Nokia пусна SDK за разработване на приложения за N97
Re: Nokia пусна SDK за разработване на приложения за N97
Още по-зле тогава. Чакам момента, в който дори и заслепените фенове ще разберът какво ста с Нокиа, а както е тръгнало, той май ще дойде скоро.
Хардуера на N97 не е иновативен, но ако телефона се продава на цена по-ниска от конкурентите си във високият клас има шанс за добри продажби, правя аналогия с 5800.
Очаква се да е под 500 евро телефона но на мен ми писна да ги чакам егати и телефона 8 месеца докато го пуснат,и ако пак не са оправили софта на нивото на iPhone значи трябва да уволнят целия им екип от компютърни специалисти работещ в Symbian...
И аз така мисля - N97 не може да бъде конкурент на никой друг модел от висок клас по почти нищо, освен ЦЕНА! Ако цената е добра ще се реализират "някакви" продажби, защото всеки търси смартфон с добра функционалност на достъпна цена.
-
- Регистриран: 04 дек 2008, 16:17
Еми цената ще е е горе-долу като на OmniaHD, а всички знаем кой е по-добър и кой ще бъде по-предпочитан, нали...
Колкото до хардуерното QWERTY... Еми не знам, но съм убеден, че софтуерно такова разположено на КАПАЦИТИВЕН AMOLED дисплей с големина 3.7'' няма да е по-малко удобно, дори напротив.
Колкото и да са забързали процесора, тези цели 65mhz няма да го направят и на 1/4 производителен, колкото този на OmniaHD. И наистина не виждам как ще се пише качествен софтуер за този телефон с толкова мизерен хардуер.
Колкото до хардуерното QWERTY... Еми не знам, но съм убеден, че софтуерно такова разположено на КАПАЦИТИВЕН AMOLED дисплей с големина 3.7'' няма да е по-малко удобно, дори напротив.
Колкото и да са забързали процесора, тези цели 65mhz няма да го направят и на 1/4 производителен, колкото този на OmniaHD. И наистина не виждам как ще се пише качествен софтуер за този телефон с толкова мизерен хардуер.
Никой няма да може да направи софтуер на ниво както при iphone мисия невазможна запомнетего.
ако това е вярно, ovi store вече има 8000 приложения и се увеличават с над 100 на ден. пускат се само качествени заглавия за разлика от app store
http://dailymobile.se/forum/index.php/topic,5681.msg43956.html#msg43956
http://dailymobile.se/forum/index.php/topic,5681.msg43956.html#msg43956
Това вероятно са наличните и днес приложения за различните платформи на нокиа. Но при положение, че нокиа продава по 60 милиона смартфона годишно си мисля, че сега трябваше да има повече софтуер. Ще видим как ще се развият нещата.