RAZR i

mamuta70
Регистриран: 11 фев 2010, 21:11

Re: Motorola RAZR i

Мнение от mamuta70 » 04 ное 2012, 20:08

Ако се базираме на ревюто във фоунарена, камерата не е нещо особено и има още какво да се желае относно качеството при слаба осветеност и липсата на точен фокус. Все пак Моторола нямат силни страни в тази област, освен моделът им ZN5 който беше позициониран именно като камерафон.

stimm
Регистриран: 14 авг 2009, 18:25

Мнение от stimm » 04 ное 2012, 23:23

Камерата не е нищо особено, а при използване на светкавица снимките не биха задоволили по претенциозните :). Относно батерията, не съм имал време да правя тестове. Ползвам телефона за интернет и разговори по около 4 - 5 часа на ден, спокойно може да изкара 2 дни.

propov
Регистриран: 13 яну 2007, 17:35

Мнение от propov » 05 ное 2012, 16:59

Това за камерата направо ме отказа.Очаквах го.Май камера модула е еднакъв във всички скорошни модели с 8mpx.Тоест-еднакво разочароващ.В крайна сметка,като се прави хай-енд устройство и имайки предвид яката конкуренция,ми не може да се допускат слабости в един от основните аспекти.и нека не се коментира,че видите ли,това е телефон и да не се очаква кой-знае какво.Телефоните са по 100лева.За 10x100лв.никакви лафове и оправдания не минават.Първо Сони,после Самсунг,а с ONE серията и HTC предлагат безкомпромисна мултимедия в горния клас.Що те могат,пък Мото се дърпат?!Губят се клиенти по този начин.Аз съм един,ама има доста хора по света,дето са на моят акъл!

borislavone
Регистриран: 17 яну 2006, 22:12

Мнение от borislavone » 05 дек 2012, 09:43

здравеите , исках да разпитам малко з а телефона понеже виждам че го имате.
в сравнение с другите двуядрени телефони как е като барзина , аз съм с галакси с3 и струва ли си да го сменя за такава моторола , причината че малко ми идва голямо галаксито.
Благодаря

demi77
Регистриран: 09 фев 2010, 20:57

Мнение от demi77 » 06 дек 2012, 08:32

http://www.youtube.com/watch?v=SILUVIwiNF0

Колега виж това видео,и сам си направи изводите. Лично аз съм ЗА (yes)

agroman12
Регистриран: 29 апр 2011, 14:42

Мнение от agroman12 » 24 дек 2012, 11:31

Аха, ясно. Защото хората купуват телефони основно за снимки и видео. Каквото и да си мислиш, нито един телефон не може да бие професионален фотоапарат, нито пластмасовите играчки на Замзунг, нито НТС, нито Нокия (дето лъгаха като цигани с оня грозен камерафон).
Следователно трябва да сме недоволни защото Motorola решиха да сложат Intel процесор, поддържащ hyperthreading, чрез който е в оборотите и скоростта на днешните телефони (ако не ми вярваш има видеота, виж сам как Razr i изпреварва в някои задачи S3) но за сметка на това едноядрен и оттам е по енергоспестяващ(а маркетинговия трик с "еди колко си ядра" ме кефи как подлъгва хората), трябва да сме недоволни защото решиха пак да сложат кевлар на гърба и полиран алуминии, както и да сме недоволни от нанопокритието против течности и пръски.
Прав си, повечето, но не всички, мислят така и купуват НТС, Samsung или Nokia.
Motorola с Razr семейството си доказват, че не винаги най - продаваното и намърданото в устите на хората, обезателно е най - доброто от този калибър. Ако решиш да видиш отвъд димната завеса на реклами, ще видиш, че има доста подценени модели.
И въпреки всичко, се надявам Moto да останат подценени, така общността остава по стегната(да се разбира Samsung free).
Благодаря за вниманието.

Wishmak3r
Регистриран: 17 юли 2007, 09:06

Мнение от Wishmak3r » 24 дек 2012, 13:36

Каквото и да си мислиш, Medfield на Intel не може да се мери с Exynos на Samsung, бил той с Hyper Threading или не. Прави ми впечатление, че тази технология е толкова прехвалена и хората дотолкова не са наясно с нея и говорят такива глупости, че направо се плаша. ЕДИНСТВЕНОТО, което прави тя е да превръща част (от 3 до 5%) от празните цикли в полезни. Да, Intel влязоха в мобилния сегмент много добре, но ще минат 1-2 години докато се изравнят предложенията си(по производителност и енергопотребление) с ARM-базираните такива.

agroman12
Регистриран: 29 апр 2011, 14:42

Мнение от agroman12 » 24 дек 2012, 15:07

Преимуществото е неизбежно, все пак е четириядрен процесора. Ако би паднал пред едноядрен, щеше да стане за смях, но въпреки всичко. Едноядрен процесор, който се справя не по зле от двуядрените и е на едно ниво в операция в менюта и мултитаскинг с възлюбения S3. На всичкото отгоре похвално издръжлива батерия. Прехвалената технология мисля, че си върши предостатъчно добре работата с едноядрения 2GHz Atom на Intel така че си задай въпроса, ако това прави едноядрения им процесор, какво ще е ако вкарат четириядрен. Паралелизирането на задачите в процесора, две виртуални/логически ядра, които споделят работата помежду си когато е възможно. Ако съдим по думите ти и тази технология беше "прехвалена" и зле "разбрана" щеше да си проличи лесно с чепато поведение и неспособност за мултитаскинг и плавна работа в менюто.
Мисля, че ти си жертва на твърдението, "колкото повече ядра - толкова по добре" или "повече видео рам в картата за по як геймплей".
Трябва да свикнете с мисълта, че Samsung не са единствените, които знаят как да правят телефони.

Wishmak3r
Регистриран: 17 юли 2007, 09:06

Мнение от Wishmak3r » 24 дек 2012, 17:30

Изобщо не мисля, че ядрата и RAM-та са от значение за плавната работа на едно устройство. Просто софтуера изостава за сметка на хардуера, който се \"помпа\" безсмислено. Както казах и в предишния си пост SoC-а на Intel е страшно добър като за първи техен продукт (който дори е произведен по 32nm процес) в тази ниша, но има път да извървят, докато оптимизират енергопотреблението и производителността. Това, че Android е торба с лайна е съвсем друга история...

loseyourselff
Регистриран: 05 яну 2011, 17:04

Мнение от loseyourselff » 02 яну 2013, 16:09

[Quote]публикувано от stimm
Нещото, което ме дразни е начина по който се вкл. и изкл. настройките за WI-FI, mobile data и т.н. WI-FI работи добре, ползвам го ежедневно, батерията също е на ниво. От описаното по - горе, разликата е че няма радио. Фабрично отключен, клавиатура на БГ винаги можеш да си свалиш. Като не разбираш немски отвори го през google chrome ще ти преведе достатъчно ясно. А ако искаш телефон по тежка категория[/Quote]
Радио за този телефон близо повече от месец http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2016889

Отговори