701

monnom
Регистриран: 05 дек 2009, 18:21

Re: Nokia 701

Мнение от monnom » 31 дек 2012, 13:57

Купих си го вчера и искам да попитам нещо. Продуктовия код ми е 059H222. Трябва ли да го сменям при положение че си има бг език? И само за езика ли има значение този код?

detector
Регистриран: 07 дек 2008, 20:51

Мнение от detector » 31 дек 2012, 16:38

monnom, като гледам кода не е за нашия регион, така че е добре да го смениш. в унгарските и руските кодове има български. Освен, че можеш да изгубиш езика при ъпдейт, кода оказва влияние и на самите ъпдейти. Аз така и не получих на N8 (английски продуктов код) ъпдейта за подръжка на субтитри и се наложи да го издирвам и инсталирам ръчно. При мен кода не може да се сменя, но при теб може. Програмата NSS ще ти свърши работа. Весело посрещане на новата година!(beer)

monnom
Регистриран: 05 дек 2009, 18:21

Мнение от monnom » 31 дек 2012, 17:36

Здравей, Детектор
И аз ти пожелавам весели празници, а и на всички :)
Имам само още един въпрос: може ли само да се сменя кода без да се флашва фърмуера, и задължително ли се прави хард резет преди това?

detector
Регистриран: 07 дек 2008, 20:51

Мнение от detector » 01 яну 2013, 20:24

Продукт кода го сменяш без да флашваш с програмата NSS. Нищо няма да изгубиш и няма нужда от хард ресет. Ресета е задължителен преди флаш, защото остават остатъци или цели програми, които са инсталирани на вътрешната памет, а тя не се променя при флаш. после става мазало.

Ruderford
Регистриран: 16 яну 2012, 02:07

Мнение от Ruderford » 02 яну 2013, 19:15

Здравей, незнам какво постоянно човъркате в тези телефони...даже и незнам откъде се сменят тези кодове, моя е :059G9P9, а този за езиците е :113.010.1506.04.01, незнам човек, с тези кодове съм го купил нищо не съм бутал с FP2 съм и всичко е бетон барабар с батерията...като си гледам колегите с тез \"I Phon\", \"Experia\", \"Samsung\" и други там шматки дето изкарват едвам по един ден и половина тази Nokia ако я ползваш само като телефон може да те изкара и седмица...което е нещо велико за смарт телефон.....да не говорим че няма нещо, което да го имат тези по горе изброените марки и то на поне двойна цена...ха,ха,ха, виж ако искаш пробвай да сложиш този код който съм ти написал щото с него всичко е О.К.(yes)(beer):)

Потребителски аватар
Диян
Регистриран: 01 фев 2012, 16:44

Мнение от Диян » 15 яну 2013, 12:44

Някъде има ли панели за този телефон?

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Мнение от AVKansazov » 15 яну 2013, 15:48

[Quote]тази Nokia ако я ползваш [u]само като телефон[/u] може да те изкара и седмица...което е нещо велико за [u]смарт телефон[/u]...[/Quote]

Защо ли виждам някакво противоречие в изречението?:|
[Quote]
да не говорим че няма нещо, което да го имат тези по горе изброените марки и то на поне двойна цена...ха,ха,ха[/Quote]

Само един пример - направи си един видеоразговор ама по скайпа ;)
само един...
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

yavdon
Регистриран: 03 яну 2012, 20:38

Мнение от yavdon » 17 яну 2013, 22:39

С новият FP2 не разбрах как се изключва камерата. Не ми се струва нормално да я спирам чрез показване на активните програми чрез средният бутон(между двете слушалки) и след това с Х.
Малко странно решение. Моля ако някой знае друг вариант да го сподели.

Иначе продължавам да съм много доволен от телефона вече 12месеца.
С тези екстри и цена Нокия 701 продължава да е най-оптималният телефон на пазара. Да няма видео Скайп, не защото не може да го поддържа, а защото от Скайп все още не са се разбрали с Нокия.
Много от прехвалените супер телефони на НТС и SONY не са и чували за \"трансмитер\" .
Справянето им с навигацията специално за българските карти е истинско преживяване. Има още много приложения и функции които не са помислени и не облекчават ползването им.
Да имат страхотен интерфейс, изглед, екран, последно поколение четириядрени процесори, които обаче в нашите условия няма как да натовариш и използваш. Като добавим и факта че не издържат 24часа до следващото зареждане на батерията, и тези \"супер бързи технологични смарт телефони\" струват колкото една пет местна кола на старо можете сами да си направите изводите :)
Има и още нещо за телефоните на Нокия. Това са телефони правени така че да издържат на удари, изтървания и т.н. Вече трети път го изтървам жестоко с разделяне на три части: капака, батерията и телефона :), с разтреперени ръце го сглобявам и пак нищо му няма. Не ми се мисли какво щеше да стане със Смарт телефон от високият клас на другите марки.

Потребителски аватар
Диян
Регистриран: 01 фев 2012, 16:44

Мнение от Диян » 18 яну 2013, 00:13

Наистина няма бутон за спиране на камерата,аз я спирам от червената слушалка

paka7a
Регистриран: 01 фев 2013, 17:49

Мнение от paka7a » 01 фев 2013, 17:55

Здравейте имам телефона от няколко дни и искам да попитам мога ли да свалям торенти директно от телефоа и ако е възможно с коя програма , ако може линк ;)

Отговори