красива снимка!Ванката написа: ↑02 апр 2020, 21:53Ехааа, браво момчета!
Аз ще пусна една хибридна зимно-пролетна, за повдигане на настроението:
2020-04-02_01-07-14 by Иван Кожухаров, on Flickr
Снимки от смартфона!
Re: Снимки от смартфона!
И така, ето малко снимки от Ултрата на 108 МР, но за сега ги качвам само компресирани, че са между 30 и 40 МВ:
https://www.flickr.com/photos/153899632 ... res/b7FuSp
Снимките с еднакви сцени на църквата са съпоставка на Ултрата с фотоапарат Sony с Zeiss обектив (тази с датата отдолу). Вярно, че е доста стар, но определено вече отстъпва.
Направих и една 12МР с 4х зуум, но не е с основния сензор и ми се вижда доста по-тъмна от другите.
https://www.flickr.com/photos/153899632 ... res/b7FuSp
Снимките с еднакви сцени на църквата са съпоставка на Ултрата с фотоапарат Sony с Zeiss обектив (тази с датата отдолу). Вярно, че е доста стар, но определено вече отстъпва.
Направих и една 12МР с 4х зуум, но не е с основния сензор и ми се вижда доста по-тъмна от другите.
Уникални са снимките и въпреки компресията от фликър се вижда, че има доста детайл. Обаче не направи най-същественото още като го купи. Много е важно да снимаш срещу слънцето! Това е първото и второто, и третото от всичко...
Samsung GALAXY S22 Ultra
Как не се сетих?
Сигурно защото трудно фокусира
Ето за как снима Ултрата с 100-кратен зуум:
Мацаница е, но все пак си личи какво е
Ето и 30-кратен зуум:
Мацаница е, но все пак си личи какво е
Ето и 30-кратен зуум:
Тоест от прословутите и прехвалени, вдигащи цената на модела, безкрайни зум-ове, няма никакви смисъл и полза..
Pixel 8
О, напротив - има ползва. Телефонът прави доста добри 12 МР снимки и добро 4к видео при 10-кратен зуум.
Аз за подобни възможности в друг телефон за сега не знам.
Ако искаш, пробвай с друг телефон да снимаш Луната и да видим какво ще излезе
И телефонът не е скъп заради зумове, а заради дисплея и огромния 108 МР сензор. А, да не забравяме и 40 МР селфи камера, която е първата ползвана такава от мен в телефон, защото до сега за мен доста слаби.
Използвах пълнолунието да тествам. Мисля, че това е максимума без статив (30 и 100 кратно увеличение):