3120 classic
Re: Nokia 3120 classic
Батерията е много силна страна на модела, не знам къде си чел, че не е издръжлива, но мога да те уверя, че при много силно натоварване (аз не си жаля телефоните) издържа до четири дена, което е сериозен показател.
Май доста досаждаме с едни и същи въпроси, ама ще питам и аз. Телефона е доста добър - взех си го за втори телефон/за Vivatel/, иначе си имам N73 за Mtel. Всичко е супер - притеснява ме само батерията. На първо зареждане изкара около 30 ч за около 40 мин. разговори. А на мен ми се налагат по около 1 ч. разговори на ден, нищо друго. Сигурен ли си, че ще изкара поне 3 дни, защото то е ясно, че ще се подобри ситуацията, като я заредя още няколко пъти, но нявсякъде и дават малко разговори и малък стендбай. Предварително благодаря за отговора.
Остави батерията да падне, т. е. телефонът да угасне. След това го зареди 12 часа. Със сигурност ще започне да издържа повече време. Имай предвид, че в пълният си капацитет батерията ще влезе след няколко цикъла зареждане/презареждане, приблизително две до четири седмици (зависи от употребата). С последна версия на софтуера апарата има понижено енергопотрбление. Нещо, което можеш да направиш е да ползваш само GSM режима на мрежата (а не UMTS или Dual) - това пести допълнително енергия.
Тази батерия е силна страна на модела, същата е в 6600 слайд,
Nokia 8800 Arte, Nokia 8800 Carbon Arte,
Nokia 8800 Gold Arte,
Nokia 8800 Sapphire Arte, Nokia E66 и бъдещата Е75.
Тази батерия е силна страна на модела, същата е в 6600 слайд,
Nokia 8800 Arte, Nokia 8800 Carbon Arte,
Nokia 8800 Gold Arte,
Nokia 8800 Sapphire Arte, Nokia E66 и бъдещата Е75.
А всъщност толкова много ли пести батерия телефона ако е на режим GSM. Покритието в градовете, в големите градове на 3G е достатъчно добро или все пак има значение?
Благодаря за отговора, но аз все пак реших да заложа на нещо сигурно i го върнах /имам приятел с магазин за GSM/ и взех една Е50. Замислих се дали да не взема Е51, защото разликата в цената е 60 лв. 280 лв. Е51 срещу 340 лв. за Е51. Все пак е по-нов модел и има повече екстри. Едва ли ще батерията му ще кара толкова, ама поне ще имам Wi-Fi. Ще мисля до понеделник - ако дадеш някакъв съвет......добре дошло.
Ако все пак си върнал модела и се колебаеш между тези две предложения горещо ти препоръчвам Е51.
Имай предвид, че "Е" серията са най-качествените смартове на фините, но все пак и те си имат изключения и Е50 е едно от тях - ужасно бъгав телефон, вкл. аз го ползвах около месец преди две години.
Е51 от друга страна в съотношение цена/качество няма аналог все още, много добро устройство не светлинни години от Е50..
..Но не очаквай батерия на смартфон да ти издържа повече, отколкото на не-смарт..
Имай предвид, че "Е" серията са най-качествените смартове на фините, но все пак и те си имат изключения и Е50 е едно от тях - ужасно бъгав телефон, вкл. аз го ползвах около месец преди две години.
Е51 от друга страна в съотношение цена/качество няма аналог все още, много добро устройство не светлинни години от Е50..
..Но не очаквай батерия на смартфон да ти издържа повече, отколкото на не-смарт..
вчера си го купих .. много удобен за работа перфектно изпълнение от нокиа.. за дизайна .. класик не ме влече много но по отношение цена - екстри - качество .. това е една от най-добрите възможности в момента :) взех го от глобул с подновяване на договора и така 23 месеца по 8 лева ще плащам допълнително към сметката .. като първите 6 месеца таксата ми е на половина което ми избива 6 месеца вноската за телефона :) .. всичко му бачка перфектно унгарски е батерията е добра стабилен телефон..
asenna5:
"С последна версия на софтуера апарата има понижено енергопотрбление"
----
По този повод попаднах на мнения в нета (не мога да цитирам форумите, на английски четях), че трудно се ъпдейтва до новата версия 9.**, уж всичко тече гладко, но след проверка в последствие показва пак старата.
Някой друг с подобни наблюдения?
Аз започнах да се колебая между този фон и w302 на японо-шведите, чувам хубави неща за него. Тук имам 3Г и втора камера, но там имам по-добра музика.
Ще се почудя още малко ;)
"С последна версия на софтуера апарата има понижено енергопотрбление"
----
По този повод попаднах на мнения в нета (не мога да цитирам форумите, на английски четях), че трудно се ъпдейтва до новата версия 9.**, уж всичко тече гладко, но след проверка в последствие показва пак старата.
Някой друг с подобни наблюдения?
Аз започнах да се колебая между този фон и w302 на японо-шведите, чувам хубави неща за него. Тук имам 3Г и втора камера, но там имам по-добра музика.
Ще се почудя още малко ;)
-
- Регистриран: 18 мар 2009, 10:22
Здравейте! Купих си 3120 класик наскоро,но съм притеснен от лошото качество на входящия звук-глухо е ,гъгне в повечето случаи и понякога дори едва се разбира отсрещния човек.Така ли е при вас,моля пишете!
Другия проблем е че прави размазани снимки при най-добрата резолюция-1200х1600. А са по-добри снимките с 480х640,но само на дисплея на телефона. И в двата случая на компа са отвратителни/при 480х640/ е разбираемо.Но на 1200х1600 просто недоумявам защо е така.....Пишете,моля по този въпрос.Имате ли такива проблеми?
Другия проблем е че прави размазани снимки при най-добрата резолюция-1200х1600. А са по-добри снимките с 480х640,но само на дисплея на телефона. И в двата случая на компа са отвратителни/при 480х640/ е разбираемо.Но на 1200х1600 просто недоумявам защо е така.....Пишете,моля по този въпрос.Имате ли такива проблеми?
Nokia 3120 classic
ЗДРАВЕЙТЕ! КУПИХ СИ ПРЕДИ 2 МЕСЕЦА ТЕЛЕФОНА И МНОГО МИ ХАРЕСВА, С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА СЛАБАТА БАТЕРИЯ И НА ТОВА, ЧЕ НЕ МОГА ДА КАЧВАМ ПО-ГОЛЕМИ ФАЙЛОВЕ. РЕШИХ ДА СИ КУПЯ КАРТА ПАМЕТ СПЕЦИАЛНО ЗА ТАЯ ЦЕЛ, НО МИ ОБЯСНИХА, ЧЕ МАКАР И ДА УСПЕЯ ДА КАЧА ГОЛЯМ ТЕКСТОВ ФАЙЛ, ПРИМЕРНО ЧРЕЗ КАРТ-РИЙДЪР, ПАК ТЕЛЕФОНА НЯМА ДА МОЖЕ ДА ГО РАЗПОЗНАЕ И ДА ГО ОТВОРИ. МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ ИСТИНА ЛИ Е ТОВА ИЛИ НЕ И АКО Е ИСТИНА ДАЛИ ВЪОБЩЕ ИМА НЯКАКЪВ ВАРИАНТ ДА УСПЕЯ ДА ПОСТИГНА ЦЕЛТА СИ. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!