Lumia 925

agb
Регистриран: 17 юни 2004, 17:58

Re: Nokia Lumia 925

Мнение от agb » 13 ное 2013, 11:13

Ползвам телефона от 1 месец и мога да кажа че съм много доволен. Има страхотен звук, чувам отлично в слушалката и на говорител, отсреща също ме чуват отлично. Като за телефон - мисля че това е основната функция и е много важно. Недостатък е че говорителят е отзад, а не както на 920 отдолу, и като го сложиш да легне по гръб и се заглушава. Но това е бял кахър и го реших с подходящото калъфче, което има подпора за да стой телефона на равна повърхност под наклон за да е удобно за гледане. Има еквлайзер за настройка на звука когато имаш включени слушалки, така че може да се насладиш на наистина добро качество. Има и някаква функция Dolby, но тя явно иска специални слушалки, защото с моите не се включва.
От екрана съм меко казано впечатлен. На слънце цветовата схема се променя и става по-светла и се вижда перфектно. Черното си е истинско черно... нямам забележки. Реагира невероятно леко и бързо, и наистина може да се ползва чудесно с ръкавици - аз малко не вярвах на рекламата. Събуждането с двойно почукване съшо е много удобно, въпреки че в настройката за включването му изрично е написано, че скъсява живота на батерията.
Относно батерията - има какво да се желае. Принципно може да те изкара един ден без проблеми, ако не ровивичкаш много. На стендбай почти не харчи ток. През нощта като не го ползвам с пуснат скайп, пуш нотификации и тям подобни за 8 часа пада с 5-6 процента. Но като го ползваш не е така. По време на разговор когато е на ухото ти няма проблем - също е икономичен. Но... работи ли екрана - направо може да гледаш как намалява чертичката на батерията. Един час видеоразговор през скайпа и батерията е на 50%. Но това като цяло е положението с всички смартфони, така че не е болка за умиране. Все пак би се радвал ако беше с 2-300 ma по-голяма батерия.
Камерата е наистина добра - пробвах снимка през нощта в тъмна стая - доволен съм. Светкавицата е мощна и снимката си става прекрасна като за телефон. На открито също са добре, но да си кажа честно аз не търся в един телефон кой знае какво качество на снимките и не съм си играл да тествам и да сравнявам. Ако ще търсиш супер снимки - 1020. А моя съвет е Canon EOS - същите пари и по-добро качество.
За операционната система няма да говоря - за плюсовете и минусите на WP8 е писано доста. Мога да кажа само че чакам с нетърпение GDR3 да го пуснат от Нокия, но за съжаление те се бавят по 2 месеца след пускането от МС, както и за предните ъпдейти и ще излезе към края на декември сигурно. Малко ще разчупи вин-а, но всъщност надеждите ми се към 8.1 в началото на следващата година.

Ако имаш конкретни въпроси - питай. Ще се постарая да отговоря.

l_zdravkov
Регистриран: 23 окт 2012, 09:09

Мнение от l_zdravkov » 13 ное 2013, 12:08

Аз имам следните въпроси към тебе, като реален ползвател на Nokia 925:
1. Колко изкарва батерията между 2-е зареждания, при нормална експлоатация;
2. При вградена памет от 16 ГБ, колко място ти остава за файлове?

agb

Мнение от agb » 13 ное 2013, 19:22

Относно батерията - много зависи от ползването. Както вече казах, на стенбай почти не харчи ток и сигурно може да изкара 3-4 дни. Очарован съм че скайпа изобщо не яде батерията. Ако го ползваш само като слушалка и не ровиш много-много, може и да те изкара 2 дни. При средено натоварено ползване би трябвало да те изкара от сутринта до вечерта. При много натоварено ползване - половин ден най много. Дадох и пример: 1 час видео разговор през скайп и батерията е на 50%. Затова пък навигацията си работи и при заключен екран и е сравнително икономична откъм ток. Един ден го пробвах с колелото - 2 часа музика, 1 час навигация и 1 час разговори, без ровене в нета и вечерта още не се беше включил energy saver-а.

