N95

myzrael
Регистриран: 15 юли 2006, 09:00

Re: Nokia N95

Мнение от myzrael » 01 яну 2008, 14:33

хора не знам за вас ама вуйчо ми наскоро си го е купил е па мн готин телефон но не видях особенна разлика в качеството нас снимките от N95 и N73 .друго нещо дето забелязах ми като се отваря и затваря слайда има някво циклене от 2-3 секунди поне.иначе страшен телефон

Потребителски аватар
Чо :)
Регистриран: 05 фев 2004, 11:49
Контакти:

Очаквайте скоро нова версия 21

Мнение от Чо :) » 05 яну 2008, 15:29

Очаквайте скоро нова версия v21 за първия N95 (сегашната актуална е v20), която ще включва widgets web runtime и flash lite 3.0 за гледане на flash като тези от youtube на цял екран.
Засега още не са извесни други новости/поправки.
Усмихни се... Животът е Хубав :)
Samsung S22 Ultra 5G, S21 Ultra 5G, Note 20 Ultra 5G, Note 10+, Note 9, Note 8, Note 5, Note 3, Nokia 808, N8, 5800, N95, 6600, 6510, 5510

xrabreneca
Регистриран: 24 окт 2006, 22:06

Мнение от xrabreneca » 05 яну 2008, 15:46

qk e

angelsat
Регистриран: 05 авг 2006, 23:56

Мнение от angelsat » 05 яну 2008, 23:11

Ами то филми и клипове и всичко се гледат по начало не само с този а и с други телефони.А с актуалната v.20,направо е литнал просто трябва да пробваш.

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Re: Очаквайте скоро нова версия 21

Мнение от Nistel » 06 яну 2008, 00:25

А дали ще има тези придобивки и за другите представители на N и E серията - най ме интересува за Е61 ?

