Bloomberg : Microsoft ще плати на Nokia над 1 милиард долара

ReTaBoLiL
Регистриран: 13 мар 2006, 20:32

Bloomberg : Microsoft ще плати на Nokia над 1 милиард долара

Мнение от ReTaBoLiL » 08 мар 2011, 17:03

Нокиа пак избраха губещата страна - идиоти !

SwollenMembers
Регистриран: 12 мар 2006, 15:57

Re: Bloomberg : Microsoft ще плати на Nokia над 1 милиард долара

Мнение от SwollenMembers » 08 мар 2011, 17:09

[Quote]Нокиа пак избраха губещата страна - идиоти ![/Quote]

Не бих нарекъл така компания, която в тази криза се подкрепя с 1 милиард долара + драстично смаляване на разходите + нова OS на готово (yes) И още по-малко бих определил Microsoft като губещи :D:D:D Определено Nokia + Microsoft ще внесе разнообразие и раздвижване, ако бяха избрали Android едва ли щяха да имат възможността да предложат по-добри телефони от Motorola, Samsung, SE и т.н.

ReTaBoLiL

Мнение от ReTaBoLiL » 08 мар 2011, 17:13

Е сега в никакъв случай няма да предложат, не знам дали си запознат с операционните сиситеми ползвал съм ги и двете в най-новите им версии, и WP7 не можа да се мери с Android, за някакви милард долара Нокиа избраха най-лошото !

SwollenMembers

Мнение от SwollenMembers » 08 мар 2011, 17:18

[Quote]Е сега в никакъв случай няма да предложат, не знам дали си запознат с операционните сиситеми ползвал съм ги и двете в най-новите им версии, и WP7 не можа да се мери с Android[/Quote]

Именно това е причината за подобна сделка - сега от Microsoft имат възможността заедно с Nokia да предложат по-добре работеща OS, която да бъде оптимизирана доколкото е възможно и да бъдат истинска конкуренция на Android и iOS. Ако от Nokia бяха избрали Andorid, то едва ли телефоните щяха да предложат по-добри хардуерни възможности от доста по-развитите си конкуренти, т.е. просто в магазина сред предложенията за телефони с Android щеше да виждаш освен обичайните и Nokia, които обаче най-вероятно ще бледнеят пред другите. Логично е от Nokia да не искат това да се случва, залагат на различна стратегия с възможност отново да се отличават от останалите и да бъдат по-добри с нещо. Дали това ще стане - всичко зависи от тях, аз мисля че в Microsoft и Nokia работят достатъчно специалисти, за да успеят

ReTaBoLiL

Мнение от ReTaBoLiL » 08 мар 2011, 17:29

Нокиа сами няма да могат да се опълчат срещу всички останали марки - това е повече от ясно !
Вместо да вземат нещо усъвершенствано от другите наготово и да го домодифицират по техен си начин, те ще вземат наи дръгливата OS и ще се опитват с нея да настигнат останалите няма как да стане, може да я доразвият до етап в който ше е удобна за ползване но не и до там за да са реален конкурент на толкова развития Андроид. А да не говорим и за по добар от него - защото зад андроид стоят много много фирми !

Потребителски аватар
TURL
Регистриран: 09 авг 2004, 16:05

Мнение от TURL » 08 мар 2011, 17:45

Екстра, разбирачи Вие сте по наясно ТО Е ЯСНО, продължавайте да забавлявате форума с УМНИ коментари!!!

SwollenMembers

Мнение от SwollenMembers » 08 мар 2011, 17:56

[Quote]Вместо да вземат нещо усъвершенствано от другите наготово и да го домодифицират по техен си начин, те ще вземат наи дръгливата OS и ще се опитват с нея да настигнат останалите няма как да стане, може да я доразвият до етап в който ше е удобна за ползване но не и до там за да са реален конкурент на толкова развития Андроид.[/Quote]

Не мога да се съглася с това .... с голяма лекота раздаваш етикети на операционните системи, Android може да е всичко, но чак пък "толкова развит" .... трудно; Отделно едва ли е възможно да предвидиш до каква степен биха се развили нещата при Microsoft и Nokia, имат ресурс да направят нещо много добро и конкурентно. Отделно ние като потребители имаме само изгода от това, че на пазара се развиват повече от 1-2 сериозни OS ...

[Quote]може да я доразвият до етап в който ше е удобна за ползване[/Quote]

Ами не е ли това основното при една OS ? Доколкото знам iPhone до голяма степен разби пазара точно с това си удобство, съмнявам се да е било с VGA камерката си ...

[Quote]защото зад андроид стоят много много фирми ![/Quote]

А защото Microsoft са една гаражна компания, пък Nokia ... кои ли са тея ... :X Не знам кои са многото фирми, за които говориш, но даваш ли си сметка, че двете понятия Microsoft и Android са напълно несъпоставими

ReTaBoLiL

Мнение от ReTaBoLiL » 08 мар 2011, 18:05

Не знам дали си ползвал WP7 но не е удобна за ползване ама изобщо, не е userfriendly, по добар е от стария но пак е много назаде,
а за iPhone ti говоря, какво стана преди 4 години появи се нова операционна система OS X, и какво направиха Google, изкопираха най доброто от нея и направиха своя - по добра. А нокиа и майкрософт са по слаби от другите, особено в момента можеш да видиш пазарния им дял сред смартфоните.

antivillager
Регистриран: 28 фев 2009, 09:58

Мнение от antivillager » 08 мар 2011, 18:10

Като неизползвал и неползващ нито един от двата софтуера да се изкажа безпристрастно.
В този форум няма капацитет който да каже кой от двата софтуера е по-добър ! И двете компании разработчици са достатъчно богати и с това доказали се като капацитети за да създадат нещо работещо. Нокия направи добър хад спаред мен защото това са живи пари във време на криза и избиране на конкурентна позиция спрямо ондроид. Това да се противопоставиш на масово навлизащ софтуер или е смъртоносно или е дългосрочно перспекнивно и печелившо.
КАЗАХ , хау :D

Потребителски аватар
TURL
Регистриран: 09 авг 2004, 16:05

Мнение от TURL » 08 мар 2011, 18:11

(yes):D

Отговори