Като го извадих от кутията и сложих наличните актуализации и свалих програмите които ми трябват, останаха около 11 гб.

propov
Регистриран: 13 яну 2007, 17:35

Мнение от propov » 13 ное 2013, 19:43

Какъв телефон си ползвал преди това?Питам за да разбера имаш ли някаква база за сравнение за живота на батерията и нощните снимки.Тоест да сравниш с нещо познато.Щото аз съм ползвал Лумия 800 и колкото и чудно да звучи,сякаш прави по-добри нощни снимки от 920 на един колега.А нали като харуерен модул 925 е същата камера като 920 с някой подобрения тук - там.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 23 ное 2013, 15:30

Дойде време да поработя и с ВинБоз. Кажете ми заслужава ли си повече 925 от 900? Разликата между двата е 150лв. Ще пусна един лизинг реших за една от двете, но вие ми кажете коя си заслужава повече, и дали въобще има някаква осезаема разлика. По - скоро клоня към 925 (на визия ми харесва повече).:)
Samsung GALAXY S22 Ultra

afficionado
Регистриран: 04 окт 2010, 18:15

Мнение от afficionado » 23 ное 2013, 17:42

925 е по-добра в много отношения - батерия, тегло, памет, процесор и най -вече разделителна способност на екрана. Нима ще си купиш телефон днес с 480х800?

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 23 ное 2013, 19:17

Офффф, извинявам се, обърках модела... Не 900 а 920 сравнявам с 925.:)
Samsung GALAXY S22 Ultra

agb

Мнение от agb » 23 ное 2013, 20:47

Разликите между двата модела, доколкото аз знам, са 3:
1. Дисплея - на 925 е определено по-добър. AMOLED е по-нова и по-добра технология. По този въпрос спор няма. Не че и двата няма да ти вършат работа, но все пак...
2. Камерата - на 925 е уж една идея по-добра с многослойни филтри и не знам какво беше още, но според мен едва ли ще забележиш разликата. А и като съм сравнявал снимков материал от двете не съм сигурен кое ми харесва повече.
3. Батерията - 925 няма вградено безжично зареждане. За сметка на това е по-тънък и лек. Ако му сложиш външния панел за безжично зареждане става толкова дебел и тежък, колкото 920, само че доста по-грозен (лично мнение). Така че си избери кое е по-важно за теб - безжичното зареждане или размера и теглото.

В крайна сметка според мен единственото, заради което си заслужава да вземеш 925 е по-добрия дисплей. Съществен момент е, че освен по-добрата видимост има и по-ниска консумация на енергия. Не много, но все пак ти помага за 5-8% по-дълъг живот на батерията. Щях да пропусна вградената памет - освен ако не си вземеш модел за американския Verizon, 925 ще е 16 ГБ памет, докато 920 си е с 32.

Изборът е твой.

geornnn
Регистриран: 28 юни 2011, 13:36

Мнение от geornnn » 23 ное 2013, 21:27

Камерата на 925 е първата с 6 елемента, някъде гледах и снимки, които са малко по-добри от 920, освен това тя е и с по добри снимки на тъмно от 920. За мен си остава най голямото предимство това, че въпреки по малкото вградена памет 925 е по компактен и удобен.
Ето ги и един до друг

http://www.youtube.com/watch?v=dHOXuByYsJI

PINDEL
Регистриран: 05 дек 2008, 19:19

Мнение от PINDEL » 19 дек 2013, 13:28

Здравейте всички,

Имам един въпрос, не ме разбирайте погрешно.

Според вас, какво би ме отказало да си купя този телефон? Наистина бих искал да си го взема, но ще е хубаво да знам недостатъците му предварително. :)

Благодаря!

Отговори