Lumia 920
-
- Регистриран: 01 дек 2012, 13:32
Re: Nokia Lumia 920
не е от бг от англия
заключени ли са Лумиа 920, т.е. ако получа телефон от франция от мобилен техен оператор ще трябва ли да се отключва, за да го ползвам в бг или ще си работи без проблем ?
А ако се вземе от Америка?
От Щатите в момента AT&T го продават, НО дори \"no commitment\" да си го вземеш за 450$ е заключен към оператора!
От който и оператор да си вземете телефон той е заключен за него освен АКО изрично не е опоменато, че е unlocked, no sim lock, и тн.
АКО си вземете телефон, заключен за друг оператор и го занесете да го разкодират автоматично си губите гаранционните права - не върви да дадете 1300-400лв за телефон и да му прецакате гаранцията :)
Може да се купи unlocked от ebay.de, .at, .it за някви по-тънки пари, но пак е над 1000лв + НЯМА ДА ИМАТЕ ГАРАНЦИЯ В БГ докъто Нокия България не обяви официално телефона за България - това е от условията за гаранция на сайта на Нокия!
Явно в БГ ще си почакаме ;(
От който и оператор да си вземете телефон той е заключен за него освен АКО изрично не е опоменато, че е unlocked, no sim lock, и тн.
АКО си вземете телефон, заключен за друг оператор и го занесете да го разкодират автоматично си губите гаранционните права - не върви да дадете 1300-400лв за телефон и да му прецакате гаранцията :)
Може да се купи unlocked от ebay.de, .at, .it за някви по-тънки пари, но пак е над 1000лв + НЯМА ДА ИМАТЕ ГАРАНЦИЯ В БГ докъто Нокия България не обяви официално телефона за България - това е от условията за гаранция на сайта на Нокия!
Явно в БГ ще си почакаме ;(
То пък за какво е тоя зор?
Тъкмо ще се затрият тестовите бройки и ще отпаднат всички оплаквания.
Както е с почти всички модели на всички фирми.
А по въпроса с отключването съм АБСОЛЮТНО ПРОТИВ. То е пълно с пишман майстори. И после се започва:
като ми се ъпдейтне телефона ,ми се губи БГ
забива ми
рестартира се и ТН...
Тъкмо ще се затрият тестовите бройки и ще отпаднат всички оплаквания.
Както е с почти всички модели на всички фирми.
А по въпроса с отключването съм АБСОЛЮТНО ПРОТИВ. То е пълно с пишман майстори. И после се започва:
като ми се ъпдейтне телефона ,ми се губи БГ
забива ми
рестартира се и ТН...
Прав си, аз никога не съм използвал услугите на някой \"майстор\" да ми отключва телефон, нещо хич им нямам вяра, а пък да не говорим за скъп телефон :)
А и предполагам че още няма никакво инфо за официалното излизане в бг
В два от операторите ми казаха, че ще излезе през януари.
Някой знае ли кога ще е официалната премиера в България и правил ли някой от собствените на Nokia lumia 920 някакви benchmark тестове , за да се сравни със Samsung и Apple ?
най-вероятно догодина