N900

pepo0
Регистриран: 14 окт 2009, 19:59

Re: Nokia N900

Мнение от pepo0 » 24 фев 2010, 19:39

Днес имах възможността да си поиграя с него в един магазин.Впечатленията ми определено са добри.Не е прекалено голям нито прекалено тежък,определено е различен от досегашните модели (имам предвит софтуерно) и ще отнеме време да се свикне.Добър дизайн и впечатляващ дисплей. Телефона работи доста добре поне за времето в което го ползвах - не засича , не бози. Единствените неща които не ми харесаха са че може да го ползваш само настрани, единствено в указател и по време на разговори се държи като нормален телефон, клавиатурата наистина е малко неудобна както всички казват но с времето се свиква и едва ли ще бъде проблем тогава, също можеше да го направят да се повдига леко нагоре като се отвори клавиатурата както на n97 а не просто да се плъзга но това е положението.Скоро мисля да се сдобия с една бройка.

jorjino
Регистриран: 27 фев 2008, 15:47

Мнение от jorjino » 25 фев 2010, 10:16

[Quote]Единствените неща които не ми харесаха са че може да го ползваш само настрани, единствено в указател и по време на разговори се държи като нормален телефон, [/Quote]

Да ти кажа - свиква се много бързо. Някак си в "легнал" режим имаш възможност за повече детайли, а и е по-ергономично.
Не знам дали си запознат защо всички нови ТВ и компютърни монитори са вече широкоекранни? Защото е открито, че човешките очи гледат в съотношение около 16:9.

[Quote]клавиатурата наистина е малко неудобна както всички казват но с времето се свиква и едва ли ще бъде проблем тогава, също можеше да го направят да се повдига леко нагоре като се отвори клавиатурата както на n97 а не просто да се плъзга[/Quote]

Да, така е. Тябва да си с малки пръсти за да можеш да пишеш. Мисля, че клавиатурата на Н97 поради това странно орваряне нагоре може много по-лесно да се счипи(недай си боже!).
Но има и софтуерна клавиатура, в която дори можеш да избереш БДС или Фонетична и след като свикнеш с нея работи много добре.

[Quote]Скоро мисля да се сдобия с една бройка.[/Quote]

С най-добри чувства ти го пожелавам! Ако нещо ти трябва или искаш да питаш - можеш спокойно да ми пишеш. (yes)

Поздрави.

simeon2
Регистриран: 01 юни 2009, 21:33

Мнение от simeon2 » 26 фев 2010, 22:47

в геманус ми казаха че не продават телефона защото имал проблем с софтуера и затова не го продавали и ми препоръчаха N97 но аз не мисля така. кой е по добър от двата телефона? на мен ми трябва главно за интернет и GPS.

gurzov
Регистриран: 24 авг 2006, 21:26

Мнение от gurzov » 27 фев 2010, 18:41

а да аз съм потребител на Linux и бих казал че това е OS на 21 век не случаино google започна стабилно с android която я има и за PC, но това е друга тема.Просто искам да поястна на незнаещите че нокия н900 е с Linux-Debian(maemo) И затова ми харесва!!! (yes)

pepo0
Регистриран: 14 окт 2009, 19:59

Мнение от pepo0 » 27 фев 2010, 19:47

и аз като ходих в германос преди ми обесняаха как до 1 месец ще го имат най-вероятно (това бе6е преди около 4 месеца) и в краина сметка само виваком си добраха ръцете до него. И на мен ми обесняваха как ХТЦ или незнам още кой телефон който продаваха е по добър,но нормално явно знаят че няма да продават н900 и гледат да разубедят хората :)

jorjino

Мнение от jorjino » 28 фев 2010, 14:30

За Германос може много да се напише.

Като цяло един мой приятел много точно е преиначил името им: Гейманос.

А за Н900 - аз като ползвател на телефона ви съветвам: изчакайте няколко месеца за да се види накъде ще върви софтуера и ОС. В момента има информация, че следва голям ъпдейт - след като дойде ще ви пиша дали и какво е променено.

Има индикации, че може би Нокиа ще го "ъпгрейтне"до МeeGo - новата ОС, която заедно с Интел ще правят.
Дори и ако не се качи до тази нова ОС - пак ще е добре, защото всички програми за Маемо5 и МееGo ще бъдат съвместими ( ще се пишат на общa oснова - Qt).

Андроид в сравнение с Маемо/MeeGo не е никак близко до Линукс.
Не е напълно отворена ОС и е по-скоро базирана на Java.
Зъщо така и последната версия на Линукс ядрото вече не поддържа кода на Андроид- това може да ви говори някои неща.

Поздрави.

erik007
Регистриран: 13 мар 2010, 18:44

Мнение от erik007 » 13 мар 2010, 18:46

iskam da razbera spored vas koi e po dobur za6toto se kolebaq koi ot dvata da vzema i neznaq i dvata me kefqt mn :S:S:S ???????? pls help me :)

plamii14
Регистриран: 16 мар 2010, 09:54

Мнение от plamii14 » 16 мар 2010, 09:57

Искам да попитам има ли функция на български език? :|:|:|

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Мнение от chilko » 16 мар 2010, 10:03

има български език за писане с хардуерната и софтуерната клавиатури, а превода на менюто изглежда вече е завършен и може да се инсталира от софтуерните хранилища.

http://talk.maemo.org/showthread.php?p=500825#post500825

jorjino

Мнение от jorjino » 16 мар 2010, 15:23

Само да допълня отговора на chilko (yes) - има напълно преведен БГ-интерфейс, както и фонетична и БДС клавиатурни подредби.

Поздрави.

Отговори