E72

Monu
Регистриран: 11 май 2007, 16:24

Re: Nokia E72

Мнение от Monu » 08 дек 2009, 13:26

днес разгледах телефона в 2 магазина- офис на Мтел и офис на виваком. Стори ми се че този в Мтел беше като че ли по-качествен без луфтове- стабилен като сглобка. Иначе като човек с дебели пръсти при старата Е71 трудно нацелвах копчетата, а сега при Е72 е доста по-добре

bobi1024
Регистриран: 28 ное 2009, 17:36

Мнение от bobi1024 » 08 дек 2009, 15:13

и аз го разгледах телефона, и като човек с не чак толкова дебели пръсти, доста малки и трудни за натискане ми се сториха бутоните. Не ми пасна и удобно в ръката, пък така се бях навил да го взема този телефон. Иначе за сглобката си е доста стабилна, макар че наистина има доста луфтове. Ще ходя пак да го разгледам и ако не ме грабне и вторият път, ще изчакам N900, поне е нещо различно ;)

Monu
Регистриран: 11 май 2007, 16:24

Мнение от Monu » 08 дек 2009, 15:44

и друго ми направи впечатление като го разглеждах- не може да се пишат мейли и съобщения на български език- може и да не съм потърсил правилните настройки, ама определено останах разочарован

jgenov
Регистриран: 26 яну 2007, 13:39

Мнение от jgenov » 08 дек 2009, 17:08

Наистина не може да се пише на български.Има български интерфейс но само това.Що се касае за луфтове-има и то доста неприятни.Пластмасата изглежда доста евтина-изобщо за сравнение с E 71 не може и да става дума-естествено по отношение визуално възприемане и усещане на телефона.Останалото е без коментар.Собственик съм на телефонарно си признавам че съм разочарован и мисля да го ....

bobi1024
Регистриран: 28 ное 2009, 17:36

Мнение от bobi1024 » 12 дек 2009, 01:34

след много размисли и страсти :S най-накрая реших да го взема телефона

след няколко часа работа, какво да кажа, телефона е всичко което съм очаквал. Оптическият джойстик изобщо не е лош. Даже толкова свикнах, че се опитавм и на други телефони да приложа движенията :D Наистна в някои приложения трябва да има възможност да се изключва, защото се случва инцидентно да се активира.

Само да вметна, че телефона е "Made in Finland" и няма нищо общо като изработка с румънските (за такава бройка бях писал по горе) или предполагам китайските братя. Като казвам нищо общо, все едно става въпрос за различни телефони, направо да не повярва човек, че може да има такава разлика.

Силата на звука от говорителчето не е от най-силните и не блести с кой знае какво качество, но звука от слушалките е съвсем друга песен :) Финландците много хитро са го измислили говорителчето да е от зад. Поставен телефона на маса или друга повърхност, звука резонира и по този идва по силничък.

Като си поиграх малко повече с телефона, клавиатурата се оказа доста добра. Въпреки малките си размери, бутоните се натискат перфектно и без грешки.

Не успях да забия или бъгна телефона за 10-те часа разцъкване, нещо не съм във форма :D

Картата памет е малко мъка да се вади и поставя, но така е с малките неща :P

Относно писането на български, ще му дойде времето ;)

Ами това е за сега, като имам още впечатления ще споделя :)

pnp19
Регистриран: 14 дек 2009, 01:39

Мнение от pnp19 » 14 дек 2009, 01:43

bobi1024, от къде го купи и за колко пари? И аз си търся финландски.

Благодаря.

cvetink
Регистриран: 07 сеп 2009, 14:02

Мнение от cvetink » 15 дек 2009, 10:49

Също искам да кажа че съм горд собственик на Nokia E72 купих я от магазин на Мтел в петък на 4 декември при цена 699 лева с карта с договор за една година при такса 4, 90 на месец значи за 12 х 4, 90 още около 60 лева разходи! Телефона е Made in Finland отзад зад батерията го пише и на самата кутия на телефона! В Handy също съм гледал телефона преди това и също беше Финландски! Предишния ми телефон беше 6500 класик! Към днешна дата имам много положителни впечатления от телефона, работи без бъгове до момента не ми е правил някакви магарии, само дето от Мтел докато се усетя си бяха настроили скъпя нет и просто така ме забърсаха за 2мв нет през GPRS че свят ми се зави 5 лева и 59 стотинки, така че внимавайте ако взимате телефона от оператор и трийте веднага Точките за достъп към интеренета на мобилния оператор да не ви усучат и вас с астрономически тарифи! Телефона при мен няма никакъв луфт между задния капак и телефона, забелязах такъв при този от Хенди но ми казаха, че лентата по средата на капачето отзад с времето ще омекне и ще пасне идеално капака и ще изчезне луфта, а при моя телефон въобще го нямаше пасна идеално това ми беше първото нещо което погледнах на моя телефон! Телефона е тежък и масивен, прави Добриснимки за телефон спокойно може да тръгнете с него да си правите снимки дори и в дискотеката стават добри снимки от близо в обхвата на светкавицата! Зареждането на страниците става бързо ако имате силен сигнал на Wi Fi Youtube приложението се ъпгрейдва нова версия в телефона и ще видите, че става много симпатично! Абе въобще телефон за хора, които държат на телефон без сензорен дисплей,с QWERTY клавиатура и всички необходими екстри като еmail акаунти и интернет, сносна 5 мр камера и така нататък! Цената на телефона ще пада до юли 2010 да е 550 - 600 лева без карти към мобилните оператори! Добри

marabak
Регистриран: 28 фев 2007, 09:03

Мнение от marabak » 15 дек 2009, 11:14

Здравейте доста четох във форума, но не видях тема която би ми била полезна. Имам нокия Е72 купих я от М-тел. Телефона е достатъчно бърз, приложенията и подредбата на менютата са супер за моите нужди. Не е забивaла нито веднъж, дори бих казал че не се е замислял. Има обаче няколко бъга, които ме дразнят. Инсталирах си Гармин, която като я включа си зарежда картата/адреса тръгва, работи една две минути и забива. Това без значение на открито или в колата, градско или извънградско. Въпросът ми е дали вградения ГПС в телефона е слаб, или софтуеъра му е прекалено "нов" и от там "хилав"? Дали с външен ГПС нещата биха се променили? Друг дразнещ проблем е не тръгването на някои програми, като shazam id, при активиране на функцията tag now, се появява надпис, че файла не може да е активиран, поради съображения за сигурност. Отделно Нимбуза и Фринга /инсталирах го защото не можех да се свържа с първата програма/ от време на време не искат да се свържат. Дали телефона трябва да се "хакне", или трябва да изчакам да излязат ъпдейти?

dvl89
Регистриран: 16 авг 2009, 13:11

Мнение от dvl89 » 29 дек 2009, 17:28

Когато звъни телефона,може ли с обръщане да му се спре звука ? има ли вграден flip silent ?

marabak
Регистриран: 28 фев 2007, 09:03

Мнение от marabak » 29 дек 2009, 17:42

Има я тая функция. Много е удобна за употреба при събуждането сутрин.

Отговори