Какво мислите за Nokia?

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Re: Какво мислите за Nokia?

Мнение от chilko » 02 апр 2009, 23:20

последното, което ме интересува е някакво анономно мнение. радвам се че постигна целта си и съжалявам, че единственото, което ти остава са личните нападки. наистина жалко

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Мнение от buttman » 02 апр 2009, 23:25

Камерата на Омниата също не е цвете.Нещо не е наред с автофокуса.Но корпусът наистина е много добър.

jamesjames
Регистриран: 04 дек 2008, 16:17

Мнение от jamesjames » 02 апр 2009, 23:33

Не съм аз този, който започва личните нападки. Никога не го правя, защото е доста... селско. Въобще не е моя тип общуване. Мама и тати са ме научили как да се държа сред хората. НО, когато някой ме провокира нямам намерение да му остана длъжен. А изказвания от рода на
''все пак изглежда, че има още много какво да прочетеш преди да се впускаш в такива теми. google е твой приятел.''
не са нищо друго освен чиста проба лична обида. Въобще не съм аз този, който се отклони от темата, за да правя персонални нападки. Явно chilko прецени, че няма как да защити голите си тези и реши да премине на друго ниво.
А дали злепоставям себе си си е мой проблем. Предпочитам да се ''злепоставя'', отколкото да остана ''длъжен'' на подобни изказвания. Така или иначе съм на мнение, че далеч повече се злепоставя този, който е започнал подобен тип отношение, а в конкретния случай, не съм аз.
Още повече смятам, че когато знанията на един човек са доста ограничени няма никакво право да дава подобни характеристики на тази ''все пак изглежда, че има още много какво да прочетеш преди да се впускаш в такива теми. google е твой приятел.'' Нека да научи първо себе си, пък после да го изисква от другите :) Всичко, което цитирах беше не с цел злепоставяне, а просто, за да докажа, че той самият има доста по-голяма нужда да рови из Google от мен. Пък и когато един човек е некомпетентен в работата си, по-добре е да не се прави на авторитет.

И съвсем накрая в заключение на офф топика. Дори да си невероятно луд заклет фен на дадена марка, нямаш никакво право да демонстрираш по очевадни начини пристрастието си, заблуждавайки по този начин всички, с които общуваш. Никой професионалист няма право да демонстрира по такъв начин субективност. И никой работодател не би го задържал на работа, дори да е фен на същата марка. Трябва в работата да има известна доза професионализъм, която изключва пристрастието и налага понякога човек да се примирява с фактите. Нямам нищо против на близките си, семейство, приятели и т.н. да говори, че 3310 е по-добра от Idou, но когато се заблуждават маса хора, които разчитат на обективен съвет, става малко нагло.

jamesjames

Мнение от jamesjames » 02 апр 2009, 23:37

Жалко е, че ти започна с личните нападки, а трагичното е, че твоите, за разлика от моите, не бяха аргументирани.
Тъй като сам за себе си знаеш, че съм прав, ти се извинявам за нещата, които трябваше да кажа. Но се постарай да се научиш да общуваш с хората и не ги нападай, когато няма как да защитиш тезата си.

no_face
Регистриран: 05 мар 2009, 18:12

Мнение от no_face » 02 апр 2009, 23:43

от личен опит ли го знаеш това с автофокуса или?

jamesjames

Мнение от jamesjames » 02 апр 2009, 23:48

Да, той има Omnia от доста време. Аз обаче не съм имал никакви проблеми с камерата. С първия ROM, с който ми донеса телефона беше потресаващо зле, но след един сериозен ъпдейт на софтуера й се държи доста добре. И автофокусът си ми работи нормално.
Ако на satman го прави с различни ROM-ове, може би е от бройката. Ако не - от софтуера е.

PS @satman, аз ли греша, или това изказване
''все пак изглежда, че има още много какво да прочетеш преди да се впускаш в такива теми. google е твой приятел.'' не е кой знае каква проява на толерантност, пък и ако не е желание за доказване на превъзходство, не знам какво е. Още по-интересно, че с нищо не съм го провокирал. Както и да е де. Мисля че се изяснихме.

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 02 апр 2009, 23:53

Добре де chilko , какъв софтуер и услуги предлага Нокиа , за да се каже , че това им е предимството?
Според мен само Епъл продават хардуера заради софтуера си . Визирайки самата ОС , интерфейс и приложенията .
С кое от тези неща може да ни привлече Нокиа?
Дали ако айфона беше със Симбиан , щеше да има и 1/10 от продажбите?

В момента всеки прави магазин за приложения и ще предлага различни интернет услуги . И ми е интересно с какво мислиш ,че Нокиа ще изпревари останалите ?

jamesjames

Мнение от jamesjames » 02 апр 2009, 23:59

Те продават iPhone, заради софтуера, ама софтуера (и интерфейса) е толкова успешен, именно защото хардуера е стабилен. При Nokia не е.
Двете неща са абсолютно свързани. За да се продава чрез софтуер, е необходим безупречен хардуер, който да се справя безпроблемно със софтуера и интерфейса.
Пък и никой, нито Samsung, нито Nokia, нито Palm, могат да настигнат Apple. Не и след такава преднина.

brrrrrr
Регистриран: 02 апр 2007, 23:22

Мнение от brrrrrr » 03 апр 2009, 00:04

Ша ма изфиняваш шефе ама 1-во е софтуера и после хардуера от край време така стоят нещата. Относно темата еми все пак Нокиа изкарват най-много лев няма как да бъдат отписани. После самите те винаги са имали оригинални идеи. Абе като цяло добри фенери...

jamesjames

Мнение от jamesjames » 03 апр 2009, 00:15

А софтуера как ше го подкараш без хардуер?
Фенера как ше свети без батерия?

Отговори