NOKIA C6-първи впечатления

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Re: NOKIA C6-първи впечатления

Мнение от A4i » 12 авг 2010, 22:37

В основното меню, на долният ред има една въпросителна. След това избираш "За програмата" и версията е на първият ред отгоре на екрана. Последната стабилна е 3.04. Ако си с 3.03 , не я обновявай през телефона до 3.04. Ще тия включат в следващият ъпдейт на софтуера. Иначе когато сам си я актуализираш, програмата заема около 15MB място на C: и ще ти изяде от ценната памет.

jorjino
Регистриран: 27 фев 2008, 15:47

Мнение от jorjino » 13 авг 2010, 06:28

Виж дали имаш последната карта на БГ- мисля че това е по-важно в момента.
Ако не знаеш как- питай.;)
(yes)

boyan4o
Регистриран: 13 дек 2008, 21:18

Мнение от boyan4o » 13 авг 2010, 14:57

И така няколко бързи думи за камерата. Потвърждава затвърденото ми мнение досега,че е по-добре да не снимаш с телефон!! Но определено може да спаси положението. Повечето снимки са преекспонирани(прекалено светли),трябва да се прави компенсация на експонацията(има я функцията),освен това са бледи и ненаситени на цветове. От около 70 снимки има няколко изключително добри за телефон попадения. Всичко друго е снимки от телефон. Макрото работи от около 20 см,ако по невнимание приближиш и 1 см повече,фокусира зад обекта и снимката отива на боклука. Иначе макрото е доста добро,когато е сполучливо фокусирано.
Виж клипчетата ме изненадаха приятно. Форматът е нещо като 16х9 и качеството за този размер доста ми хареса.
GPS-ът ми хареса . Пробвах го с тази програмка OVI Maps,която е качена,защото все още не съм си качил свясна безлатна навигация. GPS-ът тръгна за около 2-3 минути на открито(под едно дърво),което според мен е добре. Локализира ме веднага и изписа координатите,но с точност до 75 метра,което не знам дали е нормално. Явно да.

jorjino

Мнение от jorjino » 13 авг 2010, 15:08

(yes)

[Quote]GPS-ът ми хареса . Пробвах го с тази програмка OVI Maps,която е качена,защото все още не съм си качил свясна безлатна навигация. GPS-ът тръгна за около 2-3 минути на открито(под едно дърво),което според мен е добре. Локализира ме веднага и изписа координатите,но с точност до 75 метра,което не знам дали е нормално. Явно да. [/Quote]

Последните версии на ОВИ Мапс са добри и почти се доближават до работата на само-ГПС устройствата.
Ако си на открито - без дървета, мисля, че ще имаш по-добра точност. А и всичко зависи от момента - колко сателита имаш около теб и дали имаш пълен достъп до открито небе.
Към края на 2010 можем да очакваме още по-добра и подробна карта на БГ.
(beer)

boyan4o

Мнение от boyan4o » 13 авг 2010, 17:11

Айде сега някой да ми каже как се лъжеше телефона да ми изписва името на повикващия,когато го има записан и в телефона и в SIM.
Нали се сещате,че за да си сложа на шорткът някое има от указателя,рябва да е копиран в телефона. Но така като го има и в СИм и в телефона,не показва,че той ме търси. гадна работа. А аз не искам да си копирам всички телефони от СИМ в телефона.

jorjino

Мнение от jorjino » 13 авг 2010, 19:56

Мисля, че можеш да направиш по подразбиране да ти излиза само контактите в телефона, а когато ти потрябват контактите от сим-картата - ръчно да влизаш в тях.
мисля,че така беше...

Plamen20
Регистриран: 14 дек 2005, 11:29

Мнение от Plamen20 » 13 авг 2010, 20:04

Телефона е добър колега си го купи и аз го тествах известно време. Единствен минус е това че в сравнение с 5800 и 5530 не е стерео, разликата в качеството е огромно но за 349 лв. от Виваком цената чук. Една идея е по тежък но с това се свиква бъро. А за камерата добра е , клавиатурата е страхотна. Мисля да си го купя в скоро време 349 лв. е примамлива цена.

boyan4o

Мнение от boyan4o » 13 авг 2010, 20:08

Абе з 350 лева няма да си го вземеш,освен ако не е с нов договор,но за парите си е несравним с други модели. От N97 mini например се различава само по вградената памет,а разликата в цената е почти двойна.
По-тежък е ,защото има значително повече метал и качествени материали от гореспоменатите модели.
За батерията. Мислех,че ще успея да я смъкна за 24 часа,като почти цял ден не съм го оставил,но не успях. Все още имам 3 чертички!!!
(woo) Това много ме обнадеждава за вбъдеще,когато ще си играя по-малко с него.

П.С. И да не ми е уруки,за двата дни не ми е забил нито веднъж,а му качих окоо 25 игри още програми.

mmony
Регистриран: 22 ное 2008, 09:51

Мнение от mmony » 13 авг 2010, 23:49

Сетих се да питам още нещо. Клавиатурата има ли изографисани бг букви? Може ли да се пише на кирилица с нея - да се превключва в ENG и BG или трябва да се инсталира допълнително нещо като кирилизация?

boyan4o

Мнение от boyan4o » 14 авг 2010, 00:56

Няма кирилица.

Отговори