808 PureView
Re: Nokia 808 PureView
Ае стига вече с това хейтване, отричане и бълване на помия и глупости...(yes)
Ако не била камерата, ако не било нз си кое.
За всеки един известен модел от която и да е марка може да се каже, ако не беше еди какво си нямаше да си струва или нямаше да е това което е сега.
Така че, айде по-леко с изцепките. ;)
Тая камера да не е някой прост чип или дисплей, от Нокиа не са си напазарували ей така готови сензор и оптика, всичко е създадено специално заради телефона и е разработвано 5 години.
Та, ще е доста над 500 лева и ще има защо.
N8 беше супер за това за което беше предвиден, 808 от своя страна е просто перфектен.(yes)
Ако не била камерата, ако не било нз си кое.
За всеки един известен модел от която и да е марка може да се каже, ако не беше еди какво си нямаше да си струва или нямаше да е това което е сега.
Така че, айде по-леко с изцепките. ;)
Тая камера да не е някой прост чип или дисплей, от Нокиа не са си напазарували ей така готови сензор и оптика, всичко е създадено специално заради телефона и е разработвано 5 години.
Та, ще е доста над 500 лева и ще има защо.
N8 беше супер за това за което беше предвиден, 808 от своя страна е просто перфектен.(yes)
то ако нещата бяха толкова лесни нямаше да мькна при заявки 500грамово устроиство в жега и студ а колегата отделно видео камера- щеше да вземеме по едно телефонче в джоба и да си свирим доволно,
еми скоро ще може да си го вземеш :D
еми скоро ще може да си го вземеш :D
Този влак ще привлече много пътници :D Има доста хора,за които камерата е от основно значение и ако досега всички телефони бяха със г/д еднакви камери,след като се появи тази Нокиа нещата ще се променят и ще има един телефон над всички останали.
Ама баш са си напазарували и са го плеснали.Кое е това нещо което е разработвано 5 години?Интерполацията?CMOS сензора?Стабилизираното оптично приближение?В този модел няма нищо което да няма и най-нискокласния NIkon , Canon за около 200лв.Просто се прави нов бардак със стари к.
[Quote]В този модел няма нищо което да няма и най-нискокласния NIkon , Canon за около 200лв.[/Quote]
Простотията си личи и то отдалече.
Ти разлика между сензор за телефон и за фотоапарат не правиш ли? Единият е в пъти по малък от този на фотоапарата. Разработката и направата е отнела години никой не казва че точно Nokia са го разработвали, просто това им беше тайното оръжие срещу конкуренцията, както на времето на апле ОС за сензорни дисплей. И до там...
[Quote]Но аз лично не се виждам с такова грозно нещо в ръката... [/Quote]
И кое му е грозното? въпрос на вкус за мен е супер красив телефона...
Простотията си личи и то отдалече.
Ти разлика между сензор за телефон и за фотоапарат не правиш ли? Единият е в пъти по малък от този на фотоапарата. Разработката и направата е отнела години никой не казва че точно Nokia са го разработвали, просто това им беше тайното оръжие срещу конкуренцията, както на времето на апле ОС за сензорни дисплей. И до там...
[Quote]Но аз лично не се виждам с такова грозно нещо в ръката... [/Quote]
И кое му е грозното? въпрос на вкус за мен е супер красив телефона...
-
- Регистриран: 30 юни 2006, 11:22
ar_mando , то на човек не може да се угоди, но 90% от хората които са използвали андроид, са решили че това е най-добрата операционна система, а нокиа си се натискат на симбиан, и сега вече решили че windows mobile ще е най-добрата... смешна работа, чудя се кога ще измалеят и ще започнат да работят с андроид.... плюс това, кажи ми тоя телефон като ще е по скап от СГС2 с какво е по добър... процесор ли... памет ли... дисплей ли... една пръчка си е това ами....
Еххх ама много ни е ГАДЕН манталитета на Българите ей! На тоя не му харесвало тва на оня друго и т.н. Като не ви харесва не си го купувайте, само завиждате! Андроид, iPhone или Симбиан всички телефони има всички необходими екстри. Въпросът е кой с какво е свикнал. Никой не може да ме убеди, че Андройд е по-добър от Симбиан или обратното! За iphone няма какво да коментирам, пълна боза НО защото е модерно много хора си го купуват. Нищо че не можеш да му сложеш всякакви глезотии, нощи че е userUNfriendly трябва да влезеш в 10 менюта за да направиш нещо и нищо че блутуута му не бачка с други телефони, но нали е модерно ми зимайте си го!
По въпроса за процесорите... това е телефон все пак процесора е напълно достатъчен да правите какво и да е и да не ви скапва батерията на телефона. Или искате да играете War Craft 3 на телефона? Същото е и за камерата, тя бута най-много батерията, но не правите 24 часа снимки все пак. Лично аз имам Нокиа 701 и с ръка на сърцето мога да кажа че превъзхожда много от "модерните" телефони!!! Просто няма нещо което да не мога да направя с него + това има и нещо което другите марки нямат, а е изключително удобно - радио ТРАНСМИТЕР, всички други имат само приемници. Вие сте като... имаше една приказка - като не можете да го имате и е кисело! Вие харесвате Андроид без и да знаете защо, ние харесваме Симбиан,въпрос на вкус. Просто спрете да плюете, защото сте смешни :)
По въпроса за процесорите... това е телефон все пак процесора е напълно достатъчен да правите какво и да е и да не ви скапва батерията на телефона. Или искате да играете War Craft 3 на телефона? Същото е и за камерата, тя бута най-много батерията, но не правите 24 часа снимки все пак. Лично аз имам Нокиа 701 и с ръка на сърцето мога да кажа че превъзхожда много от "модерните" телефони!!! Просто няма нещо което да не мога да направя с него + това има и нещо което другите марки нямат, а е изключително удобно - радио ТРАНСМИТЕР, всички други имат само приемници. Вие сте като... имаше една приказка - като не можете да го имате и е кисело! Вие харесвате Андроид без и да знаете защо, ние харесваме Симбиан,въпрос на вкус. Просто спрете да плюете, защото сте смешни :)
-
- Регистриран: 30 юни 2006, 11:22
а и 170 грама... :D моли се да нямаш дупка на джоба, ще останеш без някои пръст :D
Повтаря се истерията(най вече я е прихванал Иван :D ) с N8 Да прочетат началото на темата за N8 и ще видят,че е същото само дето мегапикселите( и то е някакъв фокус-мокус,щот в менюто на камерата си пише-най висока 8.1 мпик.) са други и с умираща ОС:D
Телефона има най добрата камера слагана в телефон досега и затова заслужава да е при най добрите, освен това се оказа че е с два процесора които работят отделно единия за камерата другия за телефона, така че малко уважение за труда на Nokia.
[Quote]
Автор: Gold Mobile
Дата: 28.02.2012 18:58
а и 170 грама... моли се да нямаш дупка на джоба, ще останеш без някои пръст [/Quote]
Това да не остана без някой пръст не го разбрах...
[B]Nokia 808 PureView UI Demo and Video Zooming Demo
[/B]
[Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qtjBzHjzjjk[/Youtube]
[Quote]
Автор: Gold Mobile
Дата: 28.02.2012 18:58
а и 170 грама... моли се да нямаш дупка на джоба, ще останеш без някои пръст [/Quote]
Това да не остана без някой пръст не го разбрах...
[B]Nokia 808 PureView UI Demo and Video Zooming Demo
[/B]
[Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qtjBzHjzjjk[/Youtube]