Mi A1

tixooo
Регистриран: 28 дек 2009, 09:21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Xiaomi Mi A1

Мнение от tixooo » 20 окт 2017, 20:04

днес 3 пъти ми изкочи един неприятен бъг, горната лента (падащото меню) поради някаква причина замръзва и не може да се ползва и ако ви звънне някой както на мен ми се случи в 2/3 случая и случайно скриете телефона не можете да вдигнете, странно не разбрах защо се получи но 3 пъти стана, 2 пъти само включих изключих екрана и се оправи 3тия път трябваше да рестартирам телефона.

не ме тревожи очаквах да има турболенция с телефона но ще видим дали случайно ще изникне пак или просто кофти случайност някакв

sladyrko
Регистриран: 01 апр 2009, 18:02

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Xiaomi Mi A1

Мнение от sladyrko » 20 окт 2017, 21:08

Тъй като е с директен софтуер от Гугъл - работи ли "Ok Google" при заключен екран, както при Пиксел телефоните. И другото, активира ли се екрана при вдигане на телефона - има ли го този жест или двойно почукване..? :)
Бъдете добри едни към други! Да обиждаш някого заради предпочитанията му е много ниско! Намасте!

tixooo

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Xiaomi Mi A1

Мнение от tixooo » 20 окт 2017, 21:49

не, не и не за съжаление.

tixooo

Re: Xiaomi Mi A1

Мнение от tixooo » 22 окт 2017, 22:26

ок значи за последните няколко дена стабилно стои на 4 часа SOT (screen on time) и не дърпа нагоре нито надолу, доста го поизмъчих всеки ден, така че не е с лека употреба ами по скоро средна, със wifi, 4g, снимки, twetter, reddit, calendar, google keep, web browsing, всякакви чатове, и ютуб доста също и си стои на 4 часа стабилно.

чета навсякъде хората казват че издържал между 6-8 часа ... това за мен е неясно как го правят (в XDA forum) за този телефон специално, аз такова нещо не съм виждал почти никога на никой телефон а доста съм ползвал, но не един а поне 10тина човека казват едно и също и слагат и screenshots, и всички казват средно до високо потребление на телефона, ще се опитам да разбера какво как рпавят да споделя но за сега ми е непомнятно освен ако не ползват някакво пестене на батерията а аз такива неща не ползвам.

друго като бъгове или проблеми не съм срещнал, изключително приятно съм впечатлен от батерията и от самия телефон като цяло за сега.

батерията ако я ползвате леко(средно може би също но много трудно без пестене на енергията) можете да изкарате 2 дена

Мilen
Регистриран: 29 окт 2014, 14:46

Re: Re: Xiaomi Mi A1

Мнение от Мilen » 22 окт 2017, 22:35

Напълно е възможно. С Xiaomi Redmi Ноте 4, който е със същия процесор и малко по-яка батерия се постигат 9-11 часа SOT.

Виж дали си изключил Гугълските простотии, както и Wi Fi always scanning from Wi Fi Advanced.

За повече инфо разгледай и раздела за телефона в Андроид форума.

Мilen

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Xiaomi Mi A1

Мнение от Мilen » 22 окт 2017, 22:42

При Редми Ноте 4 се активира екрана с двойно почукване, но трябва да е включено от настройките. Така че колегата да потърси и тук тази опция.

Мilen

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Xiaomi Mi A1

Мнение от Мilen » 22 окт 2017, 22:56

Оптимизиране на батерията: https://forum.androidbg.com/showthread.php?tid=89150

Как да забраним повечето приложения на Xiaomi и Google без руут или външно приложение: https://forum.androidbg.com/showthread.php?tid=90569

tixooo

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Xiaomi Mi A1

Мнение от tixooo » 23 окт 2017, 12:16

благодаря за линковете, но съм доста запознат с всичко това и за съжаление не ми върши никаква работа защото аз не използвам почти нищо освен приложенията на гугъл и няколко офис и чат приложения + reddit/twitter и камера, и тези приложения предпочитам да са ми винаги активни, както и wifi сканирането което ми е супер удобно защото ползвам различни wifi мрежи всеки ден та накратко, точно в моя случай тези фунцкии са безсмислени, защото те убиват и малкото интерес от телефона, като анимациите, звуците и т.н. но ако това е нещото което прави телефона ти да издържа 6-8 часа, ще трябва да го пробвам за спорта един път но не и сега :)

все пак балгодаря за инфото

tixooo

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Xiaomi Mi A1

Мнение от tixooo » 23 окт 2017, 12:41

чистия андроид няма tap to wake, търсих да не би xiaomi да са сложили нещо, но за съжаление няма колкото и да се търси :)

zerone
Регистриран: 30 окт 2017, 16:05

Re: Xiaomi Mi A1

Мнение от zerone » 30 окт 2017, 16:11

Супер як телефона. Аз си го купих най-евтино от тук https://goo.gl/Gxjoe9 и си спестих над 100 кинта...

Отговори