E5

Ivo -
Регистриран: 14 яну 2006, 16:29

Re: Nokia E5

Мнение от Ivo - » 25 окт 2010, 21:17

И аз се колебаех в крайна сметка точно между тези два модела.
Батерията е нещо уникално на тоя Е5.. нямам думи все още и не вярвам че е истина. На С6 доколкото съм чувал от хора които го ползват активно му трябват максимум 2 дена за да умре.. на Е5 поне 4 (това е минимума за който успях да го изцедя), а нормално около 6 денонощия с по около час-час и малко разговор на ден и с по половин час игра или WiFi на тоя етап...

Утре става един месец откакто го имам и се усеща леко забавяне отвреме навреме и замисляне след прекъсване на разговор най-вече, но е поносимо.

Препоръчвам!

Извън темата - ползвал съм над 70 различни модела, и над 15 от бизнес предложенията на SE,NOKIA,HTC и iPhone 2G - само iPhone (с уговорката че става въпрос най-вече за батерията и има повече ограничения отколко екстри) и NOKIA E90 са някаква конкуренция.. но там цената е че носиш малък лаптоп в джоба и на всеки разговор няколко човека те гледат странно :)

visokovoltov
Регистриран: 16 фев 2006, 19:30

Мнение от visokovoltov » 27 окт 2010, 00:18

Значи първо да ти благодаря за информацията - ПОЛЕЗЕН СИ МИ ДОСТА !

И все пак ... кажи ми мнение ... кой да избера ...чесно казано ще ползвам интернета и ще си свалям приложения и игри ... ще слушам музика и т.н. и пиша доста смс-и :) мн се чудя :) или в крайна сметка в Виваком ми обещаха да докарат до декември С6-01 :) Да изчакам ли или ??? моля те дай съвет че с Н95 вече ми иде да я ударя в земята толко ми е писнала а наистина е здрав и читав телефон :) Благодаря предварително!!!

Ivo -

Мнение от Ivo - » 02 ное 2010, 13:59

Съжалявам за закъснението - все пак ще кажа каквото имам да казвам :)

Незнам доколко ще съм ти полезен в крайна сметка, защото моя първоначален избор беше между Е71,Е72 и Е5, но се оказа, че само последния се предлага с преподписване, а това беше сред условията ми.
Е5 - интернета е поносим като за телефон.. не разчитам само на телефона и си взех нетбук с 10" дисплей и 8 часа автономна работа, защото дори на iPhone си е малко мъчна работата с интернет - страници конкретно, за поща почти всеки телефон се справя, а тук е улеснено до максимум.
- За музика няма грижи, батерията е невероятна, а външния говорител е доста силен и няма шанс дори и на шумно място да пропуснеш повикване, единствено калъфа (който липсва в комплекта, но аз взех аналогичен на този за Е71) може да заглуши звъненето, но това вече не е проблем на телефона. На слушалки не съм го пробвал, но тези от комплекта не ме вдъхновиха дори на външен вид.. не съм ги и пробвал. 3,5 мм жак е едно добро начало :)
- СМС и Е-поща - РАЙ! Там няма забележка, даже напротив - в това отношение е "бегачка".
С6 беше по-скоро компромисен вариант, защото на външен вид клонях точно към Е сериите с хардуерна клавиатура на предния панел. След няколко огледа и проби на различни места на С6 не ми допадна още:
- евтината пластмаса, скърцане и луфтове
- резистивния дисплей, макар и по-голям и със добра (за такъв тип) чувствителност, оставя усещането че взимаш остаряла и несъвършена технология
- БАТЕРИЯТА! - 2 дена с "зор" не е моят телефон. Това сложи точката при избора ми.

Сега за С6-01 - не сме го "пипнали" още и не е ясно какво ще е положението там, макар на снимките да изглежда доста прилично. Мога да приема, че проблема с материалите е решен, за скърцането незнам. Дисплеят вече е капацитивен и също отпада като забележка. Липсата на хардуерна клавиатура - това е личен избор и немога да помогна, за мен е важно.
Моят съвет е ако не ти е спешно да почакаш и да видиш "на живо" С6-01, да видиш за батерията някаква информация и как ще се държи новата версия на ОС и чак тогава да решаваш.

