5210
Re: Nokia 5210 - Първия ГСМ който си купих с мой пари !
@asenna5:
"Извини ме, че се намесвам, но не мисля, че английският език е "най-великият" на света при никакво положение.. "
Поздравления :-)
"Извини ме, че се намесвам, но не мисля, че английският език е "най-великият" на света при никакво положение.. "
Поздравления :-)
Ами кой тогава? Съжалявам за офтопика, но ми стана интересно. Можи би древните руни на северните народи и римския, но, все пак, говорим за живи езици.
Моял ви... НЕ поччвайте като госпойата ми по френски- "Френският език е най-великият. Изместен е от англиският, само защото ангийският е по-лесен!"
Няма най-велик език!
Няма най-велик език!
Най-великият е езика на тялото :)
Дoри животните го "говорят" => е и най-разпостранен :-D
Дoри животните го "говорят" => е и най-разпостранен :-D
@ShinG0:
"Най-великият е езика на тялото :)
Дoри животните го "говорят" => е и най-разпостранен :-D "
"нашия" човек deezel няма да може така да общува имайки в предвид, че всичко
"животинско" му е чуждо.
Той е образован и извисен, говорейки грамотно на най-великия език на света.
Простолюдието няма как да говори с него, и най-вече и двете страни да се разбират ;-D
"Най-великият е езика на тялото :)
Дoри животните го "говорят" => е и най-разпостранен :-D "
"нашия" човек deezel няма да може така да общува имайки в предвид, че всичко
"животинско" му е чуждо.
Той е образован и извисен, говорейки грамотно на най-великия език на света.
Простолюдието няма как да говори с него, и най-вече и двете страни да се разбират ;-D
Не съм националист, нито ми харесва положението в скъпата ни татковина, но за мен най-великият език е българският и съм горд с делото на покровителите на Европа, братята Кирил и Методий..
Това е едно от много малкото неща заради които се гордея, че съм българин.
Английският език може да е много удобен и разпространен, но не мисля, че е най-великият.
Това е едно от много малкото неща заради които се гордея, че съм българин.
Английският език може да е много удобен и разпространен, но не мисля, че е най-великият.
-
- Регистриран: 15 окт 2007, 11:19
Човечеца писал ко си зел преди 6 години и се радва че още "държи",а вий тука го направихте-кой е най-великият език.
А за 5210 несъм съгласен че няма батерии за нея...
А за 5210 несъм съгласен че няма батерии за нея...
-
- Регистриран: 15 окт 2007, 11:19
Capo_69
"Той е образован и извисен, говорейки грамотно на най-великия език на света.
Простолюдието няма как да говори с него, и най-вече и двете страни да се разбират ;-D"
Cъгласен съм с теб
"Той е образован и извисен, говорейки грамотно на най-великия език на света.
Простолюдието няма как да говори с него, и най-вече и двете страни да се разбират ;-D"
Cъгласен съм с теб
относно деезела не е лошо да се поинтересужа от къде произлиза английският език ^^ !
5310 ми беше любимият телефон навремето като излезе/мисла 4е има батерия за него,все още/
5310 ми беше любимият телефон навремето като излезе/мисла 4е има батерия за него,все още/
-
- Регистриран: 10 окт 2004, 11:17
За кой език става въпрос? За този, в който във всекидневната реч по-голямата част от думите са германски, латински думи използвани в по-формалната реч и заемки от френския........
Интересно :)) - съществителните за меса са често различни от (и дори не са близки) с тези на животните, от които е месото. Това е така, защото животните обикновено имат Германско име, а месото има френски произход. Примери са: елен-еленско месо(deer-venison), крава-говеждо(cow-beef), прасе/свиня-свинско(swine/pig-pork), овца-овнешко месо(sheep-mutton). Смята се, че е станало така след нормандското нашествие, когато най-вече френският елит е консумирал месо, произвеждано от британците от по-ниските класове на обществото.
Германските думи са по кратки от латинските думи в английския език и се срещат повече във всекидневната реч. По-дългите латински думи често са смятани за по-елегантни и по-добре звучащи. Ала прекаленото използването на латински думи често се смята за надуто.
"Говорещия обаче може да избира дали да използва немски или латински синоними: идвам- come/arrive, зрение- sight/vision, свобода-freedom/liberty. Понякога изборът е по-голям. Например за думата "надзиравам", "ръководя". Тук имаме избор между германска дума(oversee), латинска дума(supervise) и френска дума, произлязла от същата латинска(survey)"
Да наистина универсален език няма, както и най-велик. А и най-изучаван или разпространен не означава най-велик Я питайте някой испанец или французин хаха
(
Интересно :)) - съществителните за меса са често различни от (и дори не са близки) с тези на животните, от които е месото. Това е така, защото животните обикновено имат Германско име, а месото има френски произход. Примери са: елен-еленско месо(deer-venison), крава-говеждо(cow-beef), прасе/свиня-свинско(swine/pig-pork), овца-овнешко месо(sheep-mutton). Смята се, че е станало така след нормандското нашествие, когато най-вече френският елит е консумирал месо, произвеждано от британците от по-ниските класове на обществото.
Германските думи са по кратки от латинските думи в английския език и се срещат повече във всекидневната реч. По-дългите латински думи често са смятани за по-елегантни и по-добре звучащи. Ала прекаленото използването на латински думи често се смята за надуто.
"Говорещия обаче може да избира дали да използва немски или латински синоними: идвам- come/arrive, зрение- sight/vision, свобода-freedom/liberty. Понякога изборът е по-голям. Например за думата "надзиравам", "ръководя". Тук имаме избор между германска дума(oversee), латинска дума(supervise) и френска дума, произлязла от същата латинска(survey)"
Да наистина универсален език няма, както и най-велик. А и най-изучаван или разпространен не означава най-велик Я питайте някой испанец или французин хаха
(