Nokia C6-00 - основни недостатъци

bokonon
Регистриран: 05 яну 2011, 19:23

Nokia C6-00 - основни недостатъци

Мнение от bokonon » 15 яну 2011, 18:34

Привет,

след като от 6 години не си бях сменял телефона, който беше сименс s65 и ми вършеше перфектна работа и имаше вид на хубав телефон дори и сега през 2011, реших да се поразглезя и да си взема смартфон на прилична цена и тъй като още от първите анонсирани снимки си бях харесал C6, исках да го имам. Прочетох доста форуми с мнения за телефона и като цяло положителните коментари натделяваха над отрицателните. Речено сторено купих го и ето ме в семейството на нокия.
Но за моя неприятна изненада се оказа, че Нокиа сега е далеч от качеството, за което бях слушал толкова хвалебствия както и съпорта за продуктите й.
Но като цяло впечатленията ми от телефона след 2 месеца употреба.
1. Много слаби хардуерни характеристики за телефон модел 2010 година - ARM 11 434 MHz processor, RAM: 128 MB, ROM, което несъмнено води до доста бавно отваряне на приложенията, бавене при отваряне на отделни екрани и прочие
2. Липса на кирилица върху QWERTY клавиатурата, както и липса на софтуерна такава, което се оказва практика на финландската компания за българския пазар още от N97
3. Слайда на QWERTY клавиатурата е изключително паянтов и след 6 месеца е започнал да хлопа от към едната страна, което не знам дали гаранцията ще покрие.

И сега малко проблеми с приложенията

1. На първо място е-мейл клиента на телефона не функционира като хората. Първоначално си бях настроил мейлите и всичко протече автоматично без да се налага сам да въвеждам изходящи и входящи мейл сървър, но синхронизацията на мейлите ставаше от дъжд на вятър. След това изтрих и въведох наново мейлите и сега синхронизира но не праща мейлите, които остават в outgoing и никога не се изпращат. Спрях да го използвам въпреки, че това беше една от причините да си взема смартфон.
2. Оказа се, че използването на Скайп за повече от 2 минути на този телефон е невъзможно и телефона всеки път увисва и се рестартира. В сайта на скайп телефона е в compatable list, но когато тръгнеш да то дърпаш от телефона ти казва, че модела не се поддържа от Скайп, и ако инсталираш съответната версия, която се води за твоя телефон то тя не тръгва въобще. Писане по форума на Скайп не помага с решение. Втора причина да имам смарфон, но уви и тя остана неудовлетворена.

Като цяло останалите приложения са ок - навигацията е ок, wifi -a e ok, камерата прави не лоши снимки на светло.
Батерията е малко слаба ако телефона се използа главно за интернет, камера или игри.

С новия firmware от декември решението на основните недостатъци на модела е нулево.

Като цяло голямо разочарование за един нов потребител на нокиа.

Ако сте се сбъскали с тези проблеми пишете с решение, ако сте открили такова, особено за мейл клиента и скайп.

Я

antivillager
Регистриран: 28 фев 2009, 09:58

Re: Nokia C6-00 - основни недостатъци

Мнение от antivillager » 15 яну 2011, 20:15

[Quote]Но като цяло впечатленията ми от телефона [u][B]след 2 месеца употреба[/B][/u].[/Quote]

[Quote]Слайда на QWERTY клавиатурата е изключително паянтов и [B][u]след 6 месеца [/u][/B] е започнал да хлопа[/Quote]

:|

Ко рече ??

zlatistiq
Регистриран: 20 авг 2004, 23:14

Мнение от zlatistiq » 15 яну 2011, 22:50

Един от недостатъците за който пишеш вече не съществува :) И аз имам N97 без БГ език, но след като сложих това вече не е така http://betalabs.nokia.com/apps/swype-for-symbian . Направо се родих с родния ни език и дори е фонетичната подредба (yes). Остава проблема с липсата на език за хардуерната клавиатура.

bokonon

Мнение от bokonon » 16 яну 2011, 10:12

Друже,
щом съм го казал значи има логика, особено ако съм го взел втора ръка. Така, че 4 месеца от закупуването на телефона нов от предишния собственик и 2 месеца при мен.
Спамене му се вика на твойто ама хайде.

bokonon

Мнение от bokonon » 16 яну 2011, 10:33

Мерси за инфото за Swype. Много полезно ще ми е. (yes)

antivillager
Регистриран: 28 фев 2009, 09:58

Мнение от antivillager » 16 яну 2011, 19:38

Абе не знам дали на мойто му се казва спамене или твойто си е търсене на теле изпод вола. Напомни ми на един стар призрак заради който последните 3-4 месеца съм спрял да пиша активно тук и реших да видя дали си ти. ;)

miro3189
Регистриран: 03 юли 2010, 19:30

Мнение от miro3189 » 16 яну 2011, 20:54

1. Много слаби хардуерни характеристики за телефон модел 2010 година - ARM 11 434 MHz processor, RAM: 128 MB, ROM, което несъмнено води до доста бавно отваряне на приложенията, бавене при отваряне на отделни екрани и прочие
Уж си го проучил пък се оплакваш (no) .Като го взимаше да не ти каза някой,че е с 1GHz i 1Gb RAM ти сам си го взел точно за хардуера не трябва да протестираш.

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 16 яну 2011, 23:30

Ще допълня, че освен хардуерно си си избрал...уж с много четене, телефон, който куца и софтуерно, като започнеш от ОС;) но хич не ти идват от там проблемите със скайп. Това, което много хора още не са разбрали, че това е силата на нокия - да продава едно и също съдържание в различна опаковка във всеки следващ модел или най-много с някое друго изменение....през поколение :) Добра стратегия, вече и др. производители прибягват до нея.
Чудя се как въобще си взел решението да смениш иначе така актуалния и през 2011-та година s65(woo)

bokonon

Мнение от bokonon » 17 яну 2011, 15:05

Прав си и като четох по форумите за това се говореше, но на старите лаври на Нокиа разчитах:)
Иначе S65 ще е актуален и 3011 вярвай ми:D

bokonon

Мнение от bokonon » 17 яну 2011, 15:08

Верно е, че търся под вола теле ама елементарните неща като скайп исках да бачкат. Иначе като за 350 кинта става телефона.
Друг призрак съм не съм ония :)

Отговори