N900

elianna
Регистриран: 28 юли 2009, 23:36

Re: Nokia N900

Мнение от elianna » 31 авг 2009, 20:25

"Че тук е практика всеки да коментира телефони, които никога не е държал в ръцете е вярно, но все пак има една шепа хора, които не го правим и той е от тях."

Ми това,че не е излязъл,не значи,че не може да се даде някакво мнение,все пак има доста инфо с харектеристиките за него... и не мисля,че той не е давал мнение за телефони които той лично не е ползвал....

jamesjames
Регистриран: 04 дек 2008, 16:17

Мнение от jamesjames » 31 авг 2009, 21:14

Хардуерът им е идентичен.
Между тях обаче определено бих избрал 3GS, поради 2 основни причини:
1) [u]капацитивния[/u] дисплей (не мога да повярвам, че го казвам след като до преди месец бях фен на резистивните)
2) софтуерната поддръжка.
Колкото и да се говори за това как N900 е ''компютър'' това за мен са пълни глупости. Такъв може да е само за някой geek, но не и за обикновения потребител. Колко души вкъщи ползват някаква (която и да е) linux дистрибуция? Всички освен тях ще приемат телефон с WinMo за много по-близък до компютър, защото са свикнали да асоциират РС-тата си с Windos (за добро или за лошо). Аз може да смятам себе си за запознат в тази област, може да отчитам доста предимства на linux, но все пак работя на Windows, просто защото така ми е по-удобно. Приложенията щели да са съвместими. Да, ама когато някой седне да си играе да ги корегира, за да ги адаптира към хардуера. Desktop версиите им ще са прекалено тежки за телефона, а и резолюцията няма да пасва.
Та... каквото и да си говорим N900 може да има по-добра камера, по-добро видео, хардуерно QWERTY и т.н., но определено няма да е толкова масов и подходящ за всеки както е iPhone. И съм убеден, че 3GS ще успее много по-пълноценно да се възползва от хардуера си, отколкото N900.

Не ме разбирай погрешно, не съм Apple фен, харесвам и притежавам 3GS, но си държа Omnia-та в другия джоб, понеже за редица неща ми е по-полезна от iPhone. N900 е едно от най-добрите предложения на годината, за някои е най-доброто, за други е дори светлинни години пред всички останали.

Наистина не мога да ти дам окончателно мнение, преди да видя какво ще се случи с Maemo, но на този етап аз не бих взел N900. Поради причината, заради която не взех iPhone 2G или 3G - изчаках докато се изгладят повечето недостатъци. Nokia може да са имали таблети с Maemo, но те никога не са били масови и сега тепърва им предстои да развиват платформа. На мен като че ли не ми се рискува. Не и преди да съм видял как ще го осъществят и какво ще отговори конкуренцията.

A.M.K.
Регистриран: 25 май 2008, 14:34

Мнение от A.M.K. » 01 сеп 2009, 18:23

[Quote] Did I mention that it's fully open linux? No HelloOX, no hacking, you have the full operating system at your disposal. It comes with a terminal with root capabilities.
- The N900 will be upgradable to the next version of Maemo, Maemo 6, as every internet tablet has had a guaranteed support for at least 2 future OS's.
- [B]N900 will support usb HOST!, just like the n810, meaning you can plug in usb drives, hard drives, usb mice, etc. Any usb peripheral will work![/B][/Quote]

По-рано споменах тези факти, но явно не на всички им прави впечатление?
Нормално е N900 да не е за всички, все пак има много по-общо с компютър отлколкото с телефон.Всичко различно предполага да е по-удобно,по-достъпно и по-разпознаваемо като цяло, имайки предвид нуждите на повечето хора.

dvl89
Регистриран: 16 авг 2009, 13:11

Мнение от dvl89 » 01 сеп 2009, 21:11

Какво ще рече само на определени пазари ?Дано и в България се появи през октомври.

A.M.K.

Мнение от A.M.K. » 02 сеп 2009, 11:40

[Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SyGblwHyNXs[/Youtube]
Добра чуствителност на дисплея, тела наистина е много бърз.А като вземем предвид и че не е последна версия на софта и хардуера, и че след като излезе отделно ще има още подобрения, просто няма да има грешка.(yes)

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 02 сеп 2009, 11:43

А всъщност какъв е източника на по-ранните ти цитати? И в SF ги гледах, но така и не разбрах дали са достоверни.

A.M.K.

Мнение от A.M.K. » 02 сеп 2009, 11:56

Ми въртят се по доста сайтове и форуми, и досега никой не ги е отрекъл.А и повечето са просто факти за устройството.Аз лично незнаех за USB HOST-a, щом го има при n810, значи и тук го има, което е супер, всякаква USB периферия ще работи с тая машинка.А отделно щом ще може да се премине към следваща версия на Maemo, изборът дали при наличието на финансови средсва, ще си струва да си закупи това устройство, става още по-лесен.

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Мнение от chilko » 02 сеп 2009, 12:06

да, и в n800 беше активен

така включвах usb памет чрез допълнителен miniusb към usb адаптер. за клавиатура (и други с по-голямо енерго потребление) беше нужен usb хъб със захранване

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 02 сеп 2009, 12:09

Te нещата звучат много добре, просто ми е интересен източника. Това с S60 емулатора също е интересно/странно. Пък и от къде може да идва информацията колко ъпдейта ще има?

tedi1970
Регистриран: 09 авг 2008, 10:54

Мнение от tedi1970 » 02 сеп 2009, 16:07

а, с какъв GPS-soft ще бъде? какво ще може да се качва?

Отговори