Покупка на Е52, Е55, Е72 или Е75
Re: Покупка на Е52, Е55, Е72 или Е75
За какви стари процесори говорим. И на Е71 и на Е52 процесорите са еднакви. Единия просто работи на по-висока честота. Това за мен няма никакво значение. Едва ли ще можеш да забележиш разлика в скоростта на работа м/у двата. Аз лично не откривам. За мен Е52, Е55, Е71, Е72, дори и Е51 са едни и същи телефони с различна визия. Всичко зависи ти какво харесваш и от какъв телефон имаш нужда.
Аз пък твърдя точно обратното за бързината- Е52 работи светкавично, почти като едновремешните телефони с монохромен дисплей. Няма НИКАКВО забавяне при влизане в указател, менюта, отваряне на приложения и т.н. При почти всички смартфони има някаква така да я нарека "плавност" при отваряне, тук няма такова нещо- натискаш бутона и си на следващия екран. Играл съм си с доста бройки, като наблюденията ми над два апарата са доста подробни. Единия е на жена ми, другия на колегата ми и извън нормалното им ползване с тях се занимавам аз. Едва ли са от някаква космическа серия, единия е купуван от Глобул, другия от Техномаркет и то в различни градове. Със сигурност са доста по-бързи от моя Е72, а той е с една идея по-бърз от Е71.
Въпреки това подкрепям мненията че Е71 е по-добър вариант от Е52.
Въпреки това подкрепям мненията че Е71 е по-добър вариант от Е52.
Това за монохромните дисплей и тяхната бързина не е така. Още имам в къщи един Siemens ME45 и мога да ти кажа че хич не е толкова бърз. :D. Разбира се всичко това го казвам в кръга на майтапа. Разговор да става.
Ех този МЕ45.... остана един от телефоните, които много исках, а така и не си го купих. Тъкмо се бях наканил да го вземам и ми предложиха много изгодно един SL45, след това почнаха да излизат цветните дисплеи, минах през СХ65, S65, малко по-късно пък Benq купиха мобилното звено на Siemens и взех че минах тотално на Nokia :D.
Сименс за мен си бяха много добра фирма преди да ги купят, но така и не можаха да ме спечелят с дизайна на SX1, та първия ми смарт беше 6600. По-късно през годините пробвах един BenQ Siemens и се оказа че е абсолютно недоразумение. какво става с тях всъщност? Гледам че последните им модели са от 2007г.
Дано автора на темата не се сърди че я разводнихме, но мисля че изчерпахме въпроса- Да отива и да търси Е71 :D
Сименс за мен си бяха много добра фирма преди да ги купят, но така и не можаха да ме спечелят с дизайна на SX1, та първия ми смарт беше 6600. По-късно през годините пробвах един BenQ Siemens и се оказа че е абсолютно недоразумение. какво става с тях всъщност? Гледам че последните им модели са от 2007г.
Дано автора на темата не се сърди че я разводнихме, но мисля че изчерпахме въпроса- Да отива и да търси Е71 :D
Дааааа...... Интересни времена бяха.
Автора ще ни извини.
М/у другото и аз много исках да го имам този телефон преди години когато беше актуален но тогава нямах толкова пари да си го взема (струваше днешни пари сигурно към 600 лв). Миналата година се бяхме заприказвали с един приятел за телефони и той ми спомена че имал един в къщи но незнаел дали работи още. Измолих го да ми го продаде. И така за няколко бири почерпка се сдобих с машината. Няма да казвам че батерията държи точно да проведеш един разговор и че копчетат са доста изтъркани но факт телефона още си работи и след толкова години още изглежда актуален на външен вид.
Иначе по темата-за тези пари факт е по качествен телефон от Е71 не смятам че може да се вземе.
Автора ще ни извини.
М/у другото и аз много исках да го имам този телефон преди години когато беше актуален но тогава нямах толкова пари да си го взема (струваше днешни пари сигурно към 600 лв). Миналата година се бяхме заприказвали с един приятел за телефони и той ми спомена че имал един в къщи но незнаел дали работи още. Измолих го да ми го продаде. И така за няколко бири почерпка се сдобих с машината. Няма да казвам че батерията държи точно да проведеш един разговор и че копчетат са доста изтъркани но факт телефона още си работи и след толкова години още изглежда актуален на външен вид.
Иначе по темата-за тези пари факт е по качествен телефон от Е71 не смятам че може да се вземе.
Моята лична подредба между изброените съобразена с цена/качество е следната:
(като разбира се не ангажирам никой с мнението си)
1.Е71
2.Е52
3.Е75/55
4.E72
5.E51
(като разбира се не ангажирам никой с мнението си)
1.Е71
2.Е52
3.Е75/55
4.E72
5.E51
-
- Регистриран: 10 мар 2010, 21:03
Здравейте отново, след малкото ми отсъствие :) то празници ли не бяха... както и да е :) Е71 ще да е :) днеска попаднах на един да ви кажа, само цвета на панела ми се видя странен. Като чели е сменян. Прилича на този с това червено копче.
http://cgi.ebay.com.au/METAL-HOUSING-COVER-FOR-NOKIA-E71-BROWN-ORIGINAL-KEYPAD_W0QQitemZ350317476169QQcmdZViewItemQQptZAU_MobilePhoneAccessories?hash=item51908c7949http://cgi.ebay.com.au/METAL-HOUSING-COVER-FOR-NOKIA-E71-BROWN-ORIGINAL-KEYPAD_W0QQitemZ350317476169QQcmdZViewItemQQptZAU_MobilePhoneAccessories?hash=item51908c7949
Мисля да е втора употреба и затова незнам какво да гледам при покупката. Няколко съвета да може да ми дадете в тази насока !
http://cgi.ebay.com.au/METAL-HOUSING-COVER-FOR-NOKIA-E71-BROWN-ORIGINAL-KEYPAD_W0QQitemZ350317476169QQcmdZViewItemQQptZAU_MobilePhoneAccessories?hash=item51908c7949http://cgi.ebay.com.au/METAL-HOUSING-COVER-FOR-NOKIA-E71-BROWN-ORIGINAL-KEYPAD_W0QQitemZ350317476169QQcmdZViewItemQQptZAU_MobilePhoneAccessories?hash=item51908c7949
Мисля да е втора употреба и затова незнам какво да гледам при покупката. Няколко съвета да може да ми дадете в тази насока !
По чуждите сайтове можеш да видиш всякакви панели. Преди време се бях изненадал силно когато пак в eBay видях златни панели за Е51. Този слечай е подобен. Добър избор като цяло, поздрвявам те. Аз на твое място бих си взел нов. Вече не са хич толкова скъпи
-
- Регистриран: 28 апр 2010, 21:42
много ми е чудно как се харесват модели като е71. Все едно гледам бакалийска елка. :)
-
- Регистриран: 18 авг 2006, 11:51
Еми заради кризата хората от програмисти станаха бакали, и затова Е71 е много удобен (beer)