:38

Много си харесах този телефон, но не ми харесва, че няма Горила Глас. Може би също е недостатък и несменяемата батерия. Кой телефон ще ми препоръчате- Галакси С4 9505(само че тогава ще е втора употреба) или този ?

Giroux
Регистриран: 01 юни 2014, 09:53

Мнение от Giroux » 03 юни 2014, 14:48

взех го от гет.бг, обаче е на китайски :D

някой може ли да ми каже като влезна настройки, кое поред меню е за езиците? :D

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Мнение от Вито » 04 юни 2014, 21:42

За рутване необходимо ли е отключване на bootloader-а, има ли изпробван метод за рут на този модел. До сега не съм го правил никога, за това не ми се смейте на въпросите :D

Следвай червеното отбелязване за смяна на езика. Предполагам, че си се оправил до сега де...

labaling
Регистриран: 23 май 2014, 00:09

Мнение от labaling » 05 юни 2014, 19:36

Хора, станах жертва на форума много или малко, но поне да ви кажа... Купих си въпросния HTC Desire 816 Dual SIM и е много готин, но трябва да го връщам... За какво става въпрос - всички сайтове копират като папагали спецификациите на едносимовия модел, но при двусимовия има разлика. htc. com/hk-en/smartphones/htc-desire-816/ - вариантите са два - [B]3G[/B] dual sim Version или [B]4G-LTE[/B] version.

Във всички сайтове на БГ търговци са изкопирали от Gsmarena или другаде спецификациите на едносимовия и хайде продавай... Голяма прее*авка - ходих подадох едномесечно предизвестие към Виваком, купих си нано сим карта от същите докато ми изтече предизвестието, купих нано сим карта и от Макс телеком и зачаках момента в който едната карта ще е Slim BOB, другата - Макс телеком, но... уви. Така че - да не се подведете и вие. А ако имате идея за достоен заместник на посоченото моделче, което иначе хич не е лошо, свиркайте :)

Четох, че основните производители на процесори за смартфони в света били четири, като никой от тях все още не бил пуснал Dual Sim + LTE - бил необходим твърде мощен процесор. И винаги проверявайте в сайта на производителя дали версията с две сим карти поддържа LTE, защото аз рових много, но подобно чудо не видях.

Потребителски аватар
Вито

Мнение от Вито » 05 юни 2014, 19:49

Казах ти и в андроид форума, трудно ще намериш Dual Sim + LTE, при това с тези размери...

labaling
Регистриран: 23 май 2014, 00:09

Мнение от labaling » 05 юни 2014, 19:53

Е хубаво де, на мен не ми е толкова до размера, аз сега съм със Samsung Galaxy S3 и размерът ми е ОК... въпросът е, че аз въобще не намерих какъвто и да е модел с Dual SIM + LTE. Иначе писах и тук, щото има две популярни теми за този телефон в българския интернет, поне хората да не се подведат :) Иначе и звукът на този модел е супер як, ако щете вярвайте, но вчера вечерта си пуснах няколко песни (на слушалки) и в част от тях за първи път разбрах какво точно се пее до последната дума. :D Направо съм в размисли дали все пак да не си го купя, пък след 5-6 месеца като излезе Dual Sim + LTE да го сменя.

Потребителски аватар
Вито

Мнение от Вито » 05 юни 2014, 20:14

Аз съм от три дена с телефона и съм много доволен. Падам си меломан и звукът в апарата много ме радва! С 3G на виваком скоростта ми е чудесна. На повечето места където се застоявам имам wi fi... Не виждам причина да сменяш телефона, но ти си знаеш!

Някой да сподели по какъв начин мога най-лесно да рутна телефона? Коя програма е най-добра за навигация?

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 05 юни 2014, 20:54

Вито, рутването на тела е процес от три стъпки : първо отключваш bootloader-а (за предпочитане е да стане веднага след покупката, щото всички данни заминават :D ) ; втората стъпка е инсталиране на Custom Recovery (CWM или TWRP) и трета стъпка - инсталиране на Супре потребителски акаунт (SuperSU). Накрая си сваляш от магзина BootUnlocker (отключва/заключва bootloader-a без да трие данни). С програмата заключваш отново bootloader-a . За още по-голяма сигурност може да върнеш отново чрез adb оригиналното Recovery за 816.

olx99
Регистриран: 04 юни 2014, 11:57

Мнение от olx99 » 05 юни 2014, 21:00

Ако не ти е проблем руският, прочети тази тема:

http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=551598&st=0

За навигацията - IGO Primo с последните карти на HERE работи много добре.

Потребителски аватар
Вито

Мнение от Вито » 05 юни 2014, 21:30

Ех... хакването на symbian беше детска игра хаха. Това много сложно ми се вижда :D Мислех, че само рут изисква по-малко стъпки, без отключвания и т.н.

Отговори