Remont na Nokia X3

elsinora
Регистриран: 09 сеп 2010, 11:20

Remont na Nokia X3

Мнение от elsinora » 09 сеп 2010, 11:41

Dobar den,predi 2 meseca telefonat mi Nokia X3,zakupen na izpla6tane s dogovor kam mobilen operator i izminati edva 5 meseca ot pokupkata(vse o6te v garanciq),bez nikakvi naranqvaniq,iztarvaniq i t.n. zapo4na da mi pravi problemi-kato naprimer da ne iska da vliza v menuto ili da vliza sam i da izrejda vsi4ki ikoni sami4ak bez natiskane na nito edin klavish,kato tova izrejdane na ikonite prodaljavashe razli4no.Sa6to taka se aktivira6e kamerata sama i smenqshe rejimite za snimane na snimki i za videoklip.Kogato prave6e tezi problemi i nqkoi mi zvani v tova vreme,tozi nqkoi nemoje da se svarje s men za6toto tel mi otgovarql 4e ili tel mi e izklu4il ili nqmam obhvat,a v sa6toto vreme tel mi e vklu4en no si pravi kakvoto si poiska bez moqta namesa.Ot magazina ot koito e zakupen telefonat go izpratiha v Sofiq v serviz na Nokia i toi stoq tam 4 sedmici za remont.Vchera si polu4ih telefona i go vklu4ih,no poznaite!!!!!S vklu4vaneto mi napravi starite problemi i iskam da znam dali prez tezi 4 sedmici prestoi na telefona mi v serviza za Nokia prosto toi e bil tam za krasaota bez nikoi da go pogledne???A tvardqt 4e sa my smenili softwera.I iskam da popitam trqbva li 2 godini da izpla6tam telefon koito mi pravi problemi i ne e kachestven,koito e v garanciq,no dori ot popravkata nqma nikakva polza.

S uvajenie,4akam vasheto mnenie po vaprosa.

walkmen
Регистриран: 27 фев 2010, 00:49

Re: Remont na Nokia X3

Мнение от walkmen » 09 сеп 2010, 13:52

към телефона има и гаранционни условия.прочети как е регламентиран подобен проблем.законово при поява на един и същи проблем 3 пъти се сменя с нов , но само със протокол от сервиза.колкото до изплащането то нее пряко свързано със договора за покупко продажа и сервиза не го грее.сервиза е оторизирана фирма която има договор за отремонтиране на нещо си,при невъзможност или фабричен дефект се издава протокол за замяна.

elsinora

Мнение от elsinora » 09 сеп 2010, 17:13

Pro4ela sam tezi ysloviq,koito sa vpisani v garancionnata knijka na telefona.Sled izvar6eniq "remont" na telefona v garanmcionnata knijka be vpisan kato otstranqvane na problem SMQNA NA SOFTWERA na telefona.Ako naistina e bil smenen trqbva li da mi pravi sa6tite problemi o6te s vklu4vaneto na telefona???I kakva alternativa imam az,ako i sledva6tiqt pat kogato mi go varnat telefonat si e otnovo v staroto sastoqnie?V kraina smetka kakvi prava imam kato potrebitel?

walkmen

Мнение от walkmen » 09 сеп 2010, 20:01

можеш да го върнеш в сервиза и да се надяваш че ще го оправят.права имаш но след като черно на бяло сервиза е написал че трябва да се смени.
темата е огромна и в нея влизат маса законови положения.
ако във общите условия на гаранцията е упоменато във кои случай се сменя телефона придържай се към тях.можеш да се заяждаш примерно ако ти протакат ремонта повече от необходимото.
ако толкова държиш твоят случай според мен е в графа рекламация - открити скрити дефекти
в този случай можеш да искаш
-замяна
- намаляване на цена
-възстановяване на пари
- БЕЗПЛАТЕН РЕМОНТ - това е по закон което имаш право.
сама разбираш че отивш в тире безплатен ремонт.така че изкчакай и се надявай вторият път да го оправят.

elsinora

Мнение от elsinora » 09 сеп 2010, 20:57

V4era si go polu4ih ot remont i o6te dnes go izpratih otnovo.Blagodarq za iformaciqta,6te proverq kak to4no stoqt ne6tata,kakvo e poso4eno v garancionnata knijka.

behroozwolf
Регистриран: 16 авг 2010, 09:21

Мнение от behroozwolf » 09 сеп 2010, 21:13

Най-много,ако него оправят да го заменят.Пари посмъртно няма да ти върнат.Това го разбрах, само в рамките на 1-2 дни.Нищо,че по закон може да се върнат парите.Ама до колкото знам, или поне до колкото ми казаха,самият сервиз или оператора сам решава дали да ти върнат парите.Иначе,ако мине повече от 30 дни от както е даден за ремонт и нети го върнат оправен са длъжни да ти върнат парите.Също,ако го пуснат за смяна,ако него сменят май беше до 3 дни ти връщат парите.Накратко българсктие оператори сирече не си на далавера.На тях им пука,само да си продадът телефона,след това неим дреме така да се каже.

walkmen

Мнение от walkmen » 09 сеп 2010, 21:55

във твоята тема за самсунг wave въпроса за връщане
съм отговорил много изчерпателно как точно седи въпроса със връщането и какво казва закона за връщане на пари и прочие.
http://www.mobilebulgaria.com/forum/read.php?cat_id=1&parent_id=301098&view=1&forum_orderbyparam=0&offset=1

elsinora

Мнение от elsinora » 10 сеп 2010, 11:15

Благодаря отново за информацията,винаги ми е било ясно че българският потребител винаги е бил прецакан...просто на мен не ми се бе случвало.Понеже в момента гаранционната книжка не е в мен немога да прочета точно и ясно какво регламентирано там при подобен проблем.

Отговори