X1-01

caesar13bg
Регистриран: 06 фев 2007, 14:01

Re: Nokia X1-01

Мнение от caesar13bg » 11 ное 2012, 10:30

Писах през август за този телефон и искам да допълня: вече три месеца е с мен и нямам забележки. Към него съм включвал какви ли не слушалки-от най-обикновени Сони за 10лв,Панасоник за 15лв,до по-скъпички за по 175кинта-всички купувани от Технополис-нямал съм проблеми,музиката се чува перфектно и няма нужда от никакви преходници или фокуси с жици,поялници и прочие технически \"магии\".В нас имам и звукова система LOGITECH 5+1 със субуфер, която по принцип е за компютъра ми,но съм включвал нейния жак в телефона и също е работил без грешка-както МР3 плейъра,така и радиото на телефона.Наскоро си купих и Нокиа 101-менюто и функциите й са АБСОЛЮТНО ИДЕНТИЧНИ с тези на Нокиа Х1-01,предимството й е значително по-малкият размер , по удобната (според мен) клавиатура и по-ниската цена спрямо Х1-01.Недостатък на 101 спрямо Нокиа Х1-01 е значително по-малкото време за разговори или слушане на музика,но така или иначе Нокиа 101 с яко слушане на музика и говорене издържа поне 36 часа и не е проблем човек да си я зареди,когато се прибере в къщи,нали?Лично аз рядко отсъствам от дома си повече от 24 часа (не ми се налага да летя до Марс или Луната), и затова мен ме удовлетворяват и 36 часа живот на батерийката-това за батерията на 101,а батерията на Х1-01,както писах в по-горния си пост е чудовищна-държи поне седмица със здраво ръчкане на телефона. В заключение: горещо препоръчвам и двата телефона,те са издръжливи \"работни кончета\",няма да подведат собственика си и се справят повече от отлично с най-важната за телефон функция-провеждане на ТЕЛЕФОННИ РАЗГОВОРИ навсякъде,без загуба на сигнал,с перфектно качество на чуваемост. Препоръчвам ви и двата телефона,а кой ще изберете е въпрос на личен вкус... (yes) ;)

LBG
Регистриран: 08 окт 2009, 13:59

Мнение от LBG » 11 ное 2012, 18:40

А да те питам нещо за 101 - при него да си забелязал когато говориш, че се чува, дори да обърнеш телефона с дисплея навън? В смисъл, че използва един говорител за звънене и разговори? При Нокия 100 е така, което е много неудобно първо защото около теб всички чуват какво говориш и второ, че не се чува ясно. Същото е и при Нокия 1616 и при 1661 и при C1-01.
Можеш ли да провериш дали е така и при 101 или там е с два говорителя, което лично ме съмнява.
По темата за X1-01 - единственото, което мога да отчета като минус е, че е много лъскав и целият става на пръсти, което е адски дразнещо. Искам телефон с 2 карти, но заради факта с покритието не съм взел X1-01. 101 ми харесва, но мисля, че ще е като Нокия 100 с един говорител, което е немислимо и много глупаво.
Остава да търся вариант със Самсунг 1202, но и там не знам как стои въпросът с говорителите. Може и там да е пестено.

caesar13bg
Регистриран: 06 фев 2007, 14:01

Мнение от caesar13bg » 11 ное 2012, 21:42

Х1-01 е с два отделни говорителя-един за слушане на опонента при телефонен разговор,а другият,по-мощен говорител е отзад и се ползва в режим \"хендс фри\" или за слушане на музика без слушалки или когато телефона звъни,при това телефонът звъни така силно,че се чува на 50-100метра. да,недостатък е,че е лъскав на вид и това оставя често мазни следи по гладката пластмаса,за разлика от 101,при която този недостатък го няма. 101 си има също малко говорителче отзад (намира се вдясно под задния капак),но то не е така мощно,както при Х1-01,но това съвсем не пречи позвъняванията или музиката да се чуват добре.не съм забелязал околните да чуват какво ми говори по телефона отсрещната страна...е,ако отсрещната страна е някоя истерична жена и крещи,то тогава естествено,че ще я чуват и околните,но това си важи и за почти всички телефони... :D

