N95 8GB
Re: Nokia N95 8GB
Не разбрах какво точно правиш с този СЕ К700, но иначе Нокмот Бета си го качвай смело. Нищо няма да повредиш.
Здравейте, отскоро съм потребител на Nokia N95 8GB. Подкарах без проблеми Rotateme и някои други екстри.
За GPS-а обаче имам проблеми, които искам да споделя и да обсъдим.
Инсталирах:
1. Garmin Mobile ХТ + 170 МБ карта на Европа
(програмата тръгва добре, но така и не намира GPS device - стига до съобщение "No GPS devices found. Try again?" и толкова...)
Това означава ли че не намира вградения GPS, и се питам по принцип ли не го намира, или може да го намери, но не съм настроил нещо както трябва
2. Route66 - тръгна перфектно, разпозна GPS-а, има нелоша карта на София, гласови указания (не и на български за съжаление), но търсенето на улици и адреси поне засега ми се струва ужасно трудно, благодарение най-вече на лошия спелинг.. примерно: докато разбера че "hristo" трябва да се напише "khristo" ми намираше "hristo" в Букурещ, Загреб, и къде ли не...
3. Томтом - инсталира се без проблеми, качих картите, където трябва, но не тръгва - зарежда се в началото и си остава там, без възможност да направя каквото и да е с него. Не разпознава вградения GPS-приемник (това го разбрах по-късно от мнения по различни форуми).
В тази връзка бих желал да получа информация кой външен GPS-приемник би бил подходящ за N95 8ГБ, за да си купя.
4. Инсталираният в телефона софтуер за навигация е много добър на външен вид, и лесен за използване, но е платен. Симулацията е само безпалтна. Поиграх си с нея, и установих че няма никакъв смисъл да си плащате, щото въобще не знае кои улици в коя посока са отворени, вкарва те в забранени улици и въобщееее... за да използваш маршрутите и трябва да си с буркан и сирена ;))
Ако някой може да ми отговори на въпросите, които поставих, ще бъда много благодарен.
Също така, бих искал да коментираме софтуерите за навигация. Както споменах по-горе, нямам опит и най-вероятно греша на някои места.
Успех на всички!
За GPS-а обаче имам проблеми, които искам да споделя и да обсъдим.
Инсталирах:
1. Garmin Mobile ХТ + 170 МБ карта на Европа
(програмата тръгва добре, но така и не намира GPS device - стига до съобщение "No GPS devices found. Try again?" и толкова...)
Това означава ли че не намира вградения GPS, и се питам по принцип ли не го намира, или може да го намери, но не съм настроил нещо както трябва
2. Route66 - тръгна перфектно, разпозна GPS-а, има нелоша карта на София, гласови указания (не и на български за съжаление), но търсенето на улици и адреси поне засега ми се струва ужасно трудно, благодарение най-вече на лошия спелинг.. примерно: докато разбера че "hristo" трябва да се напише "khristo" ми намираше "hristo" в Букурещ, Загреб, и къде ли не...
3. Томтом - инсталира се без проблеми, качих картите, където трябва, но не тръгва - зарежда се в началото и си остава там, без възможност да направя каквото и да е с него. Не разпознава вградения GPS-приемник (това го разбрах по-късно от мнения по различни форуми).
В тази връзка бих желал да получа информация кой външен GPS-приемник би бил подходящ за N95 8ГБ, за да си купя.
4. Инсталираният в телефона софтуер за навигация е много добър на външен вид, и лесен за използване, но е платен. Симулацията е само безпалтна. Поиграх си с нея, и установих че няма никакъв смисъл да си плащате, щото въобще не знае кои улици в коя посока са отворени, вкарва те в забранени улици и въобщееее... за да използваш маршрутите и трябва да си с буркан и сирена ;))
Ако някой може да ми отговори на въпросите, които поставих, ще бъда много благодарен.
Също така, бих искал да коментираме софтуерите за навигация. Както споменах по-горе, нямам опит и най-вероятно греша на някои места.
Успех на всички!
-
- Регистриран: 18 яну 2008, 00:14
plz nqkoi da mi dade link za snimki i video na n95 8gb
Здравей. По повод GPS-а:
1. Garmin Mobile XT - при мен работи нормално. По мое мнение най-доброто засега. Гласова навигация на БГ, богата база данни за POI, показва скоростта и др. Щом не ти открива вградения GPS значи не е кракнатa правилно. За всеки случай пусни програмата и влез в settings->system->remote GPS и виж дали е зададен вградения GPS. Ако не става преинсталирай я и трябва да "отключиш"
ползването на вгадения приемник с код, генериран с кейгена.
