3120 classic

Gayver
Регистриран: 16 апр 2006, 19:10

Re: Nokia 3120 classic

Мнение от Gayver » 11 авг 2008, 23:37

Днеска си взех телефончето. Добри снимки, добър звук вади, дисплея е много добре. Доволен съм. Искам да попитам само за втората камера 3G - снимки мога ли да правя с нея и откъде се включва?

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 12 авг 2008, 12:22

Не можеш да правиш снимки с нея, тя е само за видеотелефония.

ddaanniieell
Регистриран: 23 яну 2007, 12:53

Мнение от ddaanniieell » 26 авг 2008, 16:49

Бих искал да Ви попитам, за какво служи менюто "Предаване" и как да го използвам (третата икона под "Съобщения" и "Настройки"). Благодаря.

asenna5

Мнение от asenna5 » 26 авг 2008, 19:23

Това е услуга, която за съжаление не се поддържа от българските оператори (не поради липса на възможности, а по-скоро на желание).

Става въпрос за PTT (Push-to-talk) - технология, която ти позволява да ползваш апарата си като радиостанция и да говориш с друг човек безплатно, стига и двамата да сте в обсега на една от клетките, на съответният оператор. Общо взето като walkie-talkie.

Бих бил един от първите, които ще си активират тази услуга, стига да започнат да го предлагат..В Западна Европа го има от години..

diddo
Регистриран: 31 окт 2006, 20:24

Мнение от diddo » 05 сеп 2008, 15:33

Здравейте имам СЕ G502 и сериозно мисля да го заменя за тази нокийка. Преди това искам да се уверя в две неща:

1. Има ли функция Smart Search, която ти търси имена от указателя по еднократно натискане на клавишите. Нещо от рода на Т9 но за имената от указателя.

2. Какво е разрешението на проблема с 4 ГБ картите. Има ли вече софтуерен ъпдейт за този проблем или трябва да се закупи по-специална карта.

Според спецификациите поддържа 8ГБ и е странно че се дънни на 4ГБ.

Благодаря

asenna5

Мнение от asenna5 » 18 окт 2008, 13:28

И така..- бях си взел последният месец една нокиа 6290, като си мислех, че я взимам на супер далавера (цената беше много добра).. Оказа се, че ме разочарова изключително много (изглежда смартфон е синоним на глупав телефон, а не както си мислех до сега) и допълнително засили негативните ми впечатления от Симбиян ОС (но пък може да съм имал повече очаквания, при всички положения ще напиша отделна тема за това)..

Затова се занесох вчера и направих бартер на смарта със още една 3120-ка (която мислех да оставя за резерва, един вид).
Шокът: телефона веднага хвана, разпозна и захапа картата, която ползвам и за която писах в предишно постове от тази тема: 4GB SDHC.. Опцийте за формат ми излизат. Никакви проблеми с "Галерия". Апарата запаметява мултимедия на нея без да се забави и секунда..

Изводът: не си купувайте апарати веднага след като излезнат, очевидно почти всички, независимо от кой производител, имат някой и друг бъг, който впоследствие бива отстранен.
Ще си спестите излишни нерви..

Squire
Регистриран: 08 юли 2008, 23:01

Мнение от Squire » 28 окт 2008, 23:50

Asenna5, тъй като виждам, че си вещ в тези работи, кой модел би ми препоръчал между 3120 classic и 5310? Те най-пълно отговарят на изискванията ми :)

asenna5

Мнение от asenna5 » 29 окт 2008, 14:05

Без да съм пристрастен с ръка на сърце те съветвам да си вземеш 3120 класик.

Плюсовете на апарата натежават.
И двата апарата са базирани на S40 5-то издание. Разлика в дисплеите нямат (5310 се води с 0.1 инч по-голям дисплей, на практика това е НИЩО) и двата са активна матрица, 16 мил. цвята, на пряка слънчева светлина информацията се чете без никакви проблеми.
Разликата в батериите е драстична в полза на 3120 класик: 1000 милиампера (BL-4U), сравнена с 860-те, които има 5310 (BL-4CT). Апарата издържа при много сериозно натоварване над 48 часа, ако не го ръчкам толкова много би издържал без проблеми само със средно 30 мин. разговори дневно една седмица - което е превъзходен резултат, особено що се отнася до Нокиа, които не могат да се похвалят с най-добрите батерии.

Дизайнът е нещо относително. 5310 има допълнителни музикални бутони за управление на плейъра. При 3120 съм решил това като просто съм нагласил плейъра на шорткът и с едно натискане на бутона съм "в него". Клавиатурата на 3120 е много по-удобна, отколкото на 5310.

5310 има 3.5мм. AV jack и специален чип за обработка на звука. 3120 има 2.5мм. букса, преходник към 3.5мм. струва точно 4.90лв. и пак можеш да сложиш стандартни и качествени слушалки (слушалките в комплекта и на двата телефона са под всякаква критика).
Динамиката на звука е в полза на XpressMusic модела, но мога да те уверя, че 3120-ката ми изкъртва (съвсем буквално казано) мозъка всеки път, когато увелича на max и звука не е хич лош (но наистина не е чак толкова качествен колкото на 5310).

Камерата е по-добра при 3120 класик: около три пъти по-бърза е (5310 е с една от най-бавните камери, които съм виждал), не преекспонира така фрапантно цветовете (качеството на изображението е чудесно), екипирана е с двойна LED светкавица (която всъщност е бая мощна и на тъмно без проблеми прави добри снимки (за телефон) до 2-2.5 метра, което е чудесно постижение), видеото е много по-качествено (CIF, 25 кадъра в секунда, за сравнение 5310 снима в QCIF).

Звукът през говорителите и на двата апарата е еднакво силен.

И двата модела имат фабрично вградена Опера, браузването е удоволствие през EDGE клас 32, дори не си помислям да включвам 3G -то.

На този етап и двата апарата се справят без проблеми с 4GB карта памет, с 8GB не съм пробвал все още.

Общо взето те съветвам да си вземеш 3120 класик, няма да останеш недоволен, според мен е по-добър избор от 5310 (по-балансиран модел).
Ако имаш някакви конкретни въпроси питай, с радост ще ти отговоря..

П.С. Сетих се нещо, което трябваше да спомена: окомплектовката на на 5310 е по-добра, отколкото на 3120 класик, при който освен, че няма карта памет (не е болка за умиране, когато става въпрос за MicroSD) за съжаление няма кабел microUSB (който се намира малко по-трудно все още - макар че можеш да ползваш и Bluetooth, разбира се)

Squire
Регистриран: 08 юли 2008, 23:01

Мнение от Squire » 04 ное 2008, 01:36

Благодаря за информацията, наистина ще ми е от полза. От скоро използвам форумите,за да получавам информация и съм приятно изненадан, че има хора, от които можеш да научиш много полезни неща. Продължавайте в същия дух. :)

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Мнение от РПГ - Sage » 04 ное 2008, 10:37

Мненията ни за това телефонче съвпадат, аз също го харесах още щом излезе.
Тези дни братовчедката се обади да пита как да настрои дължината на видеоклипа, снимал до 35 сек. Ако можеш да дадеш съвет, че тя си е в Русе и ми е далечко да и помогна.

В книжката не се казва нищо конкретно:
http://nds1.nokia.com/phones/files/guides/Nokia_3120_classic_UG_bg.pdf

П.П. Радвам се за това, което каза за EDGE, на мен ми е от голяма полза. Дано и други разберат необходимостта от поддръжката му.

Отговори