Motorola изпрати подробности за премиерата на Moto X

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Motorola изпрати подробности за премиерата на Moto X

Мнение от vladovn » 26 юли 2013, 13:34

Голям шум около един модел среден клас. Ако беше някой друг производител щеше да го анонсира между по - хубавите. Явно google все пак искат да развиват мото.

NIkolay Nuk
Регистриран: 26 апр 2013, 14:42

Re: Motorola изпрати подробности за премиерата на Moto X

Мнение от NIkolay Nuk » 26 юли 2013, 13:49

Голямо чакане падна по този модел. Да не се окаже обаче разочарование като галакси с4.

Bullstar
Регистриран: 04 сеп 2011, 02:01

Мнение от Bullstar » 26 юли 2013, 14:03

Ами то си е ясно вече .
Една добра средно ниво машинка, с разширена функционалност.
Всичко зависи от цената. Ако е на нивото на нексусите -може и да я бъде тая машинка.
А най големия \"цирк\" е че тая цена ще е от полза за всякъде другаде освен за САЩ.
В САЩ пазара е просто свръхсубсидиран от операторите и там с ниска цена кого ще впечатлиш.
Айфон е 199$ с договор. За да е конкурентна МотоХ трябва да е близо до тая цена ама без договор.
Виж за нашите географски региони ще е точно на място.
Ще има с какво да си сменя Рейзъра.
Аве...ще видим . Дано го транслират и онлайн. Да позяпаме ако не друго то поне шоуто :)

nikolaiii
Регистриран: 15 ное 2006, 10:03

Мнение от nikolaiii » 26 юли 2013, 23:15

Всеки телефон може да е разочарование, както и всеки човек за някой друг себеподобен...
Ако S4 е такова, никой няма да си го купи, но фактите показват друго! Има телефони за всеки вкус и разбиране...
Що ли се сещам за лисицата и киселото грозде? ;)

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Мнение от mkpetrov » 27 юли 2013, 06:59

[quote] Има телефони за всеки вкус и разбиране..[/quote]
Въобще не е така, поне в Европа;)Напротив, телефоните са супер безлични и еднообразни. Е, за който не играе игри и не го интересуват бенчмаркове. Или няма да гледа дисплея от 1 сантиметър и/или да гледа на него по цял ден (HD) филми.;)

Колкото до Моторола и Самсунг...Ами S4 поне е върхов клас, така че все в някаква степен рекламата се оправдава, докато Моторола направиха кампания като за революционен модел, а той нито е висок клас, нито с каквото и да било се отличава в средния клас (Което е безумна политика не само с оглед на рекламната кампания, но и на това, че толкова време спаха и не предложиха нищо друго, поне за Европа. А и с оглед на това, че Моторола е собственост на Гугъл и някак не върви точно те да пускат толкова безлични модели). Купиха Моторола и само влошиха нещата - очевидно и те имат намерения максимално да следват стъпките/политиката на Apple. Аман от Епълщина, бих казал аз.

junek
Регистриран: 12 юни 2008, 17:48

Мнение от junek » 27 юли 2013, 11:07

Много ми е интересно как успя да определиш модела като безличен, като той дори все още не е излязъл на пазара... Аман от пристрастни фенове. Колкото до критиките ти за рекламната кампания мога да ти кажа, че според мен не си прав. Днешно време рекламата и шуменето около даден модел телефон е с способно да го издигнат много високо в очите на хората, дори и той да е посредствен, примери - много.
Предполагам че си разочарован от това че Гугъл не са сложили 16 ядрен процесор или екран 5 инча с 1000 dpi ... какво разочарование, сега не знам как ще го гледат хората тоя дисплей с толкова зърнести картини или пък как ще понесат зверския лаг на 4 ядрения процесор ...
За мен това което се случва с топ моделите на повечето компании е нищо повече от мерене на пи**и. Те точно и затова са предвидени и топ моделите на компаниите, за да се покаже колко могат, въпросът е че 80% от потребителите на тези топ модели не са наясно какво нещо притежават (поне от към хардуерна гледна точка). На тях им харесва телефона на вид и че може да ги глези, като спира видеото \"когато не го гледат\" и тем подобни други софтуерни глезотии. И смятам че Гугъл точно това търсят, наблъскали са телефона с всякакви сензори, за да могат да предложат още повече подобни глезории, които да се харесат на още повече хора, а за да може този телефон да достигне до тях, той трябва да е на достъпна цена. Това няма как да стане ако освен тези сензори му накачулят още 16 ядрен процесор, 6гб рам и други глупости, на които обикновеният потребител няма да обърне никакво внимание, тези неща са важни само за много малка група хора.

mkpetrov

Мнение от mkpetrov » 27 юли 2013, 11:32

Ами нали и аз това казвам, че процесорите и характеристиките на дисплеите (С изключение на размера, който си е от съществено значение за всеки) отдавна са на достатъчно добро ниво (Е, процесорите не са откъм енергоспестяване, но на това като че ли все още никой не набляга особено) и вече е безсмислено мерене на пи*ки за 99% от хората.:)

Обаче точно това означава, че трябва да се влага повече старание в другите детайли. Аз Моторолата я коментирах на базата на слуховече за 16 (Разбира се реални 13-14 в най-добрия случай) ГБ памет без СД слот и 2200 миилиампера несменяема батерия. Може да греша и да се окаже друго, но да приемем, че такива ще са характеристиките. Е, какво може да е революционно или дори достатъчно добро в такъв модел? Сензорите? Ами отново, за батерията помислили ли са? Че идват леко неизползваеми в такъв случай.

