Здравейте,
преди няколко дни купих на жена ми Nokia C5-03. Направих и настройките и на следващия ден ми се появи следния проблем. Автоматично се закача за домашната ми безжична мрежа и с нищо не мога да го накарам да се разкачи. Изключвам мрежата и след няколко монути пак се закача.Сканирането за безжични мрежи е изключено по подразбиране Това не го прави с нито една друга мрежа, нито с мрежата на оператора. Някакви идеи как мога да го накарам да спре да прави това автоматично закачане? Единственото нещо, което съм инсталирал е Нокия Месиджинг, но той е настроен да проверява на 4 часа и да полза мрежата на Виваком. Гугъл Мапс също ползват тази мрежа и е настроен да НЕ шерва позиция. Според мен става въпрос за някоя настройка на самия телефон, но не мога да разбера коя е и как да я променя
Проблем с Нокиа C5-03
Проблем с Нокиа C5-03
==================
MPXV3RX/A
MPXV3RX/A
Re: Проблем с Нокиа C5-03
Нокия Месиджинг е виновен-гаранция.Изключи проверката и я направи ръчно,иначе бързо ще ти пада батерията :)
Не е от него. Това беше първото нещо, което ми дойде на акъла и на мен. Минах го в офлайн режим, след това направо го изключих, но проблема си стои. Имай предвид, че го ползвам на други два телефона, където проверявам на всеки 15 минути. Там проблем няма. Свързва си се на 15-те минути и веднага се разкача след проверката. Проблема остава отворен.
==================
MPXV3RX/A
MPXV3RX/A
Ако си си настроил вградения Нокиа мейл клиент за електронна поща, той се свързва нон-стоп към някаква мрежа (wireless или gprs) за да тегли инфо за нови мейли. При мен беше така въпреки че му забранявах да го прави и се наложи да го деинсталирам и да си проверявам пощата чрез Gmail launcher.