E72

bobi1024
Регистриран: 28 ное 2009, 17:36

Re: Nokia E72

Мнение от bobi1024 » 02 яну 2010, 17:25

функцията е много яка, само завърташ телефона с екрана на долу и алармата се snoozе-ва или ако някой ти звъни, се спира звука на звъненето. Акселератометъра май единствено за това се ползва в телефона :)

gog82
Регистриран: 02 апр 2005, 11:19

Мнение от gog82 » 03 яну 2010, 11:35

Някой да напише мнение вече от хората имащи телефона.... :)

bobi1024

Мнение от bobi1024 » 03 яну 2010, 17:39

какво по точно мнение ти трябва (whistle) питай конкретни неща.
Моето мнение е, че телефона е добър, но има доста бъгове да се оправят по firmware-a.

gog82
Регистриран: 02 апр 2005, 11:19

Мнение от gog82 » 04 яну 2010, 08:57

Как е изработката на телефона, примерно при Е52 много хора се оплакаха от лоша изработка. Батерията държи ли поне 2 дена при интензивно ползване?. Има ли забиване, рестартиране.

cvetink
Регистриран: 07 сеп 2009, 14:02

Мнение от cvetink » 04 яну 2010, 16:00

Аз писах по - горе, че притежавам Nokia E72! Много ми е смешно, някой хора като почнат да пишат глупости от рода на пласмасов с тънък капак и тем подобни! Истината - телефона е тежък и масивен пластмасата изпозвана за направата на части от Е72 е от най-качествените според мен за телефони! Металния заден капак при мен няма луфт и не е чак толкова тънък както при Е52 и е доста по масивен! Металната рамка по краищата на телефона е добре напасната , qwerty клавиатурата е супер просто супер и на допир и на качество на изработка, има бутоните - - както и слушалка и затворена слушалка са на цял масивен метален панел поставени а в средата е оптичния бутон, който го е измислил БРАВО! Телефона си личи, че не е правен за 2 дни в някой китайски гараж, както предлагат сега телефона Privileg Tv71 бледо копие на Е71 който иска да види лошо изпълнение пластмаса и въобще евтино лошо подобие Tv71 e телефона! Батерията ми издържа много, защото не си играя много с него ползвам го само за разговори и отвреме на време за Интернет имейлче нещо фейсбук и прочие! Не искам да кажа колко ми държи, защото за едни може да държи седмица за други активно ползващи и 2 дни, зависи как го натоварвате най-вече с разговори! Като споменах разговори, аз досега по чисто кристален разговор без шумове и тем подобни малки паразитни шумчета от друг телефон не съм провеждал! Отлично качество на звука при разговор!

Monu
Регистриран: 11 май 2007, 16:24

Мнение от Monu » 04 яну 2010, 16:33

а може ли да се пишат съобщения на български език - за мейлите основно се интересувам

bobi1024

Мнение от bobi1024 » 04 яну 2010, 17:41

за сега не съм открил начин да се използва за "Input Language" Български език, тъй като в телефона стандартно няма, макар че има Български език за интерфейса. Относно Българският език, тук има тема, в която е дадено като съвет да се занесе телефона в Nokia Care Point http://discussions.europe.nokia.com/discussions/board/message?board.id=communicators&message.id=55321&query.id=3658672#M55321 и аз малко съм ги понасолил на края :D

Относно качеството на звука, както спомена и cvetink, просто не искам да използвам друг телефон за разговори, качеството на връзката е перфектна. Някои казват за E72, че се чувал някакъв металически отенък в гласа при разговор, но аз по-качествена връзка от мобилен телефон не съм имал. Предишният ми gsm е Nokia от по-нисък клас, преди това са били някакви други gsm-ми, но като говоря от E72, все едно човека от другата страна се намира до мен, предполагам и че за отсрещната страна е добра връзката, щом никой до сега не се оплакал ;P Не знам Samsung оправиха ли си силата на звука, но с колкото Samsung телефони съм разговаря, в едната и другата посока, тоя звук направо избива рибата със силата си, все едно с количество искат да компенсират качество. Тук няма такова нещо, въпреки че звука не е много силен и според някои тестове е около средното ниво като dB, за мен е добре балансиран и се чува отлично говорещия. Само не знам тази функция Noise Cancellation или както там я водят, когато точно започва да действа и има ли някакъв ефект, защото от другата страна си чуват абсолютно всичики силни звуци около мен въпреки, че тази функция е активирана.

Относно батерията, доколкото знам това е най-голямата като mAh батерия, която се използва в телефони на Nokia. Вече зависи какви са настройките и какво се използва, за това колко ще издържи батерията. При интензивно използване - около 2-3 дни, при не чак толкова - около седмица, ако ли пък изобщо не се използва, предполагам че може да докара 2 седмици и нещо. Тъй като още го разцъквам, при мен повече от 4 дни не държи, като спра да пипам толкова ще го видим :)

Monu
Регистриран: 11 май 2007, 16:24

Мнение от Monu » 05 яну 2010, 10:57

добре си ги насолил
ама така трябва, след като искат да продават повече телефони, трябва да се вслушват в желанията на потенциалните си клиенти като мен или реални като тебе. така или иначе ще си го купя тоя телефон, но ще почакам да видя какво ще направят с кирилизацията на съобщенията

perlovec
Регистриран: 01 яну 2010, 11:09

Мнение от perlovec » 05 яну 2010, 18:09

Колеги, някой знае ли дали има разлика в качеството на апаратите, които са произведени вив Финаландия и тея с надпис БАЙ НОКИЯ.

L.Dimitrov
Регистриран: 09 яну 2010, 10:46

Мнение от L.Dimitrov » 09 яну 2010, 10:49

Някой има ли представа в онлайн магазините дали има белия вариант и дали телефоните са читави?

Отговори