Иначе Е5 vs. C6 - няма и капка съмнение за мен, в полза на Е5.

visokovoltov

Мнение от visokovoltov » 02 ное 2010, 21:22

Благодаря МНОГО за Изчерпателния отговор !!!! Изникнаха и други въпроси обаче :)

- приложенията ?? Има ли приложения за този телефон
-игри ?? - с тази резолюция на дисплеите от Е- серията изобщо ще тръгнат ли ?
- удобен ли е в ръката самият телефон?
- и ще бъде ли загуба вече в 2-рото десетилетие на 21 век,когато всички телефони с ОС не зависимо каква се правят с тъч дисплеи аз да си купя телефон с кофти екран както казват други потребители и да не е чуствителен на допир :х Точно това ме спира а и не знам дали С6-01 ще излезе на добра цена защото като гледам мненията ще е 700 лв което си е доста ... може би трябва да изчакам наистина :Х Благодаря ти предварително :)

KrisPK
Регистриран: 29 сеп 2010, 20:59

Мнение от KrisPK » 04 ное 2010, 13:20

Гледам се опитвате да сравните нокиа C6 с E5 -Не се опитвайте.
Взех си C6 преди 3-4 седмици и мога да кажа че телефона се държи много добре батерята държи 5-6 дена у "stand by" и 2-3 дена с много "ръчкане" :)
Батерята на e5 може да е "невероятна" но екрана му е евтин и малък; нещо друго ми направи лошо впечатление - Дизайна (Егахти Дебелия телефон ) (woo)
Все пак не може да има сравнение между тъчскреен и обикновен :P

sklepi83
Регистриран: 02 авг 2007, 12:47

Мнение от sklepi83 » 05 ное 2010, 13:09

Има много приложения който си вървят без проблем. Лошото е че трябва да ги подписваш. По-надолу съм писал как стои въпроса с хакването. Игрите тръгват но трябва да са резолюция 320*240 ако са 240*320 се отрязват и не се виждат целите. Предполагам е решимо с програмката "Rotate Me" така мисля се казваше, но не съм тествал. Това че няма тъч е въпрос на вкус от страна на потребителя. Много е приятен в ръката за разговори и въобще употреба.

Ivo -

Мнение от Ivo - » 05 ное 2010, 15:17

- Приложенията - не съм се престаравал - сложих единствено Nimbuzz, опера и iON и немога да помогна тук - каквото друго ми трябва просто вече го има
- игрите - има и такива които няма да тръгнат, но има достатъчно които си работят без проблем. За мен не беше важно, но от 11 игри които пробвах да кача 10 тръгнаха (безплатни от Ови, които първо те прекарват през реклама в интернет.. сигурно има лек за това, но не ми е нужно да го оправям)
- Удобен - твърдо да. Единствено можеше да е една идея по тънък, но заоблената задна част го прави незабележимо това.
- За сензорния дисплей ти трябва да решиш колко ти е важен.

Първо виж С6-01.. като гледам не ти е чак толкова спешно (иначе досега да си взел нещо :), не остана време до коледа - на някой може да му падне драстично цената или някой нов модел да се намеси..

visokovoltov

Мнение от visokovoltov » 05 ное 2010, 15:57

Да както казваш не ми е спешно,казах също че имам Н95 който работи но вече е мннн мн мн назад в технологиите а и доста ми е омръзнал!! Сега се зарадвах :) , вече доставят С6-01 ,но кога ще излезе...нямам представа:) Много ти благодаря за информацията като цяло :) И благодаря че ми отдели време ако имам нещо да те питам още ще питам за сега е това :) , ноо кой знае :) Айде лек и безавариен ден от мен :)

visokovoltov

Мнение от visokovoltov » 05 ное 2010, 15:57

Да както казваш не ми е спешно,казах също че имам Н95 който работи но вече е мннн мн мн назад в технологиите а и доста ми е омръзнал!! Сега се зарадвах :) , вече доставят С6-01 ,но кога ще излезе...нямам представа:) Много ти благодаря за информацията като цяло :) И благодаря че ми отдели време ако имам нещо да те питам още ще питам за сега е това :) , ноо кой знае :) Айде лек и безавариен ден от мен :)

ilioo
Регистриран: 06 ное 2010, 21:41

Мнение от ilioo » 07 ное 2010, 08:47

Здравейте,
Имам няколко въпроса и ще се радвам на помощ.
Взех си телефончето, много е готино, но имам няколко проблема:
как и какъв плейър да му инсталирам за да чете всички формати - avi, mp4, divx.....
как да му инсталирам java и от къде за web - не ми се зареждат jav-ите когато браузвам.
как да му инсталирам и flash.
Сложих му opera, но пак няма промяна :(
Благодаря предварително за отговора.

Отговори