sports_man
Регистриран: 15 окт 2007, 11:19

Мнение от sports_man » 11 ное 2012, 22:34

101 е с 1 говорител който играе роля на слушалка и на високоговорител(no)

sungur87
Регистриран: 10 май 2010, 15:41

Мнение от sungur87 » 05 яну 2013, 12:19

От година и 4 мес, го ползвам м-телската карта много често губи обхват независимо къде е,на 1ва или на 2ра позиция,Племенницата ми има същия телефон и същия проблем с м-телската карта,Като звъни показва на коя карта те търсят,Като набираш избираш от коя карта да звъниш,

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 07 яну 2013, 18:50

[Quote]101 си има също малко говорителче отзад (намира се вдясно под задния капак),но то не е така мощно,както при Х1-01,но това съвсем не пречи позвъняванията или музиката да се чуват добре.не съм забелязал околните да чуват какво ми говори по телефона отсрещната страна...е,ако отсрещната страна е някоя истерична жена и крещи,то тогава естествено,че ще я чуват и околните,но това си важи и за почти всички телефони... :D [/Quote]

Позволи ми да НЕ СЕ съглася с написаното! Или не си достатъчно наблюдателен или имаш някакъв друг телефон, но със сигурност това не е Nokia 101!
Имал съм вече два такива и проблема не е само при тях. Като цяло 101 и 100, че и C2-00 (който също съм имал) е с описаният проблем! При разговор, дори при намалена сила на звука - всичко околни чуват твоя събеседник ясно и силно, т.е. няма личен разговор и тайни, че дори може да се каже, че чуват по-добре от теб, тъй като не са залепили телефона с обърнат говорител до ухото си. Виж ако си се возил в претъпкан автобус и не си обърнал внимание заради заобикалящия шум е друг въпрос, но не съветвам никой да закупува някой от изброените по-горе модели.... или поне тези, които не искат всички заобикалящи да подслушват, че било и несъзнателно личните им разговори!
[B]При Х1-01 подобен проблем НЯМА![/B]

ПП: Въпроса с кабелите явно касае слушалйките (hands-free) от Самсунг, такива каквито аз притежавам. Безкрайно се радвам да науча, че с други слушалки всичко е наред, въпреки, че вече му бях намерил цаката, както бях писал. Скоро ще взема някакви евтинджоси от Технополис и ще тествам ;) Инфото беше полезно! (yes)

swordfishbul
Регистриран: 14 авг 2005, 16:12

Мнение от swordfishbul » 10 яну 2013, 15:49

Скоро го купих през сайта, но имаше два много неочаквани недостатъка, специално за целите за които го взимам, въпреки предварителното ми проучване относно характеристиките на апарата:
1. За контактите не може да се задава персонална мелодия и снимка от microSD картата!!!
Недопустимо е за модел 2011г. липсата на такава елементарна опция, па макар и за телефон от нисък клас!
2. В менюто липсва "галерия", въпреки че при доста ровене в нета някъде прочетох, че поддържа JPG формат за изображения, но явно не е вярно.
Два други по-малки проблема са, че:
3. В комплекта, който получих зарядното беше за друг стандарт и с прехдник, и се получава един голям тукмак за зареждане - супер кофти ... ще се наложи да се ползва друго зарядно от нокия.
4. Няма ръководство на български език.
... и още нещо: като влюча слушалките ми изписва "Аксероарът не се поддържа"
Моля, ако някой смята, че греша за проблема от т.1 да ми пише - иначе връщам телефона!

afficionado
Регистриран: 04 окт 2010, 18:15

Мнение от afficionado » 10 яну 2013, 16:03

Скоро отговарях на подобен въпрос, не си спомням вече за какъв телефон от ниския клас на нокия беше, но ще ти напиша и на теб. Мелодия можеш да прикачиш на група, не на отделно име, така че създай си групи и групички и вероятно ще можеш да им прикачиш мелодия. Хайде, пък ти напиши става или не, поне:)

swordfishbul
Регистриран: 14 авг 2005, 16:12

Мнение от swordfishbul » 11 яну 2013, 13:00

не можах да се справя с това с групите

Отговори