4 трика за твоя GSM
-
- Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58
4 трика за твоя GSM
1. Номерът за спешни случаи в целия свят е 112.
Той може да бъде избран, дори ако телефонът ти е блокиран.
Пробвай!
2. Забравил си си ключовете вътре в колата и си далече от вкъщи, където имаш резервни ключове, за да я отвориш?
Ами, добре - тогава се обади у вас и накарай някой да приближи дистанционното на колата до телефонната слушалка.
Ти дръж мобилния на около 20 см от вратата на колата.
А сега у вас да натиснат копчето за отваряне...
Бинго! Ключалките се отвориха.
Същото става и за багажника.
Направи проба!
3. Падна ти батерията на мобилния?
Всички мобилни телефони имат резервен заряд в батериите си, който щом набереш *3370# автоматично се активира и ти дава до 50 % допълнителен заряд.
Когато сложиш телефона да се зарежда, този резерв ще се зареди автоматично и така ще имаш за друг случай.
4. Какво да правиш, ако ти откраднат мобилния телефон?
Търговците на мобилни крият тази информация, за да може крадецът да ползва телефона и да консумира услуги, а жертвата на кражбата да си купи нов апарат и също да консумира услуги.
Трябва да намериш серийния номер на телефонния апарат. За да го направиш, просто маркирай *#06#, без да го избираш, и на екрана ще се появи серийният номер на телефонния ти апарат.
Запиши си този номер и го запази на сигурно място. В случай че ти откраднат мобилния, обади се твоя мобилен оператор и му дай този номер. Това ще позволи телефонът да бъде блокиран напълно, дори и крадецът да смени СИМ-картата.
Вероятно никога няма да си върнеш този апарат, но поне ще си сигурен, че крадецът никога няма да може да го използва.
Най-важното в случая е, че ако всички знаеха тази хитринка, кражбата на мобилни телефони щеше да е безполезна.
Източник:
http://www.dnes.bg/article.php?id=47760
2 и 3 звучат доста смешно,особено така като са написани,но честно казано не съм пробвал.
Доколкото разбрах това със заряда на батерията важи само за телефони на Нокиа.Чакам да ми падне батерията да проверя :)
Той може да бъде избран, дори ако телефонът ти е блокиран.
Пробвай!
2. Забравил си си ключовете вътре в колата и си далече от вкъщи, където имаш резервни ключове, за да я отвориш?
Ами, добре - тогава се обади у вас и накарай някой да приближи дистанционното на колата до телефонната слушалка.
Ти дръж мобилния на около 20 см от вратата на колата.
А сега у вас да натиснат копчето за отваряне...
Бинго! Ключалките се отвориха.
Същото става и за багажника.
Направи проба!
3. Падна ти батерията на мобилния?
Всички мобилни телефони имат резервен заряд в батериите си, който щом набереш *3370# автоматично се активира и ти дава до 50 % допълнителен заряд.
Когато сложиш телефона да се зарежда, този резерв ще се зареди автоматично и така ще имаш за друг случай.
4. Какво да правиш, ако ти откраднат мобилния телефон?
Търговците на мобилни крият тази информация, за да може крадецът да ползва телефона и да консумира услуги, а жертвата на кражбата да си купи нов апарат и също да консумира услуги.
Трябва да намериш серийния номер на телефонния апарат. За да го направиш, просто маркирай *#06#, без да го избираш, и на екрана ще се появи серийният номер на телефонния ти апарат.
Запиши си този номер и го запази на сигурно място. В случай че ти откраднат мобилния, обади се твоя мобилен оператор и му дай този номер. Това ще позволи телефонът да бъде блокиран напълно, дори и крадецът да смени СИМ-картата.
Вероятно никога няма да си върнеш този апарат, но поне ще си сигурен, че крадецът никога няма да може да го използва.
Най-важното в случая е, че ако всички знаеха тази хитринка, кражбата на мобилни телефони щеше да е безполезна.
Източник:
http://www.dnes.bg/article.php?id=47760
2 и 3 звучат доста смешно,особено така като са написани,но честно казано не съм пробвал.
Доколкото разбрах това със заряда на батерията важи само за телефони на Нокиа.Чакам да ми падне батерията да проверя :)
Re: 4 трика за твоя GSM
Blagodarq za syvetite 6te gi progvam...
Moje da si ot selo,no s texnikata i informaciqta si v 4as :)
Moje da si ot selo,no s texnikata i informaciqta si v 4as :)
-
- Регистриран: 12 мар 2006, 15:57
2. не е възможно ... дори да успееш да предадеш някакъв честотен шум по телефона , то този шум ще бъде изкривен от компресията на гсм-а и нищо няма да стане.
Колкото до това с батерията - дори да има някакъв резерв - напълното разреждане на батерията ти може да се окаже последно и после е за боклука ...
Колкото до това с батерията - дори да има някакъв резерв - напълното разреждане на батерията ти може да се окаже последно и после е за боклука ...
хи,хи,хи ей я статията ама прочетете и коментарите http://www.dnes.bg/article.php?id=47760
Pylna idiotshtina osobeno 2 i 3 za 4 -to shte pitam shte vi pisha dali e vyzmojno che i tva malko mi se struva neveroqtno
I za IMEI a e pylna glupost vobshte cqlata statiq e BOZA
I za IMEI a e pylna glupost vobshte cqlata statiq e BOZA
Това с колата не стана, вече го пробвах. Много наивна статия.
Единственото, което е вярно е 1.
Нека допълня, че става и 911 :)
Нека допълня, че става и 911 :)
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Има нещо вярно !!!
Аз направих експеримент ;-)
Заключих си ключовете в колата и както сам на паркинга (до вкъщи) позваних на жената за въпросното съдействие.
По телефона ТЯ намери резервния комплект ключове, но поради липсата на "глас" от комплекта ключове СЪПРУГАТА МИ СЕ ПРОВИКНА по телефона:
СЕЗАМ - ОТВОРИ СЕ :-)))))))
И охххххххх, чудо...........
Но при повторен опит с друг участник (не жена ми), резултата не се повтори.
Явно това важи само за семейни двойки :-)))
Заключих си ключовете в колата и както сам на паркинга (до вкъщи) позваних на жената за въпросното съдействие.
По телефона ТЯ намери резервния комплект ключове, но поради липсата на "глас" от комплекта ключове СЪПРУГАТА МИ СЕ ПРОВИКНА по телефона:
СЕЗАМ - ОТВОРИ СЕ :-)))))))
И охххххххх, чудо...........
Но при повторен опит с друг участник (не жена ми), резултата не се повтори.
Явно това важи само за семейни двойки :-)))
Re: Има нещо вярно !!!
А номера с 112 не става и с всички телефони - покет ПЦ с ГСМ модул например хич ги няма - тествано на слайд клавиатурата на HTC Tytn