Moto X Force

agroman12
Регистриран: 29 апр 2011, 14:42

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Motorola Moto X Force

Мнение от agroman12 » 17 фев 2016, 12:47

Дано.
От това което разбрах Lenovo ще ги преструктурира само към high class базата им и телефоните ще носят името Lenovo Moto (малко като Lenovo Thinkpad). Vibe ще са mid tier, а trash tier обичайната им A серия.

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Re: Re: Re: Re: Re: Motorola Moto X Force

Мнение от Sage » 19 фев 2016, 10:33

[B]agroman12[/B], [B]muamamu1[/B]
Определено ще го купя, и то задълго. Планирал съм да го взема между средата на март и средата на април. Зависи от офертите и мненията на купувачите. Засега цената се движи между 1000 и 1600 лв. като оферти под 1200 лв. се виждат рядко или са без доставка до България. Моята горна граница е 1000-1100 лв.
Чета някои мнения за проблеми с качеството на разговора. Ако игнорираме това оплакване и донякъде загряването на корпуса, всички са доста щастливи с покупката.

agroman12
Регистриран: 29 апр 2011, 14:42

Мнение от agroman12 » 19 фев 2016, 14:31

Хммм.
Дали са изолирани случаи, или някакъв странен бъг?
И аз засега чувам положителни отзиви.
Има сериозна критика към факта че екрана може да се надраска супер лесно, явно това е цената от факта че е пластичен, а не стъклен, но Motorola са направили горния пласт user replaceable, което значи че е нищо повече от един по дебел screen protector.
Откъм загряване нищо повече от 42 градуса, което няма нищо общо с предишните джобни тостери на Sony, които загряваха само ако ги погледнеш лошо.
Все пак си е солидна покупка откъм цена и гледам че в Expansys кръжи с около 600 euro цена.
Принципно го искам тъй като е един от малкото high class телефони, който не иска да го гледаш като пеленаче в джоба си. Мразя когато трябва да мисля за 1000 защити, все пак съм купил устройството, за да ми служи, а не обратното.

Преди мислех Z5, ама след това видео:
https://youtu.be/gVPa8sNY1Xw
Дори да кихна по рязко и ако Z5 ми е в джоба на дънките - GG.

Потребителски аватар
Диян
Регистриран: 01 фев 2012, 16:44

Re: Motorola Moto X Force

Мнение от Диян » 11 мар 2016, 23:30

Май ще доживеем да ги видим в България
[Quote]Следващият месец със сигурност ще се запомни и от феновете на Motorola, защото смартфоните на компанията, създала първия мобилен телефон, ще се завърнат официално и на българския пазар. Очакваме пълната гама – Moto G, Moto X Play, Moto X Style и дори Moto X Force, който впечатлява със своя нечуплив дисплей, но и цената му ще е подобаваща (над 1200 лв). Това са последните телефони, които ще носят марката на Motorola[/Quote]

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Re: Motorola Moto X Force

Мнение от Вито » 16 апр 2016, 22:48

Вече са налични в магазина на Леново, Moto X Force 1299 лв. http://lenovoonline.bg/les/home.nsf/Products.xsp?category=42BF5527F00A5E6EC2257F920037CD8C
Има неточност в цитата ти. Бъдещите флагмани ще са с логото Moto, каза го лично мениджъра на Леново за България. Реално от години няма телефони с бранда Motorola всички са Moto.

Sage

Re: Re: Re: Motorola Moto X Force

Мнение от Sage » 17 апр 2016, 14:04

Само да вметна, че от 4 часа съм (ама наистина) горд собственик на култовия телефон - Технополис - 1170 лв. :)
Малко съм на вълна ремонт и нямам време да се занимавам, след малко обаче отивам до Мтел за една наноSIM ;)
Късно вечерта ще намина пак.

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Re: Re: Re: Motorola Moto X Force

Мнение от Вито » 17 апр 2016, 16:28

Честит да ти е! Чакаме отзиви.

Потребителски аватар
algor
Регистриран: 07 сеп 2006, 10:38

Re: Re: Re: Re: Motorola Moto X Force

Мнение от algor » 17 апр 2016, 20:25

Супер - и 10% намаление си добарал, като гледам цената :)

Със здраве да си го ползваш!
Аз също чакам отзиви от първа ръка :)
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!

