За тези, които имат проблеми с телефона:
След 3 месеца ползване:
І. Установих следните проблеми, на които намерих и решения:
Проблем: Звука излиза от високоговорителя и от слушалката, въпреки че по време на разговор на екрана пише, че е на слушалка.
Решение: Натисни бутона за високоговорител, после още ведъж за слушалка. ;) Понякога този проблем става след слушане на радио или на песен от картата на високоговорител.
Проблем: Радиото е с доста проблеми, ръчното натискане на джойстика за сменяне на канала, както каза предишният потребител, отива чак до края на каналите, дори да имаш запаметени само 4, като мен.
Решение: Като съм на 4тия канал и искам да ида на 1я, натискам бутона на слушалките. ;) Със джойстика се отива до 30ти, а със този бутон отиваш от последния запаметен направо на 1я.
ІІ. Но все още не мога да намеря решение на тези косури, може би защото няма такова:
Проблем 1. Не ми чете всички мп3-ки. От 250 песни ми чете само 50. (не ми казвайте конвертор, щото 200-та песни дето не ми ги чете са обработвани точно с такъв, а 50те необработвани ми ги чете....)
Проблем 2. Високоговорителя на радиото на макс е слаб, високоговорителя на песните от картата на минимум ми проглушава тъпанчетата.
Проблем 3. Досадно е да сменяш СИМ-картите.
Проблем 4. Контактите ги изписва всички на едно.
Проблем 5. Свикнала съм да работя с Нокии, затова и натискам бутоните бързо; е да, ама не, като ги натисна прекалено бързо, не може да "захапе" и не отчита (бавен процесор)
И още много такива.
ІІІ. Телефона си има още слаби страни - индийско производство, малко функции, пластмасов...
ІV. Но за сметка на това за 60 лв. получаваш здрав (засега де) телефон, със изключително СИЛНО звънене (те Нокиите си имат такива привилегии де, не съм срещала досега Нокия да звъни слабо), със фенерче, със огромен указател и др.
V. Като цяло телефона си заслужава за 60лв., няма какво повече да ти дадат за толкова пари.
Напълно подходящ за стар човек, защото звъни силно, има големи бутони на клавиатурата. Шрифта е едър.
Или другия вариант е да се ползва от човек, който говори много, защото телефона си е създаден за много говорене (издръжлива батерия, голям удобен указател, две СИМ карти, като има режим да се използват и двете едновременно - голямо преимущество, силен звук по време на говорене и т.н.)
Така че, пак казвам - за стар човек или за човек, който говори много по телефон, е удобен, но... ако не отговаряте поне на едно от тези изисквания, не си го вземайте.
Ако вземате телефона за един двата горепосочени типа личности, мога да ви препоръчам и Nokia1616 - здрав, удобен в ръката, метален, също с голям указател, звука е силен колкото на този - почти еднакви са; разликата е обаче, че 1616 е малко по-скъп, но за сметка на това е МЕТАЛЕН, по-здрав, по-издържлив, и е с по-бърз процесор (ползвала съм 1616 2 год и никога не ми е правил такива номера както 101 още от началото).
Дано съм помогнала.
101
Re: Nokia 101
[Quote]Проблем: Звука излиза от високоговорителя и от слушалката, въпреки че по време на разговор на екрана пише, че е на слушалка.
Решение: Натисни бутона за високоговорител, после още ведъж за слушалка. ;) [/Quote]
Имах такъв двусимков телефон, както и C2-00. Това с говорителя наистина ли работи? Аз останах с впечатлението, не че е някакъв софтуерен бъг, а че този телефон, както и 2-00 си [u]нямат[/u] стандартен говорител за разговор и използват този предназначен за високоговорител... Може и да греша, но все си мисля, че няма друго обяснение.
Решение: Натисни бутона за високоговорител, после още ведъж за слушалка. ;) [/Quote]
Имах такъв двусимков телефон, както и C2-00. Това с говорителя наистина ли работи? Аз останах с впечатлението, не че е някакъв софтуерен бъг, а че този телефон, както и 2-00 си [u]нямат[/u] стандартен говорител за разговор и използват този предназначен за високоговорител... Може и да греша, но все си мисля, че няма друго обяснение.
-
- Регистриран: 07 май 2009, 17:55
Вчера си го взех , страхотен е. Лесен за употреба. Търсех телефон с 2 сим карти , само ,че да не е някъв голям и да хаби батерия заради екстрите си. Много съм доволен. ;)
Пич, като си сложиш гърба на телефона към ухото и усетиш, че така се чува по-добре, от колкото обратното, тогава пиши, колко е страхотен телефона :D
п.с. Всъщност, наистина е невероятен...май няма такава простотия на друга марка телефон да слушаш от към гърба му или да запушваш с пръст задния процеп на говорителя, за да може човека, който седи до теб да не чува събеседника ти, какво ти говори :D
п.с. Всъщност, наистина е невероятен...май няма такава простотия на друга марка телефон да слушаш от към гърба му или да запушваш с пръст задния процеп на говорителя, за да може човека, който седи до теб да не чува събеседника ти, какво ти говори :D
и аз го имам и съм доволен от него, но по отношение на батерията е доста слаб. Поне в сравнение с С3322 дето също е с две СИМ карти. Самсунга го зареждам само в неделя :) и то без да е критично важно, а нокиата през 3-4 дни щот иначе умира
Може ли да питам от някой който вече има телефончето от поне 1 месец да си каже впечатленията...в смисъл такъв--->силен ли му е звукът при слушане на музика,някакви луфтове,има ли лаг при разглеждане на менюто когато е сложена карта памет,например аз имам 123 мб карта памет която става за някой друга песничка качена и мисля че от сорта на 9-10 песни телефончето няма да има проблеми да забива и така...ПИТАМ защото мисля да си го взема зареди това че е нисък клас,лекичък е,чува се добре при разговори нищо че е с 1 радиомодул и се чува заедно от слушалката и високоговорителя,има музикален плеър чрез който като отиваш на отдих в планината или в квартала пред блока с гаджето може да се пусне някоя песничка която да повдигне настроението и така,,аз ще го ползвам с 1 сим!!!
Взех такава нокия 101 - втора употреба, за 30 лв. Голямо удобство е в един малък телефон да си носиш двата телефона, като преди често един от двата забравях.
При мен има такъв странен проблем: когато звъни някой който е в телефонния указател изписва само номера, а не името. А на други номера им изписва името.
В други случаи, набирам човек от указателя - тръгва да звъни и изписва само номера (без името). Не мога да хвана някаква зависимост-първоначално мислех че това го прави само на прехвърлените към друг оператор, обаче не само. Как да го оправя проблема.
При мен има такъв странен проблем: когато звъни някой който е в телефонния указател изписва само номера, а не името. А на други номера им изписва името.
В други случаи, набирам човек от указателя - тръгва да звъни и изписва само номера (без името). Не мога да хвана някаква зависимост-първоначално мислех че това го прави само на прехвърлените към друг оператор, обаче не само. Как да го оправя проблема.