E72
Re: Nokia E72
Забравих да вметна нео за камерата :) ....... ако изключиш от менюто оптичния джойстик ... нещо не ми е ясно как задържаш да фокусира преди да снимаш ...май и тоя момент е изтърван нещо .... по принцип като е включен като го докоснеш и фокусира и после натискащ да снима ... а като е изключен как става момента с фокусирането ...или каквото фокусира ..фокусира и снима .... някакви идеи ?
Някой може ли да извади от телефона серийния номер да видим къде се произвежда.Пише Финландия ,но най-вероятно се правят в Румъния Nokia имат завод там .Командата е *#06# и излиза 15 цифрен код. Ако седмата и осмата цифра са 0 и 1 телефона е произведен в Финландия. Ако са 0 и 3 е произведен в Румъния.
може да е като при e71 - ако не се лъжа фокусирането там ставаше с бутона 2 (Т)
При мен е 0 и 3 ..... да пише Made in Finland пък да е правен в Румъния ли бе .... аман вече от схеми .... колко достоверно според теб е това.
Относно за бутона за фокусирането с 2(т) не става
Относно за бутона за фокусирането с 2(т) не става
Защо не пробвате да изключите Оптичния клавиш Navi и да направите снимка? Ще видите, че при натиск върху бутона започва да фокусира става зелена рамката пускате и снимката се прави! И с изключен си фокусира! Тука Faith се изказа поне да беше написал някой друга дестинация закарал те Е71 от София до Чепеларе - той пътя толкова сложен за намиране особено в нашата голяма България да стигнеш от София до Чепеларе е "толкова трудно" особено за столичани! Разбирам да я ползваш в столицата да намериш някой забутана уличка в Банишора да ти върши работа, ама да те кара от София до Чепеларе все едно има сто маршрута!Навигацията е полезна особено, ако я носиш в джоба за извън България и за някой малки улички в големите градове на България! Другия пък му давало като натиснел долния десен бутон за преминаване на тих режим и после му се включвал пак общия режим - да не ти са напукани нещо пръстите като на някой стар земеделец или да са ти като кебабчета, че не усешташ бутона! Мъчих се ,мъчих се, но неможа да се получи това което описваш ти, че ти се случва като натискаш бутона за тих профил, да се връща в общ ,суках въртях при мен си стои и чака да го натисна пак за да се върне в общ!
Няколко уточнения, за да фокусира натискате върху изключения вече Navi бутон със сила задържате фокусира и пускате! Като цяло телефона има повече положителни отколкото отрицателни страни! Вярно че хорана притежатели на Е71 ще очакват далече повече, но аз като предиен собственик на 6500 класик не съм очаквал повече само ми направи впечатление, че 6500 класика се чува доста по силно и кристално чисто при звънене самия телефон от сегашния ми Е72! Като имате предвид стария ми телефон мисля, че разбирате защо съм доволен и от батерията на Е72! Също нещо, което ме дразни в Е72, че са можели и по метален да го направят, а не само задния капак и отпред рамката! Не съм някакъв супер бизнесмен да го ползвам за документи, офис приложения и нещо да го натоварвам, че да ми е правил някакви проблеми! Яд ме и мен, че неможе се ползва пълноценно навигацията, но се примирих вече!
Хехехе. Нещо много се връзваш. Опитвам се да те разбера, но не мога. Имам чувството, че ти си го правил този телефон, щом се засягаш толова. Както и да е.
Относно GPS-са, мога да те уверя, че без проблеми може да те навигира, както казваш ти, из малките улички на София. Всичко зависи от това колко подробна ти е картата. Ако не ти се вярва или не искаш да повярваш, може да се видим някъде и да ти го демонстрирам. Телефона ми дава отклонение м/у 10 и 20 метра от точната цел което за мен е ОК. Картата ми е с големина от 110 Mb и е само за BG. Закача се за сателитите за около 30 секунди (което е много по-бързо от Garmin 750 Nuvi на един приятел-с това не казвам, че навигацията на телефона е по-добра). Скролира и зуумва сравнително бързо из картата, като работи чисто без засечки. Трябва само хубава карта.
Хайде спирам, за да не те дразня повече. Наслаждавй се на Е72, наистина заедно с Е71 са едни прекрасни устройства. +250лв за Е72 за мен идва малко в повече на фона на това което получаваш/губиш спрямо предшественика си.
Хайде със здраве
Относно GPS-са, мога да те уверя, че без проблеми може да те навигира, както казваш ти, из малките улички на София. Всичко зависи от това колко подробна ти е картата. Ако не ти се вярва или не искаш да повярваш, може да се видим някъде и да ти го демонстрирам. Телефона ми дава отклонение м/у 10 и 20 метра от точната цел което за мен е ОК. Картата ми е с големина от 110 Mb и е само за BG. Закача се за сателитите за около 30 секунди (което е много по-бързо от Garmin 750 Nuvi на един приятел-с това не казвам, че навигацията на телефона е по-добра). Скролира и зуумва сравнително бързо из картата, като работи чисто без засечки. Трябва само хубава карта.
Хайде спирам, за да не те дразня повече. Наслаждавй се на Е72, наистина заедно с Е71 са едни прекрасни устройства. +250лв за Е72 за мен идва малко в повече на фона на това което получаваш/губиш спрямо предшественика си.
Хайде със здраве
По чисто логистични причини и аз бих внасял телефона на Nokia за България, асемблирани в Румъния, защото е по близо. Преди да взема моя телефон, първо го разгледах и харесах, и след това видях лепенката, защото както писах някъде по-назад, разцъках няколко бройки в различни магазини и първите две, които видях направо ме отказаха от телефона и бях тръгнал да си търся HTC. Лепенки между другото колкото искаш ;) важното е GSM да върши работа и да е здрав, от там нататък ако искат на дъното на окена да са го правили, все ми е едно.
Здравейте
И аз съм от групата на "НАБУТАНИТЕ" с Е 72 вече 10 дни. Ако съдя по написаното по-горе за тестването относно производител май ще се окаже от Румъния.
За разлика от другите собственици на апарата, моята батерия ме изкара 7 дни с едно зареждане още от първия път. Много разговори не бих казал , че провеждах тея дни, но пък доста се рових из менютата до като го разучавах. Бутона за тих режим също не ми е правил проблеми. Снимките , които прави са много добри. Само не мога да подкарам навигацията тук там където съм ровил виждам , че има карти само за Е 71, а за Е 72 не ми е попадало. Как и от къде мога да си намеря такива?Някой знае ли нещо за фонетиката на БГ дали има шанс да се предложи за Б-я, че иначе трябва да преработвам целия си телефонен указател.
И аз съм от групата на "НАБУТАНИТЕ" с Е 72 вече 10 дни. Ако съдя по написаното по-горе за тестването относно производител май ще се окаже от Румъния.
За разлика от другите собственици на апарата, моята батерия ме изкара 7 дни с едно зареждане още от първия път. Много разговори не бих казал , че провеждах тея дни, но пък доста се рових из менютата до като го разучавах. Бутона за тих режим също не ми е правил проблеми. Снимките , които прави са много добри. Само не мога да подкарам навигацията тук там където съм ровил виждам , че има карти само за Е 71, а за Е 72 не ми е попадало. Как и от къде мога да си намеря такива?Някой знае ли нещо за фонетиката на БГ дали има шанс да се предложи за Б-я, че иначе трябва да преработвам целия си телефонен указател.
Аз незнам да има специални карти за Е71 или пък за Е72. Относно фонетиката никога не ми е трябвало да подкарвам на моя затова и не мога да ти помогна.