Sage

Re: Re: Re: Re: Re: Motorola Moto X Force

Мнение от Sage » 19 апр 2016, 21:11

Значи, първи отзиви.
[B]Двете основни оплаквания[/B], които поне аз засичам откак е пуснат:

[B]1.[/B] [i]Лошо качество на гласовата връзка - неясна/слаба[/i]: [B]НЕ СЕ НАБЛЮДАВА.[/B] (yes)
Дори бих казал, че е чувствително по-добро от RAZR HD. И в двете посоки. Примерно - аз чувам с около 25-30% по-добре и ясно, а отсреща ме чуват с около 15-20% по-добре. Това съвсем условно, според моята преценка и думите на събеседниците ми. Все пак, като тембър високите може би са с една идея приглушени в сравнение с RAZR HD. Но като цяло гласът е по-ясен, плътен и чист. Все пак едно на ум - при силен шум (в метрото) се оказва, че трябва да усиля до максимум, за да чувам добре. При RAZR тембърът е по-креслив и някак "надделява" над грохота на железницата. Същевременно отсреща ме чуват без много шум - отзад малката дупчица на шумоподтискащия микрофон си върши работата.
[B]2.[/B] [i]Сериозно греене за щяло и нещяло[/i]: [B]В НАЧАЛОТО ДА[/B], но след ъпдейт до 6.0.1 и промяна в настройките проблемът [B]НЕ СЕ НАБЛЮДАВА.[/B]
Още с първото разцъкване на телефона и началното настройване притесненията ми за греенето се потвърдиха. Телефонът ставаше твърде топъл, около максимума с който е греел RAZR HD. Нещо повече. При пускане на първия (~ 900 MB) ъпдейт и втория (~200 MB) до 6.0.1 - телефонът буквално загря до притеснителна за мен степен. Предположенията ми като наблюдател и читател на форумите, че това е от лошо топлоотдаване на балистичния найлон на гърба се оказаха недостатъчни да обяснят такова загряване. Батерията падаше с темпо колкото досегашния ми RAZR HD натоварен. Това направо ми скапа настроението. Но не задълго!
Влязох в настройките да огледам за нещо нередно. Веднага ми се набиха на очи фабрично активирания NFC и отрочето му Android Beam (!?). Деактивирах ги и двете, и без това не ги ползвам. Не знам дали от ъпдейтите или от спирането на NFC/Android Beam, но след тези двете неща изглежда проблемът напълно изчезна. За да съм сигурен, ще трябва да понаблюдавам известно време.

[B]Общи първи впечатления[/B]
[B]Интерфейсът[/B] е много плавен и бърз, но без камарата апликации това не е повод за изводи. [B]Батерията[/B] вечерта ми е на 83% след поне 2 часа и половина сърфиране, ръчкане на настройки и 10 мин. разговори. Не наблюдавам (дори намек за) скок в консумацията при активно 3G, както е с RAZR HD.
[B]Обхватът[/B] не съм го тествал, струва ми се много добър, особено Wi-Fi, което си захапва уж познат AP слаб сигнал из цялата стая.
[B]Turbo зарядното[/B] пердаши здраво. 25 W, като по масивния вграден USB кабел се подават 3 различни напрежения, с ампераж 2,1 - 2,85 A. Цялата 3760 mAh батерия се пълни за около 45 мин. а първите 50% наистина са за 15-20 мин.(woo) Е тук вече греенето е неизбежно ;)
За мен ми идва твърде голям, който е свикнал с 5+ инча дисплей, ще е ок. Но е много приятен в ръката, усещането е хем малко лек за габаритите си, хем много класен и здрав.

[B]Какво ме дразни[/B]:
[B]1.[/B] Гъзарията с активиране на лок-скрийна само с движение май на два пъти ми отключва телефона в задния джоб...? Тук малко не съм в час, ако някой има наблюдения и компетенция може да ни светне :)
[B]2.[/B] Двата продълговати отвора отпред не са стереоговорители - само десният е говорител, левият е микрофон за разговорите. Можеше да комбинират слушалката за стерео ефект.

Потребителски аватар
algor
Регистриран: 07 сеп 2006, 10:38

Мнение от algor » 19 апр 2016, 22:06

Идеално ревю, благодаря (yes)
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!

Отговори