X1-01
Re: Nokia X1-01
[Quote]Днес си купих този тел. х1-01,когато реших да пробвам радиото със слушалките се оказа че въобще не ми разпознава слушалките ,аз съм ги вкл. а то ми изписва свържи аксесоар(например слушалки) ???? странна работа ,къде е проблема според вас ?![/Quote]
Телефона е малко претенциозен от към слушалки, работи, но разпознава само оригиналните в комплекта. Пробвал съм с много по-качествени и хубави слушалки и на Самсунг и на Сони, не ги разпознава и съобщението е както го описваш. Ако са ти подменили слушалките, нещо са прецакани или опитваш с други неоригинални слушалки - може да има този проблем...
Телефона е малко претенциозен от към слушалки, работи, но разпознава само оригиналните в комплекта. Пробвал съм с много по-качествени и хубави слушалки и на Самсунг и на Сони, не ги разпознава и съобщението е както го описваш. Ако са ти подменили слушалките, нещо са прецакани или опитваш с други неоригинални слушалки - може да има този проблем...
тествах nokia x1-01 с други слушалки= работи с sony mdr-301
Не оспорвам, с моите от Galaxy-то не работят! Не сложа ли неговите си, които м/у др. са меко казано ужасни и като звук, и като сила и като качество, не става.
-
- Регистриран: 06 фев 2007, 14:01
Купих преди три дни този телефон от Вивател-не е кодиран и работи със всякакви оператори.В комплакта има стандартните слушалки с микрофон на Нокиа,но те са от типа "колкото да ги има"-веднага поставих мои,по-качествени и музиката се слуша перфектно.Батерията му е чудовищна-за три дни,с много говорене и яко слушане на МР3 и радио фабричният заряд падна само с две чертички,не съм го зареждал все още въобще.Сигнал лови перфектно,поставил съм карти на Вива и Ментел,телефонът работи без грешка и с двете.Чета тук някои пишат бил се рестартирал и прочие грешки давал-до сега при мен такова нещо не съм забелязал,а за три дни яко го ползвах.Сложих му за МР3 карта памет Micro CD 8GB -чете музиката от нея без проблем.За качеството на възпроизвежданата музика много зависи и от битрейта на самия запис,а не е само до възможностите на телефона или слушалките.За съжаление,от самия телефон няма да успеете да запишете нищо в картата с памет-необходимо е да я поставите в кард рийдър или в компютър и така да запишете на нея музика,преди да я поставите в телефона.Телефонът чете само музикални файлове,видео или текстови файлове не чете.При звънене се чува много силно-ако е усилен звукът до край,телефонът се чува от 50-100 метра! При телефония звукът на събеседника е чист,ясен и силен-нямам забележки.Мен отсрещната страна също ме чува чисто и ясно.Вибрацията му е силна и може да се усети дори когато телефонът е в чанта поставена на рамото.Радиото хваща станциите чисто и без фонов шум-много съм доволен от него!Направен е солидно,никакви луфтове не се усещат в сглобката,в ръката пасва чудесно,гладките му повърхности са много приятни за окото,телефонът изглежда солидно.Недостатък е гладката му повърхност ,това оставя отпечатъци по него и телефонът изглежда "напипан и мазен",но това не е болка за умиране.Съветът ми е да не носите телефона в един джоб с ключове,стотинки и прочие боклук-така той няма да се надраска и ще изглежда като нов дълго време,но този съвет се отнася за всички телефони.За парите си Нокиа Х1-01 е чудесна придобивка-телефон,който наистина се справя отлично с основните за телефон функции: издържа на много говорене,смс и не губи мрежа.Да не казвам,че ме отърва от досадната необходимост да ходя с издути от телефони джобове. В заключение ще кажа: за парите си Нокиа Х1-01 е повече от удачна придобивка и горещо го препоръчвам. Ако имате други въпроси-питайте ;)
Жалко,че не разпознава някой по качествени слушалки от фабричните си :(
От къде да избера показваните контакти да са само от телефона ? Има ли такава опция ?
От къде да избера показваните контакти да са само от телефона ? Има ли такава опция ?
-
- Регистриран: 11 ное 2010, 17:47
zaslujava li si telefona ?
dobre li rabiti s dve sim karti ? otdelno li pokazva ot koq karta te tarsqt ?
dobre li rabiti s dve sim karti ? otdelno li pokazva ot koq karta te tarsqt ?
:D:D:D Хорааа.... проблема със слушалките е от женското гнездо където се вкарва стерео жака. Това е съвсем нормален проблем. Цялата работа, е че гнездото е 4 пиново, а не 3 пиново, както е при всички останали женски стерео гнезда. Нормалния стерео жак е различен от този на слушалките в комплекта на телефончето. Загледайте внимателно жака и ще видите, че има 4 разделения. 1-за ляв звуков канал, 2-десен звуков канал, 3-масата на двата канала и 4-микрофонен канал.И като мушнеш нормален три пинов жак(стерео жак) в четири пиново гнездо се получава разминаване. Слушалките от комплекта са Hands Free все пак и не само се слуша на тях, а се и говори. Обикновено това, че ще се ползват нормални стерео слушалки се предвижда от инжинерите. Не знам, възможно е и нарочно да е направено така.
