Lumia 1020

todortk
Регистриран: 16 май 2007, 12:15

Re: Nokia Lumia 1020

Мнение от todortk » 21 авг 2013, 11:25

Няма как да се осъвремени Симбиан.
Всичко е реклама и маниащина в момента.
Един потребител ползва активно не повече от 20 приложения. Геймърите може и до 40. Обаче операционните системи си го мерят по това коя колко приложения има в магазина си. В това отношение Симбиан твърде изостана, а Нокия през годините даваше твърде разнопосочни сигнали за бъдещето на Симбиан и разработчиците едва ли биха тръгнали тепърва да правят нещо за нея.
Това означава, че Симбиан е извън играта.
АйОС се ползва само от Епъл
Андроид се е наложила като ОС за смартфони.
Майкрософт имат парите да рекламират и наложат Уиндоус.
В момента Нокия се опитват да издрапат и парите от Майкрософт са им крайно необходими.

Колкото до самия телефон
Колегите от форума търсят иновативност. Но какво означава това?
За колко нови технологии сте чували подходящи за телефон?
Новостите които могат да предложат телефоните в момента са предимно леки подобрения при някои елементи :
По-добър дисплей, който харчи по-малко ток
По-добра камера
По-добра батерия (по-компактна, с повече заряд, по-бързо зареждане)
По-добър процесор (ако сложат интел съвмистими процесори ще ги призная, по-бърз, с по-ниска консумация)
Повече памет
По-добра свързаност(Wireless, USB, и т.н.)

Новите телефони наблягат на една или две характеристики. Много рядко има телефон, който да предложи нещо уникално.
Новите версии на операционните системи не предлагат нещо принципно ново, само тук таме някое подобрение, така че изобщо не влизат в сметката.

Нещата които бих искал да видя лично аз в телефон :
проектор или стандартна връзка с монитор/телевизор (едно време нокия имаха такова нещо, а и някои други производители)
Интелски процесор или емулатор на такъв.
USB Host - да може да се връзват USB устройства към телефона (дискове и флашки, принтери скенери и т.н.). Това в някакъв вариант съм го виждал за единичен телефон.

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Мнение от AVKansazov » 21 авг 2013, 12:23

Не знам спал ли си в последните години какво ли?
[Quote]Нещата които бих искал да видя лично аз в телефон :
проектор или стандартна връзка с монитор/телевизор (едно време нокия имаха такова нещо, а и някои други производители)[/Quote]
За проектора - Самсунга експериментираха с галакси бийм, нещо не се получи много популярност.
А за връзката виж какво е MHL.
[Quote]USB Host - да може да се връзват USB устройства към телефона (дискове и флашки, принтери скенери и т.н.). Това в някакъв вариант съм го виждал за единичен телефон.[/Quote]
Единичен?!! Знаеш ли колко телефона и таблета има вече с OTG? Поинтересувай се и за това какво е!
Бих казал че трябва повече да почетеш преди да се изказваш тук!Целия ти пост е доста неподготвени лични разсъждения.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

berry1
Регистриран: 29 яну 2013, 12:17

Мнение от berry1 » 21 авг 2013, 17:20

Пичове дайте акъл,че от вчера се боря с качването на снимки.
В момента най глупавото нещо е ,че няма начин да си кача снимките на пълна резолюция на компа.
Zune официално не разпознава Нокиа 1020.Голяма глупост от Майкрософт.
Има приложение за компа -windows phone app,което става са синхронизации и прехвърляне на снимки,но като я отворя ми показва снимките на Нокията като -2 мгб,не като 12 мгб колкото всъщност са.Дефакто ми ги качва на компа като снимки от 5 мгп камера,което няма смисъл.
В скайдрайв ако ги кача,пак така ,качва ги до 2 мгб,в другите облаци също.Единствения вариант е да си ги гледаш на телефона.Може би аз не знам как точно да се случат нещата.Четох е нета доста и не намирам решение.АТТ оператора имали собствен облак,който ги качвал на пълна резолюция ама в случея не ме грее.
Някой ако има идея да каже,че да пробвам.
Поздрави.

dhcp
Регистриран: 20 авг 2013, 20:47

Мнение от dhcp » 21 авг 2013, 18:01

todortk Ти нещо си спал, но си спал на течение :D Всичко де го изброи го има внедрявано в телефони, та даже масово :D Има телефони с интелски процесори! Можеш да си вържеш флашка примерно! Има телефони и с проектор! И сега чуй, чуй... Има телефон и със скенер за пръстови отпечатъци/сега ще си кажеш УАААААУУУУ/ :D Даже има и водоустойчиви телефони и то някои с лазерче даже :D:D:D

todortk
Регистриран: 16 май 2007, 12:15

Мнение от todortk » 23 авг 2013, 16:10

Не казвам, че няма.
Има ги повечето такива неща.
Ама ако телефона има проектор, камерата му ще е кофти. Или пък няма да има TV-out или батерията му ще издържа половин ден.
Аз съм написал в мнението ми, че съм виждал повечето неща тук там направени.
Но не съм ги виждал събрани заедно и с добро качество.
Колко телефона има с интелски процесори? И колко от тях имат свестни камера, GPS и батерия? Изобщо не говорим за глезотийки като проектор примерно.
А като каза за водоустойчивите телефони поглеждал ли си им другите характеристики? Обикновенно този тип телефони си изглеждат като дялан камък с дисплей.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 23 авг 2013, 22:09

[Quote]А като каза за водоустойчивите телефони поглеждал ли си им другите характеристики? Обикновенно този тип телефони си изглеждат като дялан камък с дисплей.[/Quote]

:D:D:D
Sony Xperia Z е пример за водоустойчив смартфон, който слага в малкото си джобче тая Нокийка, като започнеш от ОС, изработка, тегло, работна площ, рамка и дизайн..:)Със сигурност няма проблем за качване на каквито и да е файлове, трябва ти само кабелче!:D Няма и ограниченията на iOS и ВинБоз..:D
Samsung GALAXY S22 Ultra

geleto_
Регистриран: 02 ное 2004, 08:06

Мнение от geleto_ » 23 авг 2013, 22:51

Нали сме говорили:
никой няма сметка да направи идеалния телефон.
Просто тогава всички ще си го купят.
Голяма тъпня:D

koleda
Регистриран: 21 авг 2009, 16:57

Мнение от koleda » 25 авг 2013, 01:09

Колега [B]berry1[/B],
Би ли споделил как се държи батерията при нормална употреба.Нещо не мога да намеря отзиви в нета по въпроса.Справи ли се с качавнето на снимки

geleto_
Регистриран: 02 ное 2004, 08:06

Мнение от geleto_ » 25 авг 2013, 20:57

Някой няма ли инфо .
Дали ще я пуска някой оператор?

vanci1990
Регистриран: 28 авг 2012, 15:04

Мнение от vanci1990 » 25 авг 2013, 22:30

понеже забелязвам че никой не отговаря на въпросите ти ... Та дано ти помогна .
Това приложение би трябвало да го имаш в телефона но ако го нямаш http://www.windowsphone.com/bg-bg/store/app/nokia-care/ccfdca81-e2fe-44bd-8957-d0c55c636933 , в него има често задавани въпроси и има отговор на това което търсиш .
В облака не можеш да качваш и даже никъде не можеш да качваш снимки с пълна резолюция от телефона си . Можеш да разглеждаш снимките с пълна резолюция само в приложението на камерата и можеш да ги качваш с пълната им резолюция на компютър и оттам където искаш .
Дано съм ти помогнал .

Отговори