N82
Re: Nokia N82
Момчета, имам тела от 2 месеца и дъм супер доволен, но оня ден се скапа.Почна да грее батерията и да пада бързо.Не съм го мокрил нито нещо подобно.В един друг форум ми казаха, че е отишло крайното стъпало.Някой има ли други предложения.
-
- Регистриран: 05 дек 2005, 17:09
Ами днес отидох да го видя отблизо - впечатлението ми е същото, дори малко по-зле. Клавиатурата му е ужасна - като за японска ученичка. Някакви остри груби очертания на елементите около бутоните... Жалко за мощната камерка.
-
Да, позната ми е. Само че кой знае защо N95 8GB, N96, и примерно iPhone не ми попадат в категорията "кисело грозде". Какво мислиш ? :)
-
- Регистриран: 19 мар 2006, 23:37
Бях страшен фен на Сони-Ериксон и все още смятам, че к800 е върхът цена/качество във всяко отношение... но времето лети и след якия шамар, който ми нанесе к850 си взех N95. Ползвах го 6 месеца и вчера го продадох - ниско качество на пластмасата за тази цена. Иначе абсолютно всичко работеше безотказно и О.С. не ми е забивала нито въднъж. Като цяло N95/8GB е страхотен, но реших да разнообразя и ето вече втори ден юркам този прекрасен N82.
Прави ми впечатление, че работи по-бързо сравнен с N95, не знам защо, след като процесорите им са еднакви. Евентуално заради разликата в дисплеите. Версията на О.С. също е еднаква.
Не мога да изкажа твърдо някакво мнение, само мога да споделя, че и светлият вариант на телефона е приятен. Още му боря разните там програмки, които имах при N95. Малко се притесних да не се скапе кабелчето на слайдъра, та основно затова го смених.
Като цяло е едно стъпало нагоре...
Струва си този телефон!
p.s. Като втори ползвам Сони-Ериксон V800 със SW на Z800. Много красив и като HW много здрав, ама това една друга тема...
Прави ми впечатление, че работи по-бързо сравнен с N95, не знам защо, след като процесорите им са еднакви. Евентуално заради разликата в дисплеите. Версията на О.С. също е еднаква.
Не мога да изкажа твърдо някакво мнение, само мога да споделя, че и светлият вариант на телефона е приятен. Още му боря разните там програмки, които имах при N95. Малко се притесних да не се скапе кабелчето на слайдъра, та основно затова го смених.
Като цяло е едно стъпало нагоре...
Струва си този телефон!
p.s. Като втори ползвам Сони-Ериксон V800 със SW на Z800. Много красив и като HW много здрав, ама това една друга тема...
-
Сетих се още неща. А именно - взех го с 2GB карта в комплекта. Опитах се да си напрвя "back up" на N95 с PC Suite и да го "restore"-на на N82, ама нещо не се разбраха програмите и качих тази от N82. Друго нещо - кабелът за връзка с РС на N95 e стандартен USB (ползвах го заедно с цифров апарат), докато на N82 е различен откъм телефона - трябва да се пази, че колко ли струва...
А снимките - на светло нямат разлика, както се очакваше, обаче на тъмно тези с ксеноновата светкавица са доста по-добри - имат по-малко шум.
По принцип снимам с доста хубав апарат, ама за майтап стават. Вадил съм снимки с размер 9х13 от к800 и N95. Голяма част от хората не биха разбрали, че са снимани с телефон.
Гледах, че има много по-бърз GPRS, ама не съм го тествал.
Аааа, друго много важно - адски бързо се справя GPS-a сравнен с N95. Направо ме разби. В пъти по-бързо намира спътниците... И това ако някой обасни защо е?!
Гледам по параметри им дават и на двата еднакъв обем, ама N82 като че ли е по-едричък, което чисто технологично е по-добре. Повечето място разрешава монтаж на по-невзискателни елементи, оттам и по-надежни.
Сега проведох един разговор и се сетих, че като че ли е богат на звук в ниските тонове - по-плътно звучи гласът на другия. При слушане на музика от говорителите не забелязвам разлика в силата и качеството. Шеметите от Нокия се сложили и двата говорителя на N82 от едната страна ? И все пак стерео ефектът е осезаем и приятен. Не се сещам друго за сега. Ако има питане и/или се случи нещо, за което си заслужава - ще споделям.
С една дума - не съжалявам за покупката.
А снимките - на светло нямат разлика, както се очакваше, обаче на тъмно тези с ксеноновата светкавица са доста по-добри - имат по-малко шум.
По принцип снимам с доста хубав апарат, ама за майтап стават. Вадил съм снимки с размер 9х13 от к800 и N95. Голяма част от хората не биха разбрали, че са снимани с телефон.
Гледах, че има много по-бърз GPRS, ама не съм го тествал.
