N82
-
- Регистриран: 19 мар 2006, 23:37
Re: Nokia N82
Ние българите имаме особената заложба, да се радваме на чуждото нещастие. Това, че телефонът е паднал на 5-то или 55-то място мен не ме интересува. Признавам, като техничар човек, че съм обсебен от клетъчните телефони като едно от чудесата на инженерната мисъл и от години са ми повече от страст. Марките съм ги "обиколил" всичките и ми е като хоби да следя развитието им. Вярвай ми всяка марка има както върхови постижения, така и абсолютни спадове и тотално грешни като инвестиция телефони.
По-важно е да се радваме на чуждото щастие. Тук не пиша редовно, за което съжалявам, но с мненията си искам да помогна, да насоча хората към правилното ЗА ТЯХ решение. Старая се да съм обективен, като изказвам и собствено мнение. Всеки сам си решава.
Все пак клетъчните телефони са една заслужена лудост, която за хубаво или лошо изпитвам.
Пожелавам на всички повече радост!
По-важно е да се радваме на чуждото щастие. Тук не пиша редовно, за което съжалявам, но с мненията си искам да помогна, да насоча хората към правилното ЗА ТЯХ решение. Старая се да съм обективен, като изказвам и собствено мнение. Всеки сам си решава.
Все пак клетъчните телефони са една заслужена лудост, която за хубаво или лошо изпитвам.
Пожелавам на всички повече радост!
-
Ами, баща ми юрка един N95/8GB, ама повече за престиж, отколкото от необходимост, та нямам под ръка мнението му като истински ползвач. Освен това се виждаме рядко и нямам възможност да си играя с телефона. Сравнен с N95, който малко мяза на детски телефон, е доста по-изпипан и като визия е внушителен. Дисплеят се забелязва - някак си изпълва телефона отпред малко за сметка на клавиатурата. Последната е по-неудобна и често се натискат нежелани бутони - нагъчкана е, заради запазените външни параметри.
На N82 забелязах, че МОЖЕ с червената слушалка да се излиза от менютата с "Набрани номера" и "Контакти" като на телефон без О.С., което страшно ме изкефи. Като тик ми беше станало да проверявам за незатворени приложения пустите му Symbian-и.
Има лека хлабавост при джойстика, която ако не се влоши е поносима. Клавиатурата е доста сбита с тези малки бутончета, които впрочем доста добре и отчетливо реагират, като за хора с дебели пръсти определено ще има проблем.
Зарядното е с изходящ ток 800mA, което сравнено с това на N95 е по-щадящо батерията за сметка на времето за зареждане.
За сега - това е.
Приятен ден!
На N82 забелязах, че МОЖЕ с червената слушалка да се излиза от менютата с "Набрани номера" и "Контакти" като на телефон без О.С., което страшно ме изкефи. Като тик ми беше станало да проверявам за незатворени приложения пустите му Symbian-и.
Има лека хлабавост при джойстика, която ако не се влоши е поносима. Клавиатурата е доста сбита с тези малки бутончета, които впрочем доста добре и отчетливо реагират, като за хора с дебели пръсти определено ще има проблем.
Зарядното е с изходящ ток 800mA, което сравнено с това на N95 е по-щадящо батерията за сметка на времето за зареждане.
За сега - това е.
Приятен ден!
анессах го и след 2 дена ми го върнаха преинсталиран и с нова карта памет и ми казаха, че е от нея.Не повярвах, че само за два дена го оправиха като чета по другите форуми,че им ги държат по месец и повече.
-
Днес ми качиха последния SW:
V 20.0.062
28-02-08
RM-313
Nokia N82 (05.01)
Машинката "полетя". Разби ме - за 15сек. ме локализира GPS-a...
Приятелчето ми каза, че съм извадил късмет със серията "RM-313". Твърди, че имало някаква "RM-323" или нещо подобно, различно от "RM-313", които били проблемни.
За всеки случай избирайте при покупка от серия "RM-313". Пише я и на лепенката под батерията...
Лека вечер!
V 20.0.062
28-02-08
RM-313
Nokia N82 (05.01)
Машинката "полетя". Разби ме - за 15сек. ме локализира GPS-a...
Приятелчето ми каза, че съм извадил късмет със серията "RM-313". Твърди, че имало някаква "RM-323" или нещо подобно, различно от "RM-313", които били проблемни.
За всеки случай избирайте при покупка от серия "RM-313". Пише я и на лепенката под батерията...
