Desire 816 Dual SIM
Re: HTC Desire 816 Dual SIM
Много си харесах този телефон, но не ми харесва, че няма Горила Глас. Може би също е недостатък и несменяемата батерия. Кой телефон ще ми препоръчате- Галакси С4 9505(само че тогава ще е втора употреба) или този ?
взех го от гет.бг, обаче е на китайски :D
някой може ли да ми каже като влезна настройки, кое поред меню е за езиците? :D
някой може ли да ми каже като влезна настройки, кое поред меню е за езиците? :D
За рутване необходимо ли е отключване на bootloader-а, има ли изпробван метод за рут на този модел. До сега не съм го правил никога, за това не ми се смейте на въпросите :D
Следвай червеното отбелязване за смяна на езика. Предполагам, че си се оправил до сега де...
Следвай червеното отбелязване за смяна на езика. Предполагам, че си се оправил до сега де...
Хора, станах жертва на форума много или малко, но поне да ви кажа... Купих си въпросния HTC Desire 816 Dual SIM и е много готин, но трябва да го връщам... За какво става въпрос - всички сайтове копират като папагали спецификациите на едносимовия модел, но при двусимовия има разлика. htc. com/hk-en/smartphones/htc-desire-816/ - вариантите са два - [B]3G[/B] dual sim Version или [B]4G-LTE[/B] version.
Във всички сайтове на БГ търговци са изкопирали от Gsmarena или другаде спецификациите на едносимовия и хайде продавай... Голяма прее*авка - ходих подадох едномесечно предизвестие към Виваком, купих си нано сим карта от същите докато ми изтече предизвестието, купих нано сим карта и от Макс телеком и зачаках момента в който едната карта ще е Slim BOB, другата - Макс телеком, но... уви. Така че - да не се подведете и вие. А ако имате идея за достоен заместник на посоченото моделче, което иначе хич не е лошо, свиркайте :)
Четох, че основните производители на процесори за смартфони в света били четири, като никой от тях все още не бил пуснал Dual Sim + LTE - бил необходим твърде мощен процесор. И винаги проверявайте в сайта на производителя дали версията с две сим карти поддържа LTE, защото аз рових много, но подобно чудо не видях.
Във всички сайтове на БГ търговци са изкопирали от Gsmarena или другаде спецификациите на едносимовия и хайде продавай... Голяма прее*авка - ходих подадох едномесечно предизвестие към Виваком, купих си нано сим карта от същите докато ми изтече предизвестието, купих нано сим карта и от Макс телеком и зачаках момента в който едната карта ще е Slim BOB, другата - Макс телеком, но... уви. Така че - да не се подведете и вие. А ако имате идея за достоен заместник на посоченото моделче, което иначе хич не е лошо, свиркайте :)
Четох, че основните производители на процесори за смартфони в света били четири, като никой от тях все още не бил пуснал Dual Sim + LTE - бил необходим твърде мощен процесор. И винаги проверявайте в сайта на производителя дали версията с две сим карти поддържа LTE, защото аз рових много, но подобно чудо не видях.
Казах ти и в андроид форума, трудно ще намериш Dual Sim + LTE, при това с тези размери...
Е хубаво де, на мен не ми е толкова до размера, аз сега съм със Samsung Galaxy S3 и размерът ми е ОК... въпросът е, че аз въобще не намерих какъвто и да е модел с Dual SIM + LTE. Иначе писах и тук, щото има две популярни теми за този телефон в българския интернет, поне хората да не се подведат :) Иначе и звукът на този модел е супер як, ако щете вярвайте, но вчера вечерта си пуснах няколко песни (на слушалки) и в част от тях за първи път разбрах какво точно се пее до последната дума. :D Направо съм в размисли дали все пак да не си го купя, пък след 5-6 месеца като излезе Dual Sim + LTE да го сменя.
Аз съм от три дена с телефона и съм много доволен. Падам си меломан и звукът в апарата много ме радва! С 3G на виваком скоростта ми е чудесна. На повечето места където се застоявам имам wi fi... Не виждам причина да сменяш телефона, но ти си знаеш!
Някой да сподели по какъв начин мога най-лесно да рутна телефона? Коя програма е най-добра за навигация?
Някой да сподели по какъв начин мога най-лесно да рутна телефона? Коя програма е най-добра за навигация?
Вито, рутването на тела е процес от три стъпки : първо отключваш bootloader-а (за предпочитане е да стане веднага след покупката, щото всички данни заминават :D ) ; втората стъпка е инсталиране на Custom Recovery (CWM или TWRP) и трета стъпка - инсталиране на Супре потребителски акаунт (SuperSU). Накрая си сваляш от магзина BootUnlocker (отключва/заключва bootloader-a без да трие данни). С програмата заключваш отново bootloader-a . За още по-голяма сигурност може да върнеш отново чрез adb оригиналното Recovery за 816.
Ако не ти е проблем руският, прочети тази тема:
http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=551598&st=0
За навигацията - IGO Primo с последните карти на HERE работи много добре.
http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=551598&st=0
За навигацията - IGO Primo с последните карти на HERE работи много добре.
Ех... хакването на symbian беше детска игра хаха. Това много сложно ми се вижда :D Мислех, че само рут изисква по-малко стъпки, без отключвания и т.н.