2. Route66 - прав си за търсенето, но се свиква. Например ако търсиш Христо Ботев напиши само "botev" Иначе много добра програмка.
3. Изчакай да излезе Tom Tom 7 за симбиан, който ще работи с вградения GPS. Няма смисъл да купуваш външен приемник. Ако все пак държиш, виж Nokia LD-3W или Holux GPSlim 240.
4. Nokia Maps е безполезна работа.
5. Sygic Drive Mobile - много приятен интерфейс, но картата за БГ е ужасна.
Друго не се сещам засега. Питай ако има нещо.
1. Garmin Mobile XT - при мен работи нормално. По мое мнение най-доброто засега. Гласова навигация на БГ, богата база данни за POI, показва скоростта и др. Щом не ти открива вградения GPS значи не е кракнатa правилно. За всеки случай пусни програмата и влез в settings->system->remote GPS и виж дали е зададен вградения GPS. Ако не става преинсталирай я и трябва да "отключиш"
ползването на вгадения приемник с код, генериран с кейгена.
2. Route66 - прав си за търсенето, но се свиква. Например ако търсиш Христо Ботев напиши само "botev" Иначе много добра програмка.
3. Изчакай да излезе Tom Tom 7 за симбиан, който ще работи с вградения GPS. Няма смисъл да купуваш външен приемник. Ако все пак държиш, виж Nokia LD-3W или Holux GPSlim 240.
4. Nokia Maps е безполезна работа.
5. Sygic Drive Mobile - много приятен интерфейс, но картата за БГ е ужасна.
Друго не се сещам засега. Питай ако има нещо.
Ах колко рязко му падна цената.Браво.
Браво на Аполон25
Браво на Аполон25, наи-лоялния и добър рвкламатор на Евротел Видин.
Не 900, а 600 лева ще стане телефона, но първо трябва да проявя интерес в този магазин, за този модел - за да го намалят още.
Наблюденията ми са такива, от последното намаление от тях (на този модел).
И БРАВО НА ТЯХ!
Добре че е този магазин иначе щяхме още с мобифони да говорим - не на последно място, БРАВО НА НИСКИТЕ ИМ ЦЕНИ !!!
Те заради "клиента" продават на загуба (в името на клиента).
Добре че отминаха празниците, че ще намалят ама на куково лято.
Не 900, а 600 лева ще стане телефона, но първо трябва да проявя интерес в този магазин, за този модел - за да го намалят още.
Наблюденията ми са такива, от последното намаление от тях (на този модел).
И БРАВО НА ТЯХ!
Добре че е този магазин иначе щяхме още с мобифони да говорим - не на последно място, БРАВО НА НИСКИТЕ ИМ ЦЕНИ !!!
Те заради "клиента" продават на загуба (в името на клиента).
Добре че отминаха празниците, че ще намалят ама на куково лято.
do kolkoto sam zapoznat triabva d si vzeme6 GPS resivar i go sdvoiavash s bluetooth-ta.ima eftini resiivari ot 90-190lv.samo taka she moje6 da pozicionirash GPS-a.hololux 1000 s 4ipest. ima gi v jeff.a z kartite ne sa mn. to4ni no za bez pari e dobre.uspeh
Re: Браво на Аполон25
R_Blackmore, нямаш право да обиждаш абсолютно никого, било то във форума или на ЛС. Въпреки че не съм модератор на тази секция, ще се опитам да ти обясня, че всеки е човек. Няма значение кой е гениален, кой се интересува от телефони и кой е просто любител. Всички сме хора и заслужаваме уважение, включително apolon25.
PEACE!:)
PEACE!:)
В голяма грешка си. То така се губи идеята на вградения GPS.
Малко по-долу е обяснено, че щом Garmin-a не намира вградения GPS значи не е кракнат като хората. Най- честият случай е да се оставят направените с notepad файлове с окончание *.txt
Малко по-долу е обяснено, че щом Garmin-a не намира вградения GPS значи не е кракнат като хората. Най- честият случай е да се оставят направените с notepad файлове с окончание *.txt
Преди месец си взех този телефон от М ТЕЛ. Финландски е. Няма луфтове на слайда и относно звука е на много високо ниво. Камерата е много добра и прави уникални клипове като за телефон. Джет Аудио ги отваря директно и няма нужда да се преформатират. Процесорът се справе чудесно и телефона е много бърз. Дисплея е перфектен, когато форматираш филм от дивекс (примерно) в МП4 качеството се запазва и субтитрите се четат с лекота. Ако пътуваш със самолет е много удобно. Мисля, че високата му цена е оправдана ( а в МТЕЛ не е ниска).