5530 XpressMusic
Re: Nokia 5530 XpressMusic
Честито! Ще се радваме да ни споделиш впечатления :)
Между другото, вярно ли е, че няма тъч-кверти клавиатура заради по-малкия дисплей?
Между другото, вярно ли е, че няма тъч-кверти клавиатура заради по-малкия дисплей?
от всичко което следя по чуждестранните форуми и по ревюта всички твърдят че е доста стабилен и бърз има куерти клавиатура а няма мини куерти и все пак да се надяваме че ша го имат белия или ша го докарат скоро макар че в чужденстранни магазини само на едно място видях да се продава в останалите е черен с червен кант и все пак човека дет си го е взел може да сподели лични впечатления
Има тъч-кверти клавиатура .. Телефона просто е перфе ;)
Телефончето е много приятно. Малко е, има добър дизаин, тънко е и сглобката създава усещане за здравина. Липсата на предна камера не е много голяма загуба но GPS-а си е нещо което върши работа, цената може би оправдава липсата на GPS. Иначе не мисля, че работи по барзо от Nokia 5800, поне с този firmware.
Няма как да не е по-бърз от 5800, тъй като процесора при 5530 е вече 434 MHz, докато при 5800 поне версиите , които се продават в БГ са все още на 369 MHz. Интересно е, че Нокиа пускат Е52 на 600 MHz, но за съжаление в ниския клас все още са малко мегахерците.
Мисля че при 5530 са оправили някои недостатъци в интерфейса на 5800 , въпреки че версията на Симбиан е същата.
Все пак за тези, които не използват (калпавата услуга за БГ операторите) видеоразговор и не им трябва GPS за да се придвижват, този телефон е добро решение. Нямам наблюдения върху батерията, но всеки тъчскрийн телефон ще трябва да се зарежда почти всекидневно , ако се използва интензивно.
Нека тези , които го имат да кажат за качеството на батерията.
Мисля че при 5530 са оправили някои недостатъци в интерфейса на 5800 , въпреки че версията на Симбиан е същата.
Все пак за тези, които не използват (калпавата услуга за БГ операторите) видеоразговор и не им трябва GPS за да се придвижват, този телефон е добро решение. Нямам наблюдения върху батерията, но всеки тъчскрийн телефон ще трябва да се зарежда почти всекидневно , ако се използва интензивно.
Нека тези , които го имат да кажат за качеството на батерията.
след версия 20 на фърмуера и процесора на 5800 вече работи на 434 MHz
При мене и след v.30 няма промяна в честотата:)
с какво проверяваш това?
С Phonetinfo :) A ти ?
четейки по форумите не намерих никой с 5800 който с въпросното фонетинфо да му показва 434 мгх и повечето го отдават на грешното отчитане от страна на програмата но пък на хора с 5530 им показва точно тази честота също нещо дочувам че в крайна сметка нямало да има ъпдейт който да добави кинетично скролиране в 5800 защото скоро щял да се появи 5900 с 5 мгп камера и по-лек и тънък разбира се доколко е вярно не знам...