XL
Re: Nokia XL
[Quote]За мое голямо съжаление не става така/това ме посъветва и Стефан/.[/Quote]
Хмммм интересно... Всъщност това да закачаш снимки и мелодии за звънене не е свързано с операционната система (поне не и пряко, както навремето платформите S40, S60 на Нокиа), а е свързано с конкретното приложение, което използваш за достъп до контактите. Явно, щом не можеш да го направиш, това означава, че самия Dialer (приложението) не поддържа тази функция (съмнявам се да е така и по - скоро мисля, че не си му хванал цаката, но кой знае...). Та във връзка с гореизброените неща бих те посъветвал да си изтеглиш аналогично приложение и да го инсталираш на телефона си. Мисля, че твоя модел няма пряк достъп до Google магазина и ако е така и изпитваш трудности с намирането на apk файла, мога да ти помогна и да ти изпратя линк от където да си го свалиш. Не, че ако напишеш в търсачката на Google няма да ти излязат безброй възможности де :)
Хмммм интересно... Всъщност това да закачаш снимки и мелодии за звънене не е свързано с операционната система (поне не и пряко, както навремето платформите S40, S60 на Нокиа), а е свързано с конкретното приложение, което използваш за достъп до контактите. Явно, щом не можеш да го направиш, това означава, че самия Dialer (приложението) не поддържа тази функция (съмнявам се да е така и по - скоро мисля, че не си му хванал цаката, но кой знае...). Та във връзка с гореизброените неща бих те посъветвал да си изтеглиш аналогично приложение и да го инсталираш на телефона си. Мисля, че твоя модел няма пряк достъп до Google магазина и ако е така и изпитваш трудности с намирането на apk файла, мога да ти помогна и да ти изпратя линк от където да си го свалиш. Не, че ако напишеш в търсачката на Google няма да ти излязат безброй възможности де :)
Ми тук някъде четох, че МС ще спират развитието по Х платформ .... и смята да унифицира досегашнте Х платворм с уин 8.1 Но не разбрах това ще важи само на новата Х2 платформ.... или ще бъде валидно и за първите Х платформ - нокиа Х, Х+ и ХЛ
Явно и самите те ( от МС ) не са решили все още.
Явно и самите те ( от МС ) не са решили все още.
Колеги има ли такава програма , екранна защита както при Нокия 808 , информацията и часовника постоянно да си седят на екрана ,,, а не само 15 мин. както е вградено ... (whistle)
Nokia 808 е с AMOLED екран, а Nokia XL е с LCD екран. При AMOLED черният цвят означава, че на практика пикселите са изключени и не консумират никаква енергия. Тоест, от цялата анимация с часовника, само белите пиксели работят. При LCD обаче, няма как да се изключат определени пиксели и целият екран си работи през цялото време и консумира електроенергия от батерията. Ако при 808 този Screensaver не консумира особено голямо количество от батерията, ако се направи подобен за XL ще източва батерията за няколко часа и апарата ще стане практически неизползваем. Представяш ли си, само заради някакъв часовник, който през повечето време дори не гледаш, да трябва да си зареждаш телефона по 2 - 3 пъти на ден :)
Този слух за замяната на Android с Windows Phone е отдавна и след като поддръжката на всички останали ОС е в процес на застой в Нокия- Майкрософт Мобайл , та е напълно възможно и реално .
(yes) Дано! Много бих се радвал ако и двете ми андроидчета Х и ХЛ се превърнат в лумии (woo)(woo)(woo)(yes)(beer)
Здравей,Стефан.Днес видях,че си ми отговорил за което благодаря!Тлф ми има пряк досъп до Google магазина,но не знам кое е най точното приложение което да изтегля./не съм много на \"ти\" с тази материя/Освен това не ми е ясно как например да направя така,че да мога да отварям съдържанието на карта памет?
-
- Регистриран: 22 окт 2013, 12:18
Копира ли си контактите от сим в телефона и там може би ще имаш възможност да присвояваш конкретна мелодия.
За картата памет щом имаш достъп до гугъл стор сложи си файлов мениджър. Примерно този.
http://play.google.com/store/apps/details?id=com.estrongs.android.pop
А снимки от карта памет трябва да ти се появяват при другите снимки когато разглеждаш. Музиката при музиката трябва да ти се появяват и тези от картата памет
За картата памет щом имаш достъп до гугъл стор сложи си файлов мениджър. Примерно този.
http://play.google.com/store/apps/details?id=com.estrongs.android.pop
А снимки от карта памет трябва да ти се появяват при другите снимки когато разглеждаш. Музиката при музиката трябва да ти се появяват и тези от картата памет
Здравейте!Аз продължавам да питам.Още при задаване на въпроса за присвояване на мелодия на отделен контакт някой ме посъветва да прехвърля контактите в паметта на тлф както и направих и ето какво се получи:когато отворя контакт се показват следните възможни опции една от които е\"мелодия:задаване\".При отваряне на опцията се показва :стандартна мелодия /тази с която звъни тлф/и надолу се показват мелодии които са в паметта на тлф,а не тези които са на картата памет.При присвояване на стандартната мелодия на даден контакт той започва да звъни така,но при промяна на мелодията старата не се запазва за контакта.Проблемът ми е как да стигна до мелодиите от картата памет за да мога да ги присвоявам на даден контакт/те се \"отварят\"когато се отвори папка\" музика\" и така мога да ги прослушвам,но не и да ги ползвам/В папка музика няма опция\"изполавай като..\"/така беше в по\"обикновените\"модели на Нокиа които ползвах преди.
-
- Регистриран: 22 окт 2013, 12:18
Щом не става по друг начин копирай си тези мелодии които ще ползваш от картата памет в паметта на гсм
и щом твърдиш ще ти се показват при избор на мелодия когато са в телефона .
[Quote]когато отворя контакт се показват следните възможни опции една от които е"мелодия:задаване".При отваряне на опцията се показва :стандартна мелодия /тази с която звъни тлф/и надолу се показват мелодии които са в паметта на тлф[/Quote]
Щом не става по друг начин .
и щом твърдиш ще ти се показват при избор на мелодия когато са в телефона .
[Quote]когато отворя контакт се показват следните възможни опции една от които е"мелодия:задаване".При отваряне на опцията се показва :стандартна мелодия /тази с която звъни тлф/и надолу се показват мелодии които са в паметта на тлф[/Quote]
Щом не става по друг начин .