N900
Re: Nokia N900
[Quote]Кода за заключване на N900 се краква елементарно:
1. Трябва да изпълни следната команда в терминала като root:
echo root:$(grep -A 13 lock_code /dev/mtd1|tail -1):
2. Резултатът от нея е hash tag-ът на паролата(изглежда примерно root:АsfpZ4nNm2OtM:), краква за около 1-2 секунди с някой DES кракър.
Най-лесно да го публикува тук и някой да и го кракне. [/Quote]
ОК, ама обясни ми - как да си влезе в телефона и да направи това, което си написал без първо да отключи телефона? :|
1. Трябва да изпълни следната команда в терминала като root:
echo root:$(grep -A 13 lock_code /dev/mtd1|tail -1):
2. Резултатът от нея е hash tag-ът на паролата(изглежда примерно root:АsfpZ4nNm2OtM:), краква за около 1-2 секунди с някой DES кракър.
Най-лесно да го публикува тук и някой да и го кракне. [/Quote]
ОК, ама обясни ми - как да си влезе в телефона и да направи това, което си написал без първо да отключи телефона? :|
-
- Регистриран: 30 яну 2006, 21:00
Първо нищо не я карам да прави!! Просто написах по какъв начин може да оправи проблема..,но щом е глупост,тогава да направи това което ти си написал.(yes)
Моя грешка - останах с впечатление, че просто не си спомня кода, а не че извън телефона. А иначе може да влезе в телефона с SSH, ако има инсталиран.
След рефлаш кодът остава непроменен и отново неизвестен, но ще може да го кракне.
След рефлаш кодът остава непроменен и отново неизвестен, но ще може да го кракне.
някой дали пробва Meego вече? как работи при вас?
конфигурирането на boot loader-а при мен беше без проблем, сега винаги ме пита в началото дали да зареди Meego или Maemo. Първите ми впечатления не са много позитивни :) държи се доста тромаво, трябва да натискам по няколко пъти дисплея докато реагира, много от менютата са празни. Като цяло е доста далеч от състояние, в което може да се ползва свободно на телефона.
конфигурирането на boot loader-а при мен беше без проблем, сега винаги ме пита в началото дали да зареди Meego или Maemo. Първите ми впечатления не са много позитивни :) държи се доста тромаво, трябва да натискам по няколко пъти дисплея докато реагира, много от менютата са празни. Като цяло е доста далеч от състояние, в което може да се ползва свободно на телефона.
здравейте!търся да купя здрав-не надраскан тъч скрийн пънел за n900.интересува ме също и не работещ телефон,но с здрав дисплей и тъч пънел.поздрави!(beer)
-
[Quote]някой дали пробва Meego вече? как работи при вас?
конфигурирането на boot loader-а при мен беше без проблем, сега винаги ме пита в началото дали да зареди Meego или Maemo. Първите ми впечатления не са много позитивни :) държи се доста тромаво, трябва да натискам по няколко пъти дисплея докато реагира, много от менютата са празни. Като цяло е доста далеч от състояние, в което може да се ползва свободно на телефона. [/Quote]
Аз още не съм пробвал МееГо... ще изчакам следващата версия до 1.2.....
конфигурирането на boot loader-а при мен беше без проблем, сега винаги ме пита в началото дали да зареди Meego или Maemo. Първите ми впечатления не са много позитивни :) държи се доста тромаво, трябва да натискам по няколко пъти дисплея докато реагира, много от менютата са празни. Като цяло е доста далеч от състояние, в което може да се ползва свободно на телефона. [/Quote]
Аз още не съм пробвал МееГо... ще изчакам следващата версия до 1.2.....
-
- Регистриран: 09 окт 2010, 01:33
Boixos imam 1 problem kato tragna da prava video klipche me isxvarlq i primerno ako iskam da otvarq nqkoe klipche mi dava nqkakav problem i me isfarlq
-
Инсталирай това - http://maemo.org/downloads/product/Maemo5/decoders-support/
Video: Nokia N900 Connecting via [B]Ethernet cable[/B] and USB-RJ45 adapter! (cyber)
[Youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3IyeSNGCWTA[/Youtube]
Преди няколко дена се чудих точно това дали ще бачка, но с [B]Nokia N8[/B] и сега видях това видео. :D
Яко.(cyber)
[Youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3IyeSNGCWTA[/Youtube]
Преди няколко дена се чудих точно това дали ще бачка, но с [B]Nokia N8[/B] и сега видях това видео. :D
Яко.(cyber)
Вчера си инсталирах App Locker(програма, която заключва програми). Всичко добре, но като заключих File Menager-a неможах да го отключа, тоест изобщо неможех да вляза нито в App Locker нито в File Menager-a. Рестартирах го - същата работа. Реших, че ако го деинстална(говоря за App Locker-а) ще се оправят нещата, но уви ми изчезна и File Menager-a и незнам как да го оправя. Направих бекЪп, но пак го няма :| Някакви идейки?