kalind
Регистриран: 07 яну 2008, 02:30

Мнение от kalind » 07 яну 2008, 03:34

typak pyrwo iskam da te pitam dali si ot Lv.
та на темата - от доста време следя форума и най-накрая реших и аз да напиша нещо. Както гледам май съм притежател на един от първите излезли N95 и вече си го ползвам доста време. Великият проблем с луфта не е чак толкова голям. Просто има хора с по-високи притенции. Предполага, че сами се сещате, че колкото е по-плътен слайда, толкова по-бързо ще се износи. Другото нещо, което даже някой беше споменал, е че всичко все пак е предвидено и да не се троши. Ако е прекалено плътен го пишете бегал още на първото падане. Аз лично моя съм го изтървал вече поне 4-5 пъти, но без никакви последици, дори по "скапаната пластмаса". Според мен проблем по-скоро е цвета и качеството на използваната боя - лющи се здраво клавиатурата. При мен това стана още на втората седмица, но това все пак е при носене в джоба на тесните панталоните. Само за сведение - не е взет от БГ, но това няма никакво значение. За опаковката и пластмасата стига.
Телефона има съвсем други по-сериозни проблеми. Като всяка електроника - колкото по-сложна е тя, толкова по-вероятно е да се потроши нещо. N95 разполага с два процесора, единия от които дава доста дефекти в процентно изражение. Друг сериозен проблем е лентовият кабел за дисплея. Тази технология е използвана доста отдавна само в един модел на Самсунг. Трябва да ви кажа, че няма гаранция колко време ще изкара. (дай Боже повече :) ) За разлика от други модели, на N95 не може да се сменя само кабела, т.е. сменя се кабел+дисплей, което само по себе си вече е доста повече в парично изражение. Позволявам си да говоря като човек, който е имал сервиз за телефони и имам претенции да са ми минали доста апарати през ръцете. Като техническа изработка апарата си е доста добре, като изключим дефектните процесори и лентовия кабел. Предполагам, че повечето от вас имат поне един приятел или познат, който работи в сервиз за GSM-и. Просто попитайте колко N95 идват за ремонт и си направете изводите сами. Лично за мен апарата е добър, но с дефекти и всеки от вас сам трябва да си направи преценката дали да си позволи да метне толкова пари за N95. Имаше и въпроси относно офис приложенията - да, отваря повечето необходими неща, но за сега не знам дали има кракнат софт за редактиране. Не че съм и търсил усилино.
Относно забиванията - случват се с всички досегашни излезли версии на софта, макар и не веднага. В момента моят е с 20.0.015 и трябва да отбележа, че поне за сега не е забивал с изключение на два пъти, но по мое мнение заради някои от стартираните приложения. Бавенето при затваряне на слайда не е мотане, а изчакване, което е предвидено в софта. Просто можете да не искате да заключвате клавиатурата, т.е. ако след затваряне продължите да работите с бутоните, то клавиатурата няма да се заключи. Същото се отнася и за левия клавиш. Изчакване, за да се разбере дали искате функцията или просто желаете да заключите клавиатурата.
Най-болната тема май си остава иползването на GPS-а. От многото проби на версии на карти и софтуер се обидих, че поне за сега няма нищо, което да замени един истински GPS приемник. В края на краищата и аз си взех този телефон заради тази функция... Поне за Гърция нещата не стоят никак доре. TomTom така и не оправиха проблема с вътрешния приемник, от Роут66 съвсем не съм доволен. Така ни остава единствено да изчакаме още малко време и да се надяваме, че някой ще направи нещо по въпроса. Другия вариант е да си плащаме по 70 евро за две години лицензирана карта :( :(. Само не знам на кой ще му се дават толкова пари.
За WiFi-то както вече сте се убедили всичко е на шест, но все пак имайте предвид, че на N82 работи доста по-добре. Впрочем N95 има и проблем с обхвата на по-високите честоти, което не знам дали се забелязва в БГ, защото там мрежите са си на по-ниските.
За камерата мога само да кажа, че 5 са си 5, а не 2, като при други по-предни модели. Но нали все пак не очаквате да си купувате и цифров фотоапарат на цената на мобилен телефон? В това отношение N82 също се справя малко по-добре, но предполагам, че това е само заради по-добрата светкавица и разликата се забелязва предимно в снимките на по-тъмно :).
За качеството на звука не мисля да казвам нищо. Просто не забравяйте, че сте си купили мобилен телефон. :)
Някои още в началото на темата коментираха батерията. Никаква я няма, ако използвате всички функции на тела. Ще ви се налага да зареждате не всеки ден, а и по два пъти на ден. Ако използвате навигацията в автомобил, просто задължително си купете и зарядно за него :). По това отношение N95 е много далече от бизнес клас телефон. Дано някой не го вземе за такъв. :D
Ще се радвам, ако съм успял да помогна за някои от зададените въпроси.
Като цяло всеки би трябвало сам да може да си направи сметка дали си заслужава да си вземе този телефон на тази цена и не е мястото тук да се спори специално за това. Просто има хора, които могат да си го позволят и евентуално дори да чакат времето за отремонтиране. На другите - телефона не е за вас. Да, много е хубав, но крие и доста опасности :) (парични). Лично аз съм доволен от моя - върши ми работа, оцелява след падане, функционален... Луфта, батерията, слабата светкавица и навигацията са проблеми, на част от които чакам да се намери решение, другите ги подминавам. За сега и кабела ме държи, но разчитам на това, че мога и сам да си го сменя :) За времето и разговорите, които съм го ползвал не съм забелязал да има проблеми с промяна от първоначалното му състояние, т.е. за сега издържа. Старайте се да не усливате звука на вътрешните говорители за дълго време на макс - не са толкова качествени и с течение на времето звука се променя и става все по-метален.
За сега от мене толкова. Надявам се, че всеки сам ще може да се ориентира в дилемата. За тези, които искат да си го позволят, макар и втора ръка, мога да им дам телефон в Сф, където смятам, че може да се пазарува на доста сносни цени. Отнася се и за нови. На всичкото отгоре там има и собствен сериозен сервиз, така че не се налага разтакавене и подмятане от място на място.
Желая ви много успехи и Честита Нова Година.

tedier
Регистриран: 09 ное 2007, 21:04

Мнение от tedier » 08 яну 2008, 16:24

Дано не те обиждам KALIND , аз също не съм писал във форума,ама следя до последния ред. Извода ми е че: Твойто мнение не струва!!! Ще го подкрепя с факта че има хора ,които доста преди твоя пост са написали за функционалността на апарата и кое как работи(аз си мисля че поне от уважение към хората които разбират не бива да пишеш,без да си изчел всички неща от форума ) МИР! но мнението ти е на лъик .. има и Гармин и има не едно приложения за правяне и коригиране на офис приложение -при това кракнати. Това че тук не са ти написани с главни букви не значи че несъществуват. Всичко е въпрос на четене и свободно време.

gottex
Регистриран: 21 авг 2007, 16:00

Мнение от gottex » 08 яну 2008, 18:02

а някои ще отговори ли на моя въпрос

donko_k
Регистриран: 09 сеп 2006, 09:31

Мнение от donko_k » 09 яну 2008, 09:17

Грешка ли ти дава?

shoker
Регистриран: 02 яну 2008, 21:54

Мнение от shoker » 11 яну 2008, 16:32

Някой дали може да ми каже защо не ми тръгва програмата DevCertRequest tool, която ми е нужна за сертифицирането? Инсталирам я, но след това просто не тръгва. Дали има възможност да не е съвместима с Вистата?

Отговори