Лека вечер!
Да си купим фотоапарат ли ма ние всички имаме по шкафовете фотоапарати , с тази разлика ,че освен на рожденни дни и нова година не ги носим с нас , а телефона е винаги в джоба ми .
-
- Регистриран: 18 яну 2008, 00:14
Здравейте всички. Вчера си купих черни Н82, но не знам как да пусна GPS-a . Моля някой да ми каже какво трябва да инсталирам и от каде се пуска.
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
Ами сваляш карти с Nokia Map Loader през компютъра за съответния регион (предполагам България). Може и по друг начин - в самия Maps софтуер позиционираш върху България и картите почват да се свалят. Чакаш, към 9MB са. Направи го през Wi-Fi.
Относно локализирането, то си става автоматично.
Относно локализирането, то си става автоматично.
-
Влизаш в "Меню".Следва "Инструменти", "Настройки", "Общи", "Локализация", "Методи за локализация" и оставяш чавката САМО на "Интегриран GPS". След това влизаш в "Сървър локализация" и в "Точка за достъп" трябва да избереш "М-тел(Vivatel, GLobul) GRRS". В "Адрес на сървъра" трябва да е "supl.nokia.com".
Ами пробвай така. За друго не се сещам. Трябва да си на много добре открито място поне като за първо включване на GPS-а или да почакаш повечко. Например с N95 чаках около 15мин отначалото...
Други пресни впечатления: качих си безоблачно "FullScreenCaller". Обаче щом ми звъннат и забива програмката или по-точно не показва изображението на звънящия, а на всичкото отгоре не показва и номера му. А то каква била работата. Нося телефона в хоризонтален калъф на колана. При активен "Завъртане на екран"-Автоматично аз го вдигам и преминава от хоризантално във вертикално положение и явно в комбинация с вече работеща "FullScreenCaller" забива. Махнах екстрата за авто-обръщане на дисплея и се оправиха нещата...
Иначе наистина по-малко издържа батерията сравнена с тази на N95. Последното е така предполагам защото има по-голяма RAM-памет от на N95. А най-вероятно и за това работи доста по-бързо от него.
Ами това е за сега.
Приятен ден!
Ами пробвай така. За друго не се сещам. Трябва да си на много добре открито място поне като за първо включване на GPS-а или да почакаш повечко. Например с N95 чаках около 15мин отначалото...
Други пресни впечатления: качих си безоблачно "FullScreenCaller". Обаче щом ми звъннат и забива програмката или по-точно не показва изображението на звънящия, а на всичкото отгоре не показва и номера му. А то каква била работата. Нося телефона в хоризонтален калъф на колана. При активен "Завъртане на екран"-Автоматично аз го вдигам и преминава от хоризантално във вертикално положение и явно в комбинация с вече работеща "FullScreenCaller" забива. Махнах екстрата за авто-обръщане на дисплея и се оправиха нещата...
Иначе наистина по-малко издържа батерията сравнена с тази на N95. Последното е така предполагам защото има по-голяма RAM-памет от на N95. А най-вероятно и за това работи доста по-бързо от него.
Ами това е за сега.
Приятен ден!
http://meandmyphones.blogspot.com/2007/11/nokia-n82-impressions-after-week.html
Предполагам повечето от вас са гледали това ревю на Нокиа Н82, но тъй като го намирам за доста интересно смятам ,че заслужава внимание за тези , който се интересуват от апарата.
Със следващият линк може да се сравни Н серията и Е серия на Нокиа:
http://meandmyphones.blogspot.com/search?updated-min=2007-01-01T00%3A00%3A00%2B08%3A00&updated-max=2008-01-01T00%3A00%3A00%2B08%3A00&max-results=24
Предполагам повечето от вас са гледали това ревю на Нокиа Н82, но тъй като го намирам за доста интересно смятам ,че заслужава внимание за тези , който се интересуват от апарата.
Със следващият линк може да се сравни Н серията и Е серия на Нокиа:
http://meandmyphones.blogspot.com/search?updated-min=2007-01-01T00%3A00%3A00%2B08%3A00&updated-max=2008-01-01T00%3A00%3A00%2B08%3A00&max-results=24
Нд вярвам заради повечето RAM да държи батерията. Това са по-скоро софтуерни оптимизации, demand paging особено. Това спестява доста процесорна мощ при мултизадачност и други по-трудоемки операции.