РЕШЕНИЕ:
[B] 1. Вариант[/B]
Купувате си това http://kvazer.com/hi-fi-accessories-hamaama-/37804-hama-Prehodnik-slushalki--4007249875570.html
[B]2. Вариант[/B]
Или сами си го правите :D Тук трябва да си купите това [u] No.3116100[/u] http://pepina.org/elementi.php?redx=200&c=69&grup=16&t=
[B]Разлика между вариант 1 и 2 - 8,45лв[/B] :D
Хоара, които са се занимавали с ремонтиране на слушалки и запояване на жакове могат да направят следното.
1.Прежалвате Hand Free-то и му режете жака (или взимате жак от друго hands free ,но пак на нокия)
2.купувате си нормален [u]Женски стерео жак 3,5мм[/u] (струва стотинки)
3.Запоявате мъжкия жак от hands free-то с новия женски жак. Като единствено внимавайте с четвъртата излишна жичка, която идва от жака на hands free-to. Тя не ви е нужна изолирайте я с тиксо)
Воала! Получавате преходник съвместим с всички видове стерео слушалки! :D:P
РЕШЕНИЕ:
[B] 1. Вариант[/B]
Купувате си това http://kvazer.com/hi-fi-accessories-hamaama-/37804-hama-Prehodnik-slushalki--4007249875570.html
[B]2. Вариант[/B]
Или сами си го правите :D Тук трябва да си купите това [u] No.3116100[/u] http://pepina.org/elementi.php?redx=200&c=69&grup=16&t=
[B]Разлика между вариант 1 и 2 - 8,45лв[/B] :D
Хоара, които са се занимавали с ремонтиране на слушалки и запояване на жакове могат да направят следното.
1.Прежалвате Hand Free-то и му режете жака (или взимате жак от друго hands free ,но пак на нокия)
2.купувате си нормален [u]Женски стерео жак 3,5мм[/u] (струва стотинки)
3.Запоявате мъжкия жак от hands free-то с новия женски жак. Като единствено внимавайте с четвъртата излишна жичка, която идва от жака на hands free-to. Тя не ви е нужна изолирайте я с тиксо)
Воала! Получавате преходник съвместим с всички видове стерео слушалки! :D:P
Евала за старанието, но който си разбира си разбира! Браво!
Аз съм лаик с жиците - признавам си, но пък намерих някакво разрешение - без да искам разбира се. Но преди това искам само да добавя, че смятам, че умишлено по някаква причина от Нокия са взели това решение, т.е. този телефон да се използва с тези кофтярските слушалки без приложение и употреба на други. В тази връзка само ще спомена, че хендс фрий от галаксито също не става, в смисъл причината не е само в това, че слушалките са и за говорене, защото техен еквивалент - отново предвидени за говорене - пак не стават. Причината си е в жака, както колегата каза 3 или 4-пинов...
Сега за моето разрешение, не става от първия път, а след поне 10-тина опита, но вече се справям, когато се налага (при изтощена батерия на галаксито). Значи използвам си нормални слушалки, само, че не ги пъкам до край... Остава една малка част да стърши отвън, но има и още нещо - преди това сетвам от настройките вместо слушалки, "слухов апарат". Появява се една странна или поне непозната за мен икона, но важното, е че работи. Така спасявам положението в градския транспорт, но трябва и да се внимава, защото така поставен жака може лесно да се извади, т.е. да загубите радио сигнала ;)
Аз съм лаик с жиците - признавам си, но пък намерих някакво разрешение - без да искам разбира се. Но преди това искам само да добавя, че смятам, че умишлено по някаква причина от Нокия са взели това решение, т.е. този телефон да се използва с тези кофтярските слушалки без приложение и употреба на други. В тази връзка само ще спомена, че хендс фрий от галаксито също не става, в смисъл причината не е само в това, че слушалките са и за говорене, защото техен еквивалент - отново предвидени за говорене - пак не стават. Причината си е в жака, както колегата каза 3 или 4-пинов...
Сега за моето разрешение, не става от първия път, а след поне 10-тина опита, но вече се справям, когато се налага (при изтощена батерия на галаксито). Значи използвам си нормални слушалки, само, че не ги пъкам до край... Остава една малка част да стърши отвън, но има и още нещо - преди това сетвам от настройките вместо слушалки, "слухов апарат". Появява се една странна или поне непозната за мен икона, но важното, е че работи. Така спасявам положението в градския транспорт, но трябва и да се внимава, защото така поставен жака може лесно да се извади, т.е. да загубите радио сигнала ;)
Niakoi moje li da mi kaje tozi model Nokia X1-01 dali moje da chete karti MicroSD s 32 GB pamet
Не може! Моята чете до 16GB, a ти не е зле да пишеш на кирилица!(angry)