Аааа, друго много важно - адски бързо се справя GPS-a сравнен с N95. Направо ме разби. В пъти по-бързо намира спътниците... И това ако някой обасни защо е?!
Гледам по параметри им дават и на двата еднакъв обем, ама N82 като че ли е по-едричък, което чисто технологично е по-добре. Повечето място разрешава монтаж на по-невзискателни елементи, оттам и по-надежни.
Сега проведох един разговор и се сетих, че като че ли е богат на звук в ниските тонове - по-плътно звучи гласът на другия. При слушане на музика от говорителите не забелязвам разлика в силата и качеството. Шеметите от Нокия се сложили и двата говорителя на N82 от едната страна ? И все пак стерео ефектът е осезаем и приятен. Не се сещам друго за сега. Ако има питане и/или се случи нещо, за което си заслужава - ще споделям.
С една дума - не съжалявам за покупката.
-
И при двата има стерео говорители, ама при N95 са симетрично разположени от ляво и от дясно на телефона, а на N82 и двата са от дясно ако гледаш дисплея. Иначе имам великолепните Nokia Mini Speakers MD-4 с които удобно и приятно си слушам музика. GPS-ът е по-слаб сравнен с класически такъв, но върши работа - може да си правиш точки и да си навигираш към тях. Имам подарени карти на България, Гърция, Сърбия и Румъния, които не са много подробни, но знам че ако си купиш един Route66 да кажем, нещата стават сериозни.
-
- Регистриран: 18 яну 2008, 00:14
А от каде си взел Nokia Mini Speakers MD-4?
-
Това ли ти бил въпроса.
Много просто: поради 2 причини - първо защото тук доста хора са обсебени от GSM модата и гласуват за последния "хит" на пазара. Второ, предполагам че има някаква подсъзнателна психоза да гласуваш с първите за да спечелиш. Видях доста възмутени мнения тук от първоначалния му напор. Тази вечер се поразрових из мрежата и видях много други мнения като моето което написах преди седмица.
Всъщност няма значение дали гласът ти ще остане сам или ще си гласувал за победителя.
Сега обаче гледам че нещата бавно си идват на мястото - Nokia N82 е паднала на 5 място.
Много просто: поради 2 причини - първо защото тук доста хора са обсебени от GSM модата и гласуват за последния "хит" на пазара. Второ, предполагам че има някаква подсъзнателна психоза да гласуваш с първите за да спечелиш. Видях доста възмутени мнения тук от първоначалния му напор. Тази вечер се поразрових из мрежата и видях много други мнения като моето което написах преди седмица.
Всъщност няма значение дали гласът ти ще остане сам или ще си гласувал за победителя.
Сега обаче гледам че нещата бавно си идват на мястото - Nokia N82 е паднала на 5 място.
-
Това, че размерът на дисплея е по-малък, изобщо не се усеща като тежест. Друго нещо обаче ми направи впечатление - интензивността на светене при N82 е чувствително по-малка сравнен с N95. Понеже преди да го продам N95 имах възможност да си настроя N82 по него, забелязах, че при максимално засилена интензивност на дисплея се равнявана 3/4 от интензивността на N95.
Батерията на N82 е по-малка, въпреки това и дават 1050mAh. Води се BP-6MT.
Още неща:
Nokia Corporation
FCC ID: QVVRM-313
IMEI:..........
WLAN: 001DFD7C982E
Type: RM-313
Model: N82-1
IC: 661AE-RM313
Code: 0551542
MADE BY NOKIA
Направи ми впечатление, че като времена за разговор и изчакване N95 печели като данни, въпреки батерията с по-малко енергия. Нещо при SW да куца при N82 - не знам...
Данните за камерата сочат, че са съвсем еднакви: Carl Zeiss / Tessar 2.8/5.6 / 5MP / Xenon flash (без това) / AF
Успех!
Батерията на N82 е по-малка, въпреки това и дават 1050mAh. Води се BP-6MT.
Още неща:
Nokia Corporation
FCC ID: QVVRM-313
IMEI:..........
WLAN: 001DFD7C982E
Type: RM-313
Model: N82-1
IC: 661AE-RM313
Code: 0551542
MADE BY NOKIA
Направи ми впечатление, че като времена за разговор и изчакване N95 печели като данни, въпреки батерията с по-малко енергия. Нещо при SW да куца при N82 - не знам...
Данните за камерата сочат, че са съвсем еднакви: Carl Zeiss / Tessar 2.8/5.6 / 5MP / Xenon flash (без това) / AF
Успех!
-
Имам приятел, който ми ги внесе от Великобритания. Търсил съм ги къде ли не в България и не се намират. Заради 4-те си вградени батерии тип:"ААА", издържат много и необходимата енергия за свирене не е за сметка на батерията на телефона..