Nokia asha 200 май става за блутут "рутер"

Detritea
Регистриран: 10 май 2012, 20:20

Nokia asha 200 май става за блутут "рутер"

Мнение от Detritea » 10 окт 2012, 19:42

Не разбирам много от тези ефекти и екстри, но - настроих някаква блутут връзка между асуса и ашата и... абе не знам какво направих, защото го спрях веднага да не ми върти сметка, но искам да попитам - възможно ли е да ползвам телефона като рутер? Търсачките са много малоумни и като напиша 15 думи и едната е hotspot, ми показва резултати само за тази дума. Та никаква задоволителна информация не можах да намеря.
Питам, защото имам договор за мобилен интернет и за лаптоп е ок, обаче имам и таблет без 3Г и стикчето не мога да го подкарам на таблета. Таблетът няма и блутут... Та цялата ми идея е, ако ми се получи номерът ашата да стане рутер, хотспот или там както се води - да купя едно блутутче за таблета и да ползвам телефона да ми праща интернет-сигнала през блутут.
Много объркано, ама дано разберете. Мерси предварително за отговорите.
(blush)

*извинявам се, не догледах къде пускам темата и сега я преместих в раздела за Нокиа. Надявам се в Оператори да не е останало нещо.

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Re: Nokia asha 200 май става за блутут

Мнение от centur » 10 окт 2012, 21:05

Най-много да имаш опция да споделяш интернета от телефона към друго устройство през Bluetooth, а не WiFi.
Сигурен ли си, че на таблета, ако сложиш Bluetooth USB адаптер и той ще го разпознае?
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

Detritea

Мнение от Detritea » 10 окт 2012, 21:36

И аз така предполагам за интернета, ама да питам. Обаче за таблета изобщо не съм сигурна. Даже обратното - почти съм убедена, че няма да се получи.

edis_feyziev
Регистриран: 18 яну 2007, 11:48

Мнение от edis_feyziev » 10 окт 2012, 23:47

Взимаш един усб стик 3г и от ПЦ то си споделяш нета и джиткаш :D

edis_feyziev
Регистриран: 18 яну 2007, 11:48

Мнение от edis_feyziev » 10 окт 2012, 23:50

Или пък правиш връзка асус - аша с блутут или юсб и нето който го имаш в пц то го споделяш

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 11 окт 2012, 02:19

Тела вързан с кабел към ПЦ-то и нета на телефона да върви по кабел от компютъра - това не става за Symbian. През синия зъб може, но е голяма мъка и връзката постоянно се разпада, като трафика минава веднага през GSM мрежата. Трябва ти софтуер за ПЦ-то (m-Router) и Gnubox за настройка синия зъб на нокията. По добре шерни нета от USB стика на ПЦ-то през Wi-Fi картата му за всичките си устройства - телефон , таблет и т.н. Можеш да шернеш нета и от нокиата чрез JoikuSpot отново през Wi-Fi. Тогава ще точиш данните от телефонния ти план.

Detritea

Мнение от Detritea » 11 окт 2012, 15:22

Телефонът няма ОС. И, ако ще ми минава връзката през лаптопа, целият напън се обезсмисля :)

Ще пробвам да обясня какво стана, доколкото го помня и въобще знам за какво става дума (blush)

Аша-та е с 2 сим-карти, на два различни оператора - вива и глобул. Имам стик с най-евтиния мобилен нет от глобул.

Имах проблем с блутут връзката между лаптопа (поне 4 годишен асус) и аша-та - от един момент нататък лаптопът ми заобяснява, че няма връзка с телефона и не може да му прати файлове (песни в случая). Изтрих връзката и дадох наново да търси устройства. Хубаво, обаче за интернет на лаптопа ползвам домашното вифи (кабел, закачен в рутер) и усб стик. Често вифи връзката се разпада и се прехвърлям на стика. Точно в момента на търсене на блутут устройства май не се получи прескачането от единия интернет към другия и ми извади въпрос в смисъл "да направя връзка с ХХХ" (ХХХ е името на телефона ми). Реших, че ме пита за блутута, натиснах ок, то си направи, каквото си направи и ми дава съобщение "връзка от 100 кбпс през ХХХ", което меко казано ме шашна. Погледнах телефона - светнала му е иконка на дисплея, че прави нещо, свързано с интернет, обаче не видях през коя карта, предполагам - първата, глобулската. Вивата ми е служебна и леко се паникьосах да не ме навътри с мегабайти, де да знам шефът на какъв план я е писал тази карта - и дадох disable от иконата до часовника на лаптопа.
Пак казвам, не знам какво стана и сега не смея да направя опит, още повече, че на таблета нямам блутут в момента.

Въпросът ми е -
ако сложа нетската сим вместо вивателската служебна
и сложа усб блутут на таблета (андроид 2.3) -
мога ли от интернетската сим да подам през блутута на телефона интернет сигнал към блутута на таблета. Принципно при други машини знам, че е възможно, но и телефонът, и таблетът са ми от евтин, нисък клас. Целият напън искам да го направя, за да имам наистина нет навсякъде с таблета - както писах и горе, той не поддържа 3Г и не мога да подкарам усб-модема на него.
Само да кажа - не ми трябва съвет как да пусна модема да работи на таблета - за това поне съм сигурна, че няма да стане :)

Paffkata™
Регистриран: 19 ное 2004, 16:39

Мнение от Paffkata™ » 11 окт 2012, 16:11

[Quote]Тела вързан с кабел към ПЦ-то и нета на телефона да върви по кабел от компютъра - това не става за Symbian[/Quote]
Това не е вярно, става, аз лично съм ползвал нет от 5800 през кабел на компа с Nokia PC Suite.

Отговори