N900
Re: Nokia N900
Абсолютно съм съгласен с теб, че Н900 не е масов продукт.
В момента телефона е нещо като бяла лястовица за Нокия, която последните 2-3 години загуби част от пазара на смартфони. Точно поради тази причина мисля, че те ще вложат доста сили за да популяризират Маемо ОС.
В момента в 5-тата серия има много работа да се извърши за да стане Н900 и телефоните след него наистина с възможност да заменят високия клас смартфони, в момента със Симбиан.
А за големите играчи на софтуерния пазар - смятам, че след като видят, че Маемо е переспективна платформа, аз поне така мисля, няма да закъснеят.
В момента почти е готова ГПС навигация, има анонс, че ще има КОфис и т.н.
Много бивши ползватели на смартфони от Е-серията, като мен, вече са се насочили към Н900 и това също ще накара Нокия и другите да започнат да разработват нови продукти с бизнес приложение.
Благодаря ти за хубавия диалог.
Поздрави.
В момента телефона е нещо като бяла лястовица за Нокия, която последните 2-3 години загуби част от пазара на смартфони. Точно поради тази причина мисля, че те ще вложат доста сили за да популяризират Маемо ОС.
В момента в 5-тата серия има много работа да се извърши за да стане Н900 и телефоните след него наистина с възможност да заменят високия клас смартфони, в момента със Симбиан.
А за големите играчи на софтуерния пазар - смятам, че след като видят, че Маемо е переспективна платформа, аз поне така мисля, няма да закъснеят.
В момента почти е готова ГПС навигация, има анонс, че ще има КОфис и т.н.
Много бивши ползватели на смартфони от Е-серията, като мен, вече са се насочили към Н900 и това също ще накара Нокия и другите да започнат да разработват нови продукти с бизнес приложение.
Благодаря ти за хубавия диалог.
Поздрави.
Феновете на нагризаната ябълка нещо много са се впрегнали - мултитъч, та мултитъч - имам усещането че са засегнати, което е много добър показател за високото качество на Н900. Ако Нокията беше смотана нямаше да си правят труда да дуднат толкова.
Е, да, и Опел Инсина стана кола на година, но има къде-къде по-висок клас модели.
Това за Опел-а, че станал кола на годината ми замирисва на комплекси....
(woo)
И не мога да разбера защо смятате, че един модел телефон е по-добър само защото е насочен към по-голяма клиентска група?
Ако Нокия беше започнала по-рано да продава смарт-телефони в Щатите смятате ли, че Епъл и Блекбъри щяха да имат тези пазарните дялове, които имат в момента?
Истината за мен е- АйФона бе просто една алтернатива на Американския пазар по времето, когато там имаше обикновени телефони и бизнес-телефони (BB).
Но това не го прави супер или по-върхов клас продукт.
Поздрави.
(woo)
И не мога да разбера защо смятате, че един модел телефон е по-добър само защото е насочен към по-голяма клиентска група?
Ако Нокия беше започнала по-рано да продава смарт-телефони в Щатите смятате ли, че Епъл и Блекбъри щяха да имат тези пазарните дялове, които имат в момента?
Истината за мен е- АйФона бе просто една алтернатива на Американския пазар по времето, когато там имаше обикновени телефони и бизнес-телефони (BB).
Но това не го прави супер или по-върхов клас продукт.
Поздрави.
Да де, и сега се продава, просто защото хората са по-глупави от вас, а аз съм комплексар. Мир.
off/ Според кои/къде стана кола на годаната?
http://testdrive.bg/news/read1210.html
http://testdrive.bg/news/read1210.html
Е, не говоря за тази година, пък и щеше да е смешно да сравнявам Поло с Мерцедес, да кажем.
[B]Демонстрация на хак с който се усилва мощността на FM предавателя.(woo)[/B]
[Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mztH87af4SI[/Youtube]
[Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mztH87af4SI[/Youtube]
Опел Инсигниа стана през 2009 година кола на годината... Та стига офтопик, новата версия на софтуера на Н900 е супер, остава още малко подобрения да вкарат, тук там някои липсващи функции + 3-4 месеца да набъбне броят на приложенията и таблет/телефона е номер едно. Много му здраве на мултитъча...
Никой не казва, че даден телефон не е добър, ако не е масов. Но говорейки за скорост на развитие на софтуера смятам ,че броят на потребителите на една платформа оказва влияние и върху броят на софтуерните разработчици, които ще се занимават с нея.
Не ме разбирай погрешно и аз смятам, че N900 e много добър телефон, всъщност най-добрия на Нокиа и като цяло един от най-добрите за миналата година. Но има нужда и от доста развитие.
Нокиа не е могла да промени пазарния дял на Епъл в щатите, защото на практика дори в момента няма пряк конкурент на айфона. N серията, която като концепция би трябвало да го конкурира, в последните години боксува. А след като популярността на айфона продължава да расте, явно не е бил само временен пълнеж в дадена ниша.
Не ме разбирай погрешно и аз смятам, че N900 e много добър телефон, всъщност най-добрия на Нокиа и като цяло един от най-добрите за миналата година. Но има нужда и от доста развитие.
Нокиа не е могла да промени пазарния дял на Епъл в щатите, защото на практика дори в момента няма пряк конкурент на айфона. N серията, която като концепция би трябвало да го конкурира, в последните години боксува. А след като популярността на айфона продължава да расте, явно не е бил само временен пълнеж в дадена ниша.