701

d_d
Регистриран: 10 мар 2012, 22:49

Re: Nokia 701

Мнение от d_d » 10 мар 2012, 22:54

Nokia revealed that the Nokia 808 PureView runs Nokia Belle OS Feature Pack 1, which brings a number of improvements. Also, they have some good news and some bad news for owners of current Belle devices too, depending on what device you have.

The good news is that if you have Nokia 701, 700 or 603, then you'll be getting the feature pack soon. The bad news is that other devices (like the older ones that launched with Symbian^3 or the Nokia 500) are not invited to the party.

Here's some more good news/bad news - the 701 and 700 will both have their CPUs bumped to 1.3GHz by the update, matching the 808 PureView. The Nokia 603 will remain on 1GHz.

The Belle Feature Pack 1 update also brings a new, faster, HTML5-capable web browser, the Microsoft Apps and the latest version of Nokia Maps.

Dolby Digital Plus and Dolby Headphone will enhance the audio experience for both music and videos.

Belle FP1 will also improve the user interface though details on that are scarce - the multitasking bar has been updated and the notification bar is "even better". There are 20 new widgets included too.

The release for Belle Feature Pack 1 is planned for sometime in the next few months.

Най вероятно първо ще пуснат 808 и тогава ще тръгнат да ъпдейтват.

lovely_smile
Регистриран: 13 мар 2012, 16:58

Мнение от lovely_smile » 13 мар 2012, 17:02

Аз много харесах телефона и искам да си го купя, но на доста места питах хора с опит и навсякъде ми казват, че операционната система, с която работи NOKIA била фалшива и след време тела почвал да прави номера-да отваря по-бавно файловете и др., след които трябва да махаш батерията, за да може пак да тръгне. Моля Ви дайте ми информация как са нещата при Вас. Благодаря предварително! :)

attanasov
Регистриран: 27 сеп 2011, 22:06

Мнение от attanasov » 13 мар 2012, 18:07

Лично на мен за 5 месеца от както го имам не ми се е случвало такова нещо (yes)

yavdon
Регистриран: 03 яну 2012, 20:38

Мнение от yavdon » 13 мар 2012, 23:02

Този модел на Нокия не е толкова известен. Може би заради по-слабата рекламна кампания спрямо тази на Н8. Много от желаещите да си купят нов телефон дори не подозират за съществуването му. Нокия много късно събраха всички екстри, заедно с добър и мощен процесор, капацитет на батерията и екран в един телефон. Желаещите да притежават нов смартфон от такъв клас отдавна разглеждаха модели на НТС и Самсунг като единствените възможности.

За наша радост обаче със версията на Симбиян Бел, този телефон отговаря на достойно на конкуренцията. Процесорът е едноядрен но това е заради не изискващата повече ОС. Също така това не изхабява батерията за 1нощ като е при конкурентите.

Ползвам телефона вече 3месец и съм много доволен. Няма място за сравнение с другите по стари от него модели нокии. Приложенията както и самият телефон работят много по-бързо. Сравнение може да има с актуални модели на HTC и Самсунг, но те са с по 300лв. и нагоре по-скъпи.
Ако си решил да е Нокия вземи си 701 , това е най-добрият им модел досега за тези пари.
Не ми се е налагало да инсталирам специални програми, защото отваря всичко с вградените такива.
Приложенията се актуализират постоянно и се оправят ако имат някакви недостатъци.

lovely_smile
Регистриран: 13 мар 2012, 16:58

Мнение от lovely_smile » 14 мар 2012, 13:41

Да, но тук става въпрос за системата, с която работи. Казаха, че след 1-2 години почва да забива и после трябва сериозни ремонти. Другото, което чух е, че доста приложения не може да чете-Java, Android и др. Не знам дали има нещо вярно, но доста ме отчаяха и сега се чудя дали да си взимам нокиа или да търся нещо по-добро.

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Мнение от AVKansazov » 14 мар 2012, 14:29

[Quote]Казаха, че след [u]1-2 години[/u] почва да забива и после трябва сериозни ремонти. Другото, което чух е, че доста приложения не може да чете-..., [u]Android[/u] и др[/Quote]
Без коментар :|

Човека му казали, бил чул...
Как може така да се излагат - Симбиан да не може да чете елементарните приложения за Андроид?
Ми той трябва да може всичко ;)

Не се сдържах за коментара(blush):D

[Quote]но на доста места питах хора с опит[/Quote]
Тия хора имали много високо мнение за себе си.Циганките за хвалене нещо поскъпнаха.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

attanasov

Мнение от attanasov » 14 мар 2012, 18:04

Много ми е интересно кои са тези хора,които са ти казали,че след 1-2 години забивал, като телефона няма дори и годинка откакто е на пазара. Да отбележа,че предишния ми телефон беше Нокиа 6630 също със Симбиан, купих го 2004 когато излезе и никога не ми е правил проблеми или пък да е забивал до миналата година когато си взех 701. Това са 7 години вярна служба без никакви забивания за които говориш. И за тези 7 години и батерията не съм сменял, е вярно леко е надута, но си работи и сега! А за приложенията ще го оставя без коментар :)))

attanasov

Мнение от attanasov » 14 мар 2012, 18:06

И както каза yavdon процесора не е толкова голям колкото други модели телефони просто защото не е необходимо. Телефона е оптимизиран във всяко едно отношение докато го ползваш, дреболии които едва ли повечето хора биха забелязали (yes)

deimos32
Регистриран: 18 фев 2012, 17:55

Мнение от deimos32 » 15 мар 2012, 00:26

искам да питам собствениците на 701:
Вярно ли е, че силата на звънене при входящо повикване е слаба. В няколко ревюта чета че телефона звъни слабо и пропуснатите повиквания са често явление за 701

attanasov

Мнение от attanasov » 15 мар 2012, 18:18

Не мога да твърдя,че е много слабо или пък много силно,лично на мен ми е достатъчно. Само мога да кажа,че има телефони с по-високо звънене :)

Отговори