Измама от името на БГ Пощи

Scorpinox10
Регистриран: 09 фев 2011, 23:01

Измама от името на БГ Пощи

Мнение от Scorpinox10 » 14 юли 2022, 17:10

Днес и мен ме споходи измамата с Български пощи.
Не помня кой сайт ми поиска разрешение за уведомление. Явно съм разрешил. И получих първото от името на Български пощи. Разбира се, измама. Няколко въпроса и получих награда :lol:
За която трябваше да платя 4 лева на бг пощи. Дотук добре, но искаха данни за плащането :mrgreen:
Данни за картата : 16цифровия номер, дата на валидност, име на картодържателя и 3цифровия номер отзад :lol:
Не се връзвайте на такива номера.
Разбира се, дори и да попълня данните, от приложението на картата в телефона ми ще иска потвърждение с пин за всякакви плащания, но все пак може и да има начин.

peterbs
Регистриран: 12 юни 2020, 10:44

Re: Измама от името на БГ Пощи

Мнение от peterbs » 14 юли 2022, 17:43

Не мисля, че иска за всичко, и аз съм го настроил, но като плащам към AliExpress не ми иска нищо. Има сайтове, през които които може да се плаща без допълнителна защита или потвърждение от клиента.

asss19
Регистриран: 14 авг 2021, 12:19

Re: Измама от името на БГ Пощи

Мнение от asss19 » 15 юли 2022, 11:39

У фейсбуко ми излиза често , некаква тротинетка на Xiaomi за 4 евро . Има доста "спечелили" , даже и снимки качват - доволни , радост .
За няма и два дни идвали , наистина - само искали всичко от кредитната карта , егн , акт за раждане и тн . :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Изображение

Отговори