Не разбирам много от тези ефекти и екстри, но - настроих някаква блутут връзка между асуса и ашата и... абе не знам какво направих, защото го спрях веднага да не ми върти сметка, но искам да попитам - възможно ли е да ползвам телефона като рутер? Търсачките са много малоумни и като напиша 15 думи и едната е hotspot, ми показва резултати само за тази дума. Та никаква задоволителна информация не можах да намеря.
Питам, защото имам договор за мобилен интернет и за лаптоп е ок, обаче имам и таблет без 3Г и стикчето не мога да го подкарам на таблета. Таблетът няма и блутут... Та цялата ми идея е, ако ми се получи номерът ашата да стане рутер, хотспот или там както се води - да купя едно блутутче за таблета и да ползвам телефона да ми праща интернет-сигнала през блутут.
Много объркано, ама дано разберете. Мерси предварително за отговорите.
(blush)
*извинявам се, не догледах къде пускам темата и сега я преместих в раздела за Нокиа. Надявам се в Оператори да не е останало нещо.
Nokia asha 200 май става за блутут "рутер"
Re: Nokia asha 200 май става за блутут
Най-много да имаш опция да споделяш интернета от телефона към друго устройство през Bluetooth, а не WiFi.
Сигурен ли си, че на таблета, ако сложиш Bluetooth USB адаптер и той ще го разпознае?
Сигурен ли си, че на таблета, ако сложиш Bluetooth USB адаптер и той ще го разпознае?
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
И аз така предполагам за интернета, ама да питам. Обаче за таблета изобщо не съм сигурна. Даже обратното - почти съм убедена, че няма да се получи.
-
- Регистриран: 18 яну 2007, 11:48
Взимаш един усб стик 3г и от ПЦ то си споделяш нета и джиткаш :D
-
- Регистриран: 18 яну 2007, 11:48
Или пък правиш връзка асус - аша с блутут или юсб и нето който го имаш в пц то го споделяш
Тела вързан с кабел към ПЦ-то и нета на телефона да върви по кабел от компютъра - това не става за Symbian. През синия зъб може, но е голяма мъка и връзката постоянно се разпада, като трафика минава веднага през GSM мрежата. Трябва ти софтуер за ПЦ-то (m-Router) и Gnubox за настройка синия зъб на нокията. По добре шерни нета от USB стика на ПЦ-то през Wi-Fi картата му за всичките си устройства - телефон , таблет и т.н. Можеш да шернеш нета и от нокиата чрез JoikuSpot отново през Wi-Fi. Тогава ще точиш данните от телефонния ти план.
Телефонът няма ОС. И, ако ще ми минава връзката през лаптопа, целият напън се обезсмисля :)
Ще пробвам да обясня какво стана, доколкото го помня и въобще знам за какво става дума (blush)
Аша-та е с 2 сим-карти, на два различни оператора - вива и глобул. Имам стик с най-евтиния мобилен нет от глобул.
Имах проблем с блутут връзката между лаптопа (поне 4 годишен асус) и аша-та - от един момент нататък лаптопът ми заобяснява, че няма връзка с телефона и не може да му прати файлове (песни в случая). Изтрих връзката и дадох наново да търси устройства. Хубаво, обаче за интернет на лаптопа ползвам домашното вифи (кабел, закачен в рутер) и усб стик. Често вифи връзката се разпада и се прехвърлям на стика. Точно в момента на търсене на блутут устройства май не се получи прескачането от единия интернет към другия и ми извади въпрос в смисъл "да направя връзка с ХХХ" (ХХХ е името на телефона ми). Реших, че ме пита за блутута, натиснах ок, то си направи, каквото си направи и ми дава съобщение "връзка от 100 кбпс през ХХХ", което меко казано ме шашна. Погледнах телефона - светнала му е иконка на дисплея, че прави нещо, свързано с интернет, обаче не видях през коя карта, предполагам - първата, глобулската. Вивата ми е служебна и леко се паникьосах да не ме навътри с мегабайти, де да знам шефът на какъв план я е писал тази карта - и дадох disable от иконата до часовника на лаптопа.
Пак казвам, не знам какво стана и сега не смея да направя опит, още повече, че на таблета нямам блутут в момента.
Въпросът ми е -
ако сложа нетската сим вместо вивателската служебна
и сложа усб блутут на таблета (андроид 2.3) -
мога ли от интернетската сим да подам през блутута на телефона интернет сигнал към блутута на таблета. Принципно при други машини знам, че е възможно, но и телефонът, и таблетът са ми от евтин, нисък клас. Целият напън искам да го направя, за да имам наистина нет навсякъде с таблета - както писах и горе, той не поддържа 3Г и не мога да подкарам усб-модема на него.
Само да кажа - не ми трябва съвет как да пусна модема да работи на таблета - за това поне съм сигурна, че няма да стане :)
Ще пробвам да обясня какво стана, доколкото го помня и въобще знам за какво става дума (blush)
Аша-та е с 2 сим-карти, на два различни оператора - вива и глобул. Имам стик с най-евтиния мобилен нет от глобул.
Имах проблем с блутут връзката между лаптопа (поне 4 годишен асус) и аша-та - от един момент нататък лаптопът ми заобяснява, че няма връзка с телефона и не може да му прати файлове (песни в случая). Изтрих връзката и дадох наново да търси устройства. Хубаво, обаче за интернет на лаптопа ползвам домашното вифи (кабел, закачен в рутер) и усб стик. Често вифи връзката се разпада и се прехвърлям на стика. Точно в момента на търсене на блутут устройства май не се получи прескачането от единия интернет към другия и ми извади въпрос в смисъл "да направя връзка с ХХХ" (ХХХ е името на телефона ми). Реших, че ме пита за блутута, натиснах ок, то си направи, каквото си направи и ми дава съобщение "връзка от 100 кбпс през ХХХ", което меко казано ме шашна. Погледнах телефона - светнала му е иконка на дисплея, че прави нещо, свързано с интернет, обаче не видях през коя карта, предполагам - първата, глобулската. Вивата ми е служебна и леко се паникьосах да не ме навътри с мегабайти, де да знам шефът на какъв план я е писал тази карта - и дадох disable от иконата до часовника на лаптопа.
Пак казвам, не знам какво стана и сега не смея да направя опит, още повече, че на таблета нямам блутут в момента.
Въпросът ми е -
ако сложа нетската сим вместо вивателската служебна
и сложа усб блутут на таблета (андроид 2.3) -
мога ли от интернетската сим да подам през блутута на телефона интернет сигнал към блутута на таблета. Принципно при други машини знам, че е възможно, но и телефонът, и таблетът са ми от евтин, нисък клас. Целият напън искам да го направя, за да имам наистина нет навсякъде с таблета - както писах и горе, той не поддържа 3Г и не мога да подкарам усб-модема на него.
Само да кажа - не ми трябва съвет как да пусна модема да работи на таблета - за това поне съм сигурна, че няма да стане :)
[Quote]Тела вързан с кабел към ПЦ-то и нета на телефона да върви по кабел от компютъра - това не става за Symbian[/Quote]
Това не е вярно, става, аз лично съм ползвал нет от 5800 през кабел на компа с Nokia PC Suite.
Това не е вярно, става, аз лично съм ползвал нет от 5800 през кабел на компа с Nokia PC Suite.