E52
Re: Nokia E52
Страничната рамка мисля, че е част от предния панел, така че не е проблем да се смени. Въпроса е, какво ще е качеството на панела ако наистина не е оригинален. Защото на снимка всички изглеждат много хубави, ама....
Интересувам се дали въпросното скърцане на панела дали подлежи на ремонт? За софтуерните проблеми вече разбрах че след 1 - 2 сервиза може да се ликвидират.
-
- Регистриран: 28 апр 2010, 21:42
Аз си смених панела с чисто черен и съм много доволен засега. Купеният не е качествен но успя да пасне и не скърца.
Забелязах обаче нещо много странно. Случайно открих един слаб пукащ звук който се чува само при доближаване на ухото до сим картата. Ако дисплея е светнал става постоянно пращене. Не че пречи но ми е странно какво е.
Забелязах обаче нещо много странно. Случайно открих един слаб пукащ звук който се чува само при доближаване на ухото до сим картата. Ако дисплея е светнал става постоянно пращене. Не че пречи но ми е странно какво е.
Аз от няколко дена съм с Е52 и засега съм много доволен. Разстоянието между бутоните не ме дразни, не бих казал, че е от лоша сглобка, просто така е проектиран. Не ми скърца и не се е надраскал. Надписът Нокиа на задния капак е пресован, а не е залепен, както някой писа... По-бърз телефон не съм ползвал! Имал съм и 6120, и Е51, и Е66, и т.н. ГПС-а е по-добър от на Е66. И телефона ми дойде с 2ГБ карта. От Виваком е.
Батерията първия ден я свалих нарочно до край и го пуснах да се зарежда през нощта, второто зареждане държи вече 2 дена и е на 50%, предполагам с още 3-4 цикъла нещата ще станат по-добре. В тази връзка - по колко ви държи батерията при вас?
И още нещо - от вътрешната памет почти нищо не е останало... Някой може ли да ми каже как може през Ови Стор приложенията да се инсталират на картата, че май ги инсталира на самия телефон...
Батерията първия ден я свалих нарочно до край и го пуснах да се зарежда през нощта, второто зареждане държи вече 2 дена и е на 50%, предполагам с още 3-4 цикъла нещата ще станат по-добре. В тази връзка - по колко ви държи батерията при вас?
И още нещо - от вътрешната памет почти нищо не е останало... Някой може ли да ми каже как може през Ови Стор приложенията да се инсталират на картата, че май ги инсталира на самия телефон...
-
- Регистриран: 08 май 2006, 21:12
Тази нокия действително е леко мудна и при разговор не се чува винаги съвсем добре. GPS-са успява да засече координати на открито за около минута и половина при изключен A-GPS т.е. само по данни от сателити като най-минималното отклонение което достигна при мене беше 12 м за ширината и дължината, а за надморската височина 16 м. Wi Fi - я е супер. Снимките от камерата попадат в категорията "прилични". И нещо интересно, което не знаех, че го има при някои нокии, има настройка да произнася името на този който ти звъни така както е записано в телефонния указател - доста е забавно :D.
-
- Регистриран: 05 яну 2009, 12:33
здравейте
искам да попитам нормално ли е апарат на 5 дни след като сам му качил все още само няколко песни и малко снимки и картинки да не дава да му се инсталират никакви риложения даже и на нокия ъпдета немога да инсталирам на картата с памет(2гб)с която дойде от М-тел?опитах по всякъкав начин дайе и форматирах картата и пак не иска(недава да се инсталне през ПС суита нито тема нито примерно ОПЕРАТА)
кажете какво да правя моля?
искам да попитам нормално ли е апарат на 5 дни след като сам му качил все още само няколко песни и малко снимки и картинки да не дава да му се инсталират никакви риложения даже и на нокия ъпдета немога да инсталирам на картата с памет(2гб)с която дойде от М-тел?опитах по всякъкав начин дайе и форматирах картата и пак не иска(недава да се инсталне през ПС суита нито тема нито примерно ОПЕРАТА)
кажете какво да правя моля?
-
- Регистриран: 05 яну 2009, 12:33
здравейте пак колеги пиша заради горният ми пост та по същество:на телефончето му нямаше нишо а проблемат беше в компа ми!!!едхо от приложенията кам пц суйта не позволяваше да се варже гсм към компа!
mnogo defekten, vseki vtori se razvalq.....
За съжаление доста често се срещат негативни мнения, писани от (горчив) опит за този телефон, oсобено във форума Nokia Discussions. Разправии по сервизи, сменяне на дънни платки (не знам дали така се казва), хардуерни проблеми, свързани с грешки в телефонната памет, дребни софтуерни бъгове, които не се изчистват с ъпдейт до последния фърмуер, а напротив - сякаш се увеличават... Страшно много негативни коментари и оплаквания, чак оставам с впечатление, че всяка втора бройка е негодна за употреба. Всичко това обаче е писано предимно за периода от октомври 2009 до март-април т.г. Та въпросът ми е какъв е шансът Нокия да са "изчистили" модела и да са пуснали читава серия на пазара. На хартия Е52 ми пасва перфектно на изискванията, тъкмо имам да преподписвам договор скоро, та ще го взема и изгодно. Но ако действително е толкова бъгав, няма да го бъде. Та, ако можете да дадете и идеи за някакви алтернативи, няма да ги откажа :)
Предварително благодаря (beer)
Предварително благодаря (beer)
-
- Регистриран: 08 май 2006, 21:12
Тука доста се изписа за този телефон колко бил лош в сравнение с нокия Е72. Обаче не е баш така и веднага давам пример. Нокия Е52 и Нокия Е72 поставени един до един, нокия Е52 при сканиране намира ама много повече Wi Fi мрежи в сравнение с Е72, много по-чувствителен е, това съм го изпробвал не еднократно и на различни места и просто е очевадно, че Е52 има много по-добър Wi Fi от Е72.