И аз преди време си харесах една програмка, която пали и гаси дисплея чрез сензора за близост, обаче за мен и тя беше неизползваема с оглед точенето на батерията, което предизвиква постоянно работещият сензор и се наложи да се разделя с нея.:)

junek

Мнение от junek » 27 юли 2013, 12:26

Смятам че Мото искат просто да изместят, така да се каже, еволюцията на смартфоните, като започнат да наблягат на развитие на софтуера и на увеличаване на глезотиите за потребителя, вместо на досегашното напомпване на процесори и екрани. И други компании го правят, но като чели те продължават да си наблягат на хардуера и помеждодругото си подобряват софтуера. Докато Моторола, като част от софтуерен гигант като Гугъл, е нормално, поне според мен, да поеме по неутъпканият път на софтуерната революция в смартфоните. Според мен това е добре за нас потребителите, защото гаранция ще виждаме все нови и интересни функционалности в смартфоните ни.

Колкото до енергопотреблението - напълно съм съгласен с теб, че на днешните смартфони основният им кусур е времето на работа с един заряд на батерията. Това си им е основна слабост още от тяхното \"рождение\", но няма как да искаш мощен телефон, голям и ярък екран и да трае 1 седмица батерията. Има и смартфони с големи батерии, но те не са \"убииствено\" тънки и стилни, за повечето хора. А компаниите точно това търсят да впечатлят и привлекат масата от хора, а не малкото ентусиасти, които ще оценят всяко \"болтче\" в телефона.
Колкото до Мото Х, все си мисля че тези 2200 няма да са толкова малко. Виж С4 има 2600, 4 ядрен процесор, 5 инча екран - 1080р и поне според мен има добър живот на батерията, като за актуален смартфон. Не ми се вярва Гугъл да сложат тези сензори и да не са предвидили софтуерни оптимизации за тях и за сапътстващите ги програми, който да облекчат енергопотреблението.
В крайна сметка всичко което се изписва за телефона още преди да се е появил на бял свят са само догатки, които може да са много далече от истината.

mkpetrov

Мнение от mkpetrov » 27 юли 2013, 12:37

Софтуерни глезотии, ама за същият тип хора, които се впечетляват от характеристиките на процесора и дисплея.;) Просто не мисля, че има нещо революционно, което могат да внедрят като екстра, да е наистина полезно (А не \"глезотия) и да не може ад се постигне с допълнителен софтуер. Виж ако направят така, че да не се налага руут почти за нищо и да увеличават функционалността на ОС-а именно в тази насока, това е друго (Но пък така или иначе няма общо с Моторола).:)

Иначе ето такова устройство az бих нарекъл революционно (Включително със сериозна иновация и при батериите) и би било именно от устройствата за power юзъри (Което не включва цъкащи игрички, впечатляващи се от бенчмаркове и т.н.):

http://www.indiegogo.com/projects/ubuntu-edge

Крайно време е и има крещяща нужда от такива устройства, защото всички големи производители в момента хвърлят усилия, кажи-речи, само за хората, водени от модата. Време е за малко компютри с телефонни функции, стига с тези телефони с компютърни функции.;)

junek

Мнение от junek » 27 юли 2013, 13:34

Ами да обикновеният потребител може да се впечатли като му кажеш 4 ядрен процесор или 2-4 гб рам, но това не означава че за него най- важни са именно тези неща в смартфона му. Тежи неща са от съществено значение за техно маняците. Когато един потребител си купи смартфона той ще се впечатли най-силно от функционалността му и от възможностите който му предоставя, докато когато един техно маняк си закупи телефона, той ще остане впечатлен от 4 ядрения 1,7 Ghz процесор, който дава не знам си колко хиляди точки на някой бенчмарк. Именно тези обикновенни потребители ще оценят "глезотиите", защото за него не е важно колко Ghz е процесора му, а колко пари е дал за телефона си и какво ще получи като функционалност срещу тази инвестиция. На него не му пука дали е 2 или 4 ядрен процесора, а просто иска телефона да върви гладко, не му дреме дали има 300 или 500 dpi, стига екрана му да не е зърнест като игрите Нинтендо от едно време. Моторола искат да привлекат именно тези хора - масовите потребители. Всяко нещо което е ново и невиждано като екстра, може да се нарече революционно, доколко ще бъде полезно и т.н. вече е съвсем друг въпрос. За един може да е от изключително значение, за друг - напълно безполезно.

Не знам защо смяташ, че увеличаването на функционалността на ОС няма общо с Моторола, както 90% от производителите на смартфони така и Моторола могат да добавят свой софтуерни подобрения в/у ОС и така да увеличат многократно нейната функционалност. Все пак именно там е чарът на Android като ОС, че всеки може да я "бъзика" както си иска.

Edge-a е интересен телефон, дано да стане реалност, но както и самите създатели пишат - те също наблягат на разширяване на функционалността на телефона откъм софтуерна гледна точка. Виж цената на Edge-a 700$+, това са страшно много пари за телефон, не смятам че ще има успех сред обикновеният потребител, колкото и революционен да бъде. Именно поради тази причина ( крайната цена) много модели биват орязвани от към една или друга гледна точка. Защото в крайна сметка това е целта на компаниите да продават много телефони за да правят много пари. А днешно време модата продава, тя диктува правилата на играта, защото ако не я следваш шансовете ти да успееш са почти нулеви.

п.п. И все пак нека не забравяме, че смартфоните са еволюционното продължение на телефоните, нормално е да бъдат "телефони с компютърни функции". Според мен от таблетите трябва да очакваш да бъдат " компютри с телефонни функции ", макар и днешно време да е доста трудно да се постави ясна граница м/у двете.

Отговори