Какво става с Нокиа
-
- Регистриран: 18 яну 2018, 16:50
Re: Какво става с Нокиа
Да не подновяваме спора Симбиан-Андроид. И двете ОС си имат предимства и недостатъци, зависи от гледната точка. Андроид има огромно предимство поради отворения си код и подръжката. Симбиан въртеше тежки HD игри и офлайн като Protoxide ,Tom clancy's hawx, NFS Shift , и GT racing с никакви мегабайти, а андроид иска по 1 гига за дата-папката, и все иска интернет-връзка и покупки. Ако Нокиа бяха оставили поне шанс на разработчици да развиват Симбиан, щеше да е друга картинка. В крайна сметка Андроид си остава пълноценна ОС, а Симбиан отживелица.
Не мога да взема отношение за другите модели на Нокиа, имал съм 3310 и N8, а брат ми 808. За качеството на тези апарати говорят сами сегашните им цени, след 8 години на пазара - нова Nokia N8 в момента може да се купи нова за 400 лева, а Pure View 808 - за около 600. Това са цени за десетгодишни телефони, с неподържан симбиан, и без надежда за актуализации. Думите са излишни, мисля !
А по темата - какво става с Нокиа, както казах и в предишен пост - Нокиа не съществува ! Това е друг бранд, откраднал името на Нокиа. Според един сайт голяма част от старите специалисти на Нокиа /изгонени от Бил Гейтс и налудничавите му идеи/ са били привлечени от Huawei, и изведнъж тази никому неизвестна преди компания забълва телефони чудовища, с уникален процесор Кирин, и да не кажа най-красивите дизайни сред андроидовите пластмасови плочки. Като се очертава през 2018 да надминат Самсунг, и мисля...заслужено. Изразявам лично мнение, не споря с никого, но смятам че Нокиа, за която иде реч я няма. А тази която която я има, не е тази за която говорим :)
Не мога да взема отношение за другите модели на Нокиа, имал съм 3310 и N8, а брат ми 808. За качеството на тези апарати говорят сами сегашните им цени, след 8 години на пазара - нова Nokia N8 в момента може да се купи нова за 400 лева, а Pure View 808 - за около 600. Това са цени за десетгодишни телефони, с неподържан симбиан, и без надежда за актуализации. Думите са излишни, мисля !
А по темата - какво става с Нокиа, както казах и в предишен пост - Нокиа не съществува ! Това е друг бранд, откраднал името на Нокиа. Според един сайт голяма част от старите специалисти на Нокиа /изгонени от Бил Гейтс и налудничавите му идеи/ са били привлечени от Huawei, и изведнъж тази никому неизвестна преди компания забълва телефони чудовища, с уникален процесор Кирин, и да не кажа най-красивите дизайни сред андроидовите пластмасови плочки. Като се очертава през 2018 да надминат Самсунг, и мисля...заслужено. Изразявам лично мнение, не споря с никого, но смятам че Нокиа, за която иде реч я няма. А тази която която я има, не е тази за която говорим :)
-
- Регистриран: 12 ное 2017, 20:51
Re: Re: Какво става с Нокиа
Лека полека ще си застанат на 4-5 място сред производителите на смартфони, името продава пък са си качествени!
Забравяте един чудесен модел - Nokia N9 c Meego( Linux)
Изключителна разработка, можеше да бие Андроид ако беше развит.
Дори сега може да го опитате на много Андроид телефони - казва се Sailfish OS, управлява екрана, ресурсите изключително ефективно, графичният интерфейс е много удобен. Представете си ако имаше повече приложения... :(
Изключителна разработка, можеше да бие Андроид ако беше развит.
Дори сега може да го опитате на много Андроид телефони - казва се Sailfish OS, управлява екрана, ресурсите изключително ефективно, графичният интерфейс е много удобен. Представете си ако имаше повече приложения... :(
Re: Re: Re: Какво става с Нокиа
Неща които вече не продават, нито едно име пролет не прави нито пък това че не се огъват. Нещо което вече е загубено много трудно се компенсира особено в този динамичен бранш. Нокиа нямат никакъв шанс да станат 4 или 5-ти просто ще си останат едни от многото в графата други (others) производители на Андроид смартфони.
-
- Регистриран: 07 юли 2011, 13:15
Re: Re: Re: Re: Какво става с Нокиа
И аз съм съгласен, че спора Symbian vs Android е излишен при положение, че първата OS я няма отдавна вече, но Android от към оптимизация е доста назад спрямо Apple и дори Symbian.За първи път като смених N8-цата с Galaxy S3 започнах да се чудя защо някои опции в тази модерна ОС липсват като например инсталация на приложенията директно върху картата с памет.С времето телефона почна да влачи и стана неизползваем. На места "изключително бързата" S3-ка зареждаше по-бавно от N8-цатата, която и до ден днешен върви по-същият начин както вървеше от 1вия. А при актуализациите е още по-голяма трагедия. На моята G4-ка още чакам прословутата Нуга вече над половин година, докато на N8-цата получих доста актуализации.Може би само от Feature Pack 2 не съм доволен, защото прецакаха доста неща като например не работи YouTube и Wi-Fi(603).За мен Android има страшно много недостатъци спрямо Symbian, но за съжаление това е единствената ОС с такова голямо разнообразие от устройства.Като телефони със Symbian съм ползвал N8,X7 и 603.Иначе за мен Symbian щеше да е идеален за нисък калс устройства с 1GB RAM, където Android нямаше да особена конкуренция, защото устройство с Android с по-малко от 1,5 GB RAM си е наказание да се използва.
Re: Re: Re: Re: Re: Какво става с Нокиа
Зависи за кой Андроид става дума - Андроид 4.4 си върви екстра и с 1 гб рам.
Може би и Симбиан щеше да стане по-тежък с времето като се модернизира.
Може би и Симбиан щеше да стане по-тежък с времето като се модернизира.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Какво става с Нокиа
То и Apple имат модерна ОС, но доста по-добре оптимизирана, която прекрасно работи с 1GB RAM (работи даже много мазно, въпреки че не съм фен на Apple), така че си е до оптимизация.Иначе N9 съм го разциквал по-магазините и като интерфеис е същият като Belle-то едно към едно са, а за бързина не съм го тествал и ще ми е интересно дали N9 или 808 е по-бърз.:D
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Какво става с Нокиа
Пробвал съм Sailfish - наследникът на Meego и е по-бърз от Андроид на същия телефон. Казват, че Meego e бил по-бавен.
То е и до стратегия - навремето Windows с повечето екстри ставаше по-тежък, за да си вземеш по-нов компютър, вече не - това сега се прави при телефоните.
Аз съм жив пример - Xiaomi Redmi 2 с гол Андроид 4.4 отваряше най-много програми без спичане, с Андроид 7.1.2 са по-малко, въпреки многобройните ми тестове с различна агресивност на RAM мениджъра, на Oreo още по-малко.
P. S. Политика за изкуствено ограничаване имаха Нокия още преди Windows Phone.
Напълно способни телефони ги орязаха от Symbian S40 на Symbian S30, която вече не ти позволява да си инсталираш каквито искаш програми, а само каквото Нокия разреши. Много от тези фирмени приложения вече не работят, напр. Whatsapp и няма изход. Добре че поне като спряха Nokia browser, "великодушно" ни разрешиха да сложим opera mini...
То е и до стратегия - навремето Windows с повечето екстри ставаше по-тежък, за да си вземеш по-нов компютър, вече не - това сега се прави при телефоните.
Аз съм жив пример - Xiaomi Redmi 2 с гол Андроид 4.4 отваряше най-много програми без спичане, с Андроид 7.1.2 са по-малко, въпреки многобройните ми тестове с различна агресивност на RAM мениджъра, на Oreo още по-малко.
P. S. Политика за изкуствено ограничаване имаха Нокия още преди Windows Phone.
Напълно способни телефони ги орязаха от Symbian S40 на Symbian S30, която вече не ти позволява да си инсталираш каквито искаш програми, а само каквото Нокия разреши. Много от тези фирмени приложения вече не работят, напр. Whatsapp и няма изход. Добре че поне като спряха Nokia browser, "великодушно" ни разрешиха да сложим opera mini...
-
- Регистриран: 18 яну 2018, 16:50
Re: Какво става с Нокиа
Мислех че форумите за симбиан телефони са мъртви, та съм приятно изненадан че съм бъркал. Така и така сме тук, да питам нещо ако има разбирачи. То може и тема да си има за такива случай, та ако я знаете ме насочете поне към нея. Значи, моя позната опитала с Феникс да си инсталира български език на Нокиа N8. Не и се получило, но и не тръгва нокиата. Донесе ми я да я погледна, но идея нямам. Прави три-четири опита да тръгне след стартиране но до логото. След като се появи и изчезне няколко пъти през десет секунди, изгасва. Компа не я намира, хард ресет не действа, ще пробвам и сваляне е поставяне на батерията, но не вярвам да се оправи с това.
На въпроса и да я изхвърля ли не знам какво да и отговоря. Идея някаква да има някой ?
На въпроса и да я изхвърля ли не знам какво да и отговоря. Идея някаква да има някой ?
-
http://symbian-modders.bulgarianforum.net/t8-topic :
Виж тази тема, надявам се да ти помогне.Ако има нещо неясно може да питаш, по принцип не ми се е налагало да флашвам умряла N8-ца, но ми се наложи да слагам Българско меню на една 603-ка като първо трябва да се промени продуктовия код с една програма и чак тогава да се флашне с Phoenix.
Виж тази тема, надявам се да ти помогне.Ако има нещо неясно може да питаш, по принцип не ми се е налагало да флашвам умряла N8-ца, но ми се наложи да слагам Българско меню на една 603-ка като първо трябва да се промени продуктовия код с една програма и чак тогава да се флашне с Phoenix.