Лаптоп от САЩ
Лаптоп от САЩ
Незнам дали темата е за тук ама все пак да попитам. Изпратиха ми един лаптоп по пощата от щатите и сега ми искат да платя ДДС (понеже бил чисто нов). Има ли начин това да се избегне. Предварително благодаря.
Re: Лаптоп от САЩ
Че колко е това ДДС ???
Не вярвам да е милиони :-D
Хвърляи в митницата 50 кинта и......., и си готов.
Не вярвам да е милиони :-D
Хвърляи в митницата 50 кинта и......., и си готов.
Отново смешно изказване от твоя страна. ДДС е 20% от стойността на продукта, тоест, поне 300лв, а може би и нагоре. Още повече, че ще трябва да се плати и МИТО, което е още толкова. Вече няма начин да се избегне, трябвало е да ти го декларират като подарък, така щеше да минеш данъка, НО, трябвало е да питаш преди да го внесеш.
Capo_69, още веднъж, хората искат помощ, а не житейски съвет за стойността на парите. Ако нямаш идея за какво става въпрос, по-добре си замълчи, защото единственото, което правиш, е да се излагаш. Без да се обиждаш, просто в последно време наблюдавам подобни твои изяви.
Capo_69, още веднъж, хората искат помощ, а не житейски съвет за стойността на парите. Ако нямаш идея за какво става въпрос, по-добре си замълчи, защото единственото, което правиш, е да се излагаш. Без да се обиждаш, просто в последно време наблюдавам подобни твои изяви.
Понеже за пръв път получавам такова нещо и незнам процедурата. Казаха ми че мито няма да плащам, но немога да избегна ДДС
П.С.На 50 лв. не се навиха
П.С.На 50 лв. не се навиха
:-D Добре-добре.
Зная за ДДС, но това не е автомобил.
Но не предполагах, че Компютърчето може да струва 5000 Евро.
Да диапазона е голям.
Просто "съвета" ми беше в друга посока, но нищо.
Нещата се мислят предварително ;-)
@deezel:
"Capo_69, още веднъж, хората искат помощ, а не житейски съвет за стойността на парите. Ако нямаш идея за какво става въпрос, по-добре си замълчи, защото единственото, което правиш, е да се излагаш. Без да се обиждаш, просто в последно време нааблдавам подобни твои изяви. "
Не се обиждам, не се коси :-D
Зная за ДДС, но това не е автомобил.
Но не предполагах, че Компютърчето може да струва 5000 Евро.
Да диапазона е голям.
Просто "съвета" ми беше в друга посока, но нищо.
Нещата се мислят предварително ;-)
@deezel:
"Capo_69, още веднъж, хората искат помощ, а не житейски съвет за стойността на парите. Ако нямаш идея за какво става въпрос, по-добре си замълчи, защото единственото, което правиш, е да се излагаш. Без да се обиждаш, просто в последно време нааблдавам подобни твои изяви. "
Не се обиждам, не се коси :-D
При това 20% в/у фактурната стойност + транспорта и е трудно да ги измамиш дори да е употребяван. ДДС не се плаща само ако е от ЕС.
ДДС е еднакво за всичко - от носни кърпики до яхти. Точно 20%. А 400лв са от 2000лв лаптоп - малко смятане с проценти.:)
@deezel:
"ДДС е еднакво за всичко - от носни кърпики до яхти. Точно 20%. А 400лв са от 2000лв лаптоп - малко смятане с проценти.:) "
Благодаря ти, винаги има какво да се научи.
Жалко че процентите не са ми силата ;-)
А това за ДДС-то, по-добре сега да го науча отколкото никога :-D
Съжалявам, но не съм сигурен с правописа дали сам се справил :-D
Но ВИЕ няма да ме линчувате :-D
"ДДС е еднакво за всичко - от носни кърпики до яхти. Точно 20%. А 400лв са от 2000лв лаптоп - малко смятане с проценти.:) "
Благодаря ти, винаги има какво да се научи.
Жалко че процентите не са ми силата ;-)
А това за ДДС-то, по-добре сега да го науча отколкото никога :-D
Съжалявам, но не съм сигурен с правописа дали сам се справил :-D
Но ВИЕ няма да ме линчувате :-D
няма начин, но се радвай ако минеш само с ддс
ДДС-то което ще имаш да плащаш е 20% .. митото което казваш,че няма да ти начисляват е 6%.Недомислицата е,че тези такси ти се таксуват върху цената на лаптопа и цената на доставката взети заедно.
Имаш други дребни такси като такса за митническа декларация,такса за колета и тн за около 20-30лв най-много.Също си отдели един ден и солидно количество нерви за да се занимаваш с изключително тромавата администрация.
Общо взето това е .. ако беше обявил нереална стойност трудно ще мине номера - митничарите не са балами - отварят каталози и гледат - наскоро когато освобождавах една пратка човека преди мен явно беше обявил нереална стойност и в митницата бяха отворили сайта откъдето е купено и черно на бяло пише цената.
Ако пък случайно минеш метър застраховката на пратката ти ще е на цената,която си обявил - ако се загуби,което е доста вероятно за лаптоп от 1000лв с обявена цена 50лв ще получиш точно обявената сума.
пс.Ако беше ползвал по-скъпа доставка DHL,Fedex можеше те да ти оправят бумащината срещу някаква нескормна сума ..
Имаш други дребни такси като такса за митническа декларация,такса за колета и тн за около 20-30лв най-много.Също си отдели един ден и солидно количество нерви за да се занимаваш с изключително тромавата администрация.
Общо взето това е .. ако беше обявил нереална стойност трудно ще мине номера - митничарите не са балами - отварят каталози и гледат - наскоро когато освобождавах една пратка човека преди мен явно беше обявил нереална стойност и в митницата бяха отворили сайта откъдето е купено и черно на бяло пише цената.
Ако пък случайно минеш метър застраховката на пратката ти ще е на цената,която си обявил - ако се загуби,което е доста вероятно за лаптоп от 1000лв с обявена цена 50лв ще получиш точно обявената сума.
пс.Ако беше ползвал по-скъпа доставка DHL,Fedex можеше те да ти оправят бумащината срещу някаква нескормна сума ..