5730 XpressMusic
Re: Nokia 5730 XpressMusic
Както искам ще си пиша.Нямаш право да критикуваш кой как пише!!!(angry)
Има gps или a-gps,плаща ли се или не се плаща.
GPS - не се плаща
A-GPS, се плаща единствено ако имаш настройки за интернет през GPRS или Wap на твоя оператор. Тогава взема по таксата на оператора ти за 4-5 кб само в началото при позиционирането ти (първите няколко минути, когато пуснеш GPS-а). След това на цялата моментна сесия не ти взема нищо.
Може от настройките да си избереш да работи само GPS или A-GPS, аз съм си настроил само GPS и Network GPS (това помага да се позиционира безплатно от мрежата на оператора, не използва интернет, а клетките на оператора), A-GPS не ми харесва, чакам 1-2 минути повече, но ми спестява интернет нищо, че е стотинки :) Стотинка тук, стотинка там и стават левчета ;)
A-GPS, се плаща единствено ако имаш настройки за интернет през GPRS или Wap на твоя оператор. Тогава взема по таксата на оператора ти за 4-5 кб само в началото при позиционирането ти (първите няколко минути, когато пуснеш GPS-а). След това на цялата моментна сесия не ти взема нищо.
Може от настройките да си избереш да работи само GPS или A-GPS, аз съм си настроил само GPS и Network GPS (това помага да се позиционира безплатно от мрежата на оператора, не използва интернет, а клетките на оператора), A-GPS не ми харесва, чакам 1-2 минути повече, но ми спестява интернет нищо, че е стотинки :) Стотинка тук, стотинка там и стават левчета ;)
Интересуваме как е скоростта, например сравнена с Е51? Снимките на контактите големи ли ги показва или малки? Някакви дефекти? Как е батерията?
Според моето скромно мнение телефона е леко претенциозен. За тийнейджърската аудитория би бил символ на престиж. За по-зрелите обаче бих препоръчал Е75 - по-компактен, стилен, сдържан и "труден за критика" :D Имам 5730 от 3 дни - за разлика от класическите версии (5800) не разполага със стерео говорители нито на лицевия панел, нито върху задния капак. Дизайнерът се е постарал да внуши стереоскопията чрез огледална графика на точков пасаж подобно на 5800, но тук е спестил вторият високоговорител. На стереослушалките, закупени заедно в кутията от Технополис, личи носталгията по 4 кв.мм. мостови кабели, познати ни от електротехниката. В началото си помислих, че целия набор от слушалки се е оплел в подобен кабел. Дървения отвсякъде.(angry) За сега му качих GARMIN и други леки приложения, които ползвам на N95 - справя се добре. Ако някой има допълнителни въпроси ще му отговоря във форума. P.S. Разликата между 5730 и Е75 в ценово изражение е около 150-170 лева (в Техно... 5730 е 499, ако откриете Е75 ще се убедите, че е доста по-скъп). За любопитните ще споделя, че QWERTY-то също се осветява в синхрон с традиционната клавиатура.
-
- Регистриран: 10 сеп 2010, 22:55
Юни месец си купих Нокиа 5730 от Италия на цена 319 евро, прибрах се в България след 1 месец и цената му беше 599 лева сега нямам представа как е на пазара. Видях какво сте писали и наистина ме изуми всичко написано, не разбирам много от телефони и това, което знам и за което използвам телефона, ми е напълно достатъчно. Критиката ми е единствено, че само пише, че е музикален :( Като се пуснат един до друг Nokia x6 и Nokia 5730..... е мога да ви кажа, че x6 има много по-голяма музика, и така е и с други телефони, но това няма много голямо значение. И имам малък въпрос към вас :) Преди нямах никакъв проблем с качване на песни и снимки. Обаче от 1 седмица насам като кача песен от компютъра и после не ми показва, че я има в телефона и не мога да разбера, защо ми прави такива номера :( качването става през USB-то. Ако някой има информация, защо може да става това нещо ще съм благодарен.
ще се опитам да бъда обективен за този телефон.
нокия 5730:
предимства:бърз gps,сравнително удобна qwerty клавиатура чувствителен wi fi.
недостатъци:много лошо качество на разговорите понякога може да не се разберете изобщо,посредствена камера,слаби вазможности за възпроизвеждане на видео слаб звук от високоговорителя,тежък,недостатъчно бърз забелязват се забавяния(дразнещи)неудобна цифрова клавиатура.
батерията може да издържи до 4 дена.
въпреки че е музикален телефон ако слушате музика през високоговорителя ще се разочаровате много.
нокия 5730:
предимства:бърз gps,сравнително удобна qwerty клавиатура чувствителен wi fi.
недостатъци:много лошо качество на разговорите понякога може да не се разберете изобщо,посредствена камера,слаби вазможности за възпроизвеждане на видео слаб звук от високоговорителя,тежък,недостатъчно бърз забелязват се забавяния(дразнещи)неудобна цифрова клавиатура.
батерията може да издържи до 4 дена.
въпреки че е музикален телефон ако слушате музика през високоговорителя ще се разочаровате много.