Moto G4 Plus
-
- Регистриран: 10 окт 2004, 11:17
Motorola Moto G4 Plus
Здравейте! Защо цената на това Мото е толкова висока все още?
Re: Motorola Moto G4 Plus
А ти колко искаш да струва- 300лв? Или си тъп и не си разбрал, че плащаш първо за името, после за гаранцията, после данъците и накрая за хардуера...
По-интересното е не защо Г4+ все още струва 500лв., а защо Moto Z не се продава за 1200лв. в комплект с батерия или тонколона- онзи ден ми пристигна Moto Z + JBL за 1150лв., а тук само тел. е 1250лв...
По-интересното е не защо Г4+ все още струва 500лв., а защо Moto Z не се продава за 1200лв. в комплект с батерия или тонколона- онзи ден ми пристигна Moto Z + JBL за 1150лв., а тук само тел. е 1250лв...
-
Re: Re: Motorola Moto G4 Plus
Хайде по-спокойно 1во. и 2ро. мисля ,че се поздразбира в сравнение с... /примерно Техно.../ където е 450 лв. За 12 год. във форума и по някакъв начин свързан с марктинга и анализ на информация, такъв тон не съм срещал и най-малко очаквал да съм тъп. Ако не сте разбрали въпросЪТ ми е риторичен. А винаги са се изказвали мнения в "кварталните" магазинчета колко тънко било при тях...
[Quote]А ти колко искаш да струва- 300лв?[/Quote]
Не става въпрос колко ми се иска да е цената, а ЗАЩО е такава. Има разлика. Изместваш фокуса на въпроса. Лично, ако трябва да отговоря в 99% от случаите цената за мен не е определяща, а факторите са други или поне не с тази тежест.
[Quote]По-интересното е не защо Г4+ все още струва 500лв., а защо Moto Z не се продава за 1200лв. в комплект с батерия или тонколона- онзи ден ми пристигна Moto Z + JBL за 1150лв., а тук само тел. е 1250лв...[/Quote]
Именно това попитах и аз, но отнесено не за Moto Z, а до Moto G4+ и изборът ми е предопределен от желанието на бъдещчият притежател /защо остроумничи след като не си толкова тъп, а и не ми изглеждаш лош тип .
[Quote]А ти колко искаш да струва- 300лв?[/Quote]
Не става въпрос колко ми се иска да е цената, а ЗАЩО е такава. Има разлика. Изместваш фокуса на въпроса. Лично, ако трябва да отговоря в 99% от случаите цената за мен не е определяща, а факторите са други или поне не с тази тежест.
[Quote]По-интересното е не защо Г4+ все още струва 500лв., а защо Moto Z не се продава за 1200лв. в комплект с батерия или тонколона- онзи ден ми пристигна Moto Z + JBL за 1150лв., а тук само тел. е 1250лв...[/Quote]
Именно това попитах и аз, но отнесено не за Moto Z, а до Moto G4+ и изборът ми е предопределен от желанието на бъдещчият притежател /защо остроумничи след като не си толкова тъп, а и не ми изглеждаш лош тип .
Re: Re: Re: Motorola Moto G4 Plus
Ти си направо вдлъбнат бе- колко по-ясно трябваше да ти го напиша, че да схванеш? Пробвам за последно:
- хардуера + R&D струва пряко сили 100лв.
- гаранция 24 месеца, доставка, разпространение и малко реклама- още 100лв.
- печалба на китайците- още поне 100лв.
- дотук имаш 300лв., слагаш 20% ДДС и стават 360лв. докато се обърнеш, максимум 400лв...
Всичко след това е печалба на търговеца- в английския Амазон Г4+ излиза 425-430лв. ОК, Амазон са голям търговец и могат да си позволят да работят на минимална печалба обаче и при тях не струва 300лв. както виждаш...
Накратко- поне 80% от цената НЕ зависят от търговеца. Когато китаеца си е заложил минимум 100% печалба + продажбите в Европа са законни и с платени данъци просто няма как да получиш евтина стока...
- хардуера + R&D струва пряко сили 100лв.
- гаранция 24 месеца, доставка, разпространение и малко реклама- още 100лв.
- печалба на китайците- още поне 100лв.
- дотук имаш 300лв., слагаш 20% ДДС и стават 360лв. докато се обърнеш, максимум 400лв...
Всичко след това е печалба на търговеца- в английския Амазон Г4+ излиза 425-430лв. ОК, Амазон са голям търговец и могат да си позволят да работят на минимална печалба обаче и при тях не струва 300лв. както виждаш...
Накратко- поне 80% от цената НЕ зависят от търговеца. Когато китаеца си е заложил минимум 100% печалба + продажбите в Европа са законни и с платени данъци просто няма как да получиш евтина стока...
-
Мнението е изтрито.
Мнението е изтрито от потребителя.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Motorola Moto G4 Plus
Колко ясно трябва да ти го кажа 450 лв. струва в ТЕХНОПОЛИС Не ме учи на ценова политика и не ми развивай теории на ценообразуване, себест/ст и т.н. Просто СРАВНИ цените ТУК и в Технополис. КОНКРЕТНО питам и искам КОНКРЕТЕН отговор НЕ философия. На 20г. ти е простено да не разбираш, а само copy/paste..
РАЗБРА ЛИ ВЪПРОСА или на лични ще продължим??
Моля, ако сметнете това за реклама, да изтриете снимката, но явно няма друг начин някои хора да разберат какво питам
РАЗБРА ЛИ ВЪПРОСА или на лични ще продължим??
Моля, ако сметнете това за реклама, да изтриете снимката, но явно няма друг начин някои